Eveniment editorial de sărbători: “Crăciunul regal”

Principesa Moștenitoare și cu mine suntem foarte fericiți să vă anunțăm un eveniment editorial acum, în prag de sărbători. În câteva zile, vor ieși de sub tipar primele exemplare ale unui album, publicat de Editura Curtea Veche, intitulat “Crăciunul regal”.

Volumul cuprinde povestea celor aproape 150 de Crăciunuri petrecute de Națiunea română alături de Coroană. La București, Sinaia, în exil sau la Săvârșin, Crăciunurile regale au reflectat, de fiecare dată, starea de spirit a întregii societăți românești, precum și tradițiile, sufletul și aspirațiile românilor.

În zilele următoare, Editura Curtea Veche primește, online, solicitări de precomandă a albumului, la adresa http://www.curteaveche.ro/colectii/carti-regale/precomanda-craciunul-regal.html

Volumul “Crăciunul regal” va fi lansat în Foaierul Ateneului Român miercuri, 11 decembrie 2013, la ora 17, în prezența noastră. Vă așteptăm în număr cât mai mare. Va fi ultima noastră întâlnire publică înainte de plecarea la Săvârșin a Familiei Regale.

Începând cu mijlocul lunii decembrie, “Crăciunul regal” se va afla în toate librăriile din țară. De asemenea, el va putea fi comandat online.

Anul acesta, Crăciunul la Săvârșin va fi sărbătorit într-un fel special. Majestatea Sa Regele, alături de Principesa Moștenitoare și de mine, de Principesa Elena și de Principele Nicolae, va primi colindători, grupuri de studenți și de elevi, coruri, delegații din întreaga țară. Săvârșinul va deveni, pentru câteva zile, un loc simbolic al Crăciunului tradițional românesc. Vă vom ține la curent cu fiecare filă din programul de sărbători.

***

Curând se va împlini un secol şi jumătate de la fondarea Casei Regale a României. Principesa Moştenitoare a României şi Principele Radu al României au ales să evoce în preajma sărbătorilor de iarnă cea mai intimă, mai personală şi mai definitorie sărbătoare a familiei fiecăruia dintre noi: Crăciunul, aşa cum a fost petrecut în Familia Regală a României timp de aproape o sută cincizeci de ani.

În calendarul Familiei Regale, sărbătorile de Crăciun reprezintă fila cea mai bogată în înţelesuri, în tradiţii şi credinţă, iar totul are un început mult mai îndepărtat, în decembrie 1866, când tânărul Principe Suveran Carol găzduia, în modestul său Palat Domnesc de pe Calea Victoriei, primul Crăciun în România.

Astfel, acest volum este structurat în funcţie de locul în care au fost găzduite sărbătorile de iarnă şi ilustrat cu fotografii din fiecare perioadă. În primul capitol, se vorbeşte despre Crăciunul din vremea Regilor Carol I, Ferdinand, Carol al II-lea şi Mihai, petrecut, pe de o parte, la Bucureşti: la Palatul Regal din Calea Victoriei, la Palatul Cotroceni, la reşedinţa princiară din Şoseaua Kiseleff şi la Palatul Elisabeta, iar pe de altă parte, la Sinaia (Castelele Peleş, Pelişor şi Foişor), locul care rămâne, prin excelenţă, Scaunul Casei Regale.

Cel de-al doilea capitol cuprinde Crăciunul regal din exil (în principal reşedinţele Bramshill şi Ayot St Lawrence din Anglia, Villa Fantasia şi Villa Serena de la Versoix, Elveţia, şi Villa Sparta, casa Reginei Elena din Florenţa, Italia), precum şi sărbătorile petrecute în România în anii 1989–2001, când Familia Regală nu se întorsese definitiv.

Al treilea capitol este dedicat Crăciunului regal din zilele noastre petrecut la Săvârşin de Regele Mihai şi de familia sa, care, din anul 2001, au reluat tradiţiile dinainte de plecarea Regelui în 1948.

În fine, ultimul capitol cuprinde mesajele de Crăciun ale Regelui Mihai din anul 2001 încoace.

Prin urmare, această carte vă invită la o călătorie de un secol şi jumătate, în care vehicul nu sunt o trăsură, un vagon de tren sau o maşină, ci reşedinţele regale.

17 comentarii

 1. eugen-anton cincu says:

  Alteţa Voastră Regală, voi veni cu siguranţă.
  Ne puteţi spune dacă intrarea se va face pe bază de invitaţie sau cum anume.
  Cu deosebit respect şi consideraţie Eugen-Anton Cincu, Preşedinte A.R.B.I., membru al G.R.S.P. Ronânia.

 2. Radu Daniela says:

  AJUTOR! Scapati-ne de hoti! Vrem o Romanie curata ! NOI va vrem !

 3. Viorel Daniel says:

  Buna Ziua,

  Sper sa cadidati in 2014..sa scapam Romania de securisti,mitocani,hoti,etc…

  ”ACUM ORI NICIODATA”………….

 4. Sasha Raphaël Gaje says:

  Din Paris va dorim tot binele Din lume.La Multi Ani Romania

 5. stelian r. says:

  De unde pana de curand eram nemultumit ca nu gaseam carti despre monarhie. Cu bucurie aflu ca nu dovedesc sa le achizitionez si sa le citesc. Candva citeam si pe verticala (adevarat,cam superficial, acum nu mai reusesc ! Varsta!) Am “Albumul Istoric Regele Mihai” de Diana Mandache. Trebuie sa am si “Craciunul Regal ” Cand ieram mic, (5,6 ani) Tata (Dumnezeu sa-l odihneasca!) ne -a adus mie si fratelui meu cate un album cu picturi de Grigorescu din timpul razboiului. Pe prima pagina era MSR Mihai I ! Din pacate in timpul refugiului s-au pierdut. Traiasca regele ! Nimic fara Dumnezeu !

 6. Cerasela Platz says:

  Lansare Frumoasa ! Sunt cu sufletul alaturi de Altetele Voastre Regale. Sunt cu inima acolo, impreuna cu toti vizitatorii acestui mare eveniment. La Multi Ani Romania Regala !

 7. Ce frumos cadou de sărbători ne oferă Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare și Principele Radu al României! Mulțumim din inimă și le dorim sărbătoare voioasă cu toți cei dragi, de Moș Nicolae, în jurul Principelui cu chip senin care poartă acest nume foarte drag românilor. Nihil sine Deo!

 8. Comentarii pe Facebook (I) says:

  Liliana Fosalau Abia asteptam! O sa fie un foarte frumos cadou pentru prieteni!
  #
  Liliana Sora Vă mulțumesc și vă prețuiesc pentru minunatele daruri ce ni le oferiți, care ne încântă privirea, ne încălzește sufletul, ne îmbogățeste cunoașterea. Cu siguranță spiritul Crăciunului înseamnă să prețuim liniștea sufletească și bunăvoința, să oferim din plin compasiune, generozitate cu bucurie și dragoste. Toată admirația și respectul pentru Familia Regală!
  #
  Bodo Judita
  #
  Cristina Constantin Abia asteptam…ce frumos!
  #
  Petrisor Constantin Splendid
  #
  Carmen Kovacs Cunosc Savirsinul….am vizitat si castelul…..au un parc minunat…
  #
  Mariana Ciobotaru Traiasca Familia Regala!!!!!!!!
  #
  Suciu Romanta-lucia Minunat…. astept cu nerabdare volumul ” Craciunul regal ” … respect si admiratie pentru Majestatile Voastre !!!
  #
  Pavel Mihaela Ce coperta inspirata…
  #
  Duvlea Cristina Multumim Majestate !!!
  #
  Elena Solymosi Imi place
  #
  Stănilă Viorica Multumim de informatie si mai ales de stradania de a ne oferi un astfel de DAR in preajma sarbatorii Nasterii Domnului ! (Sper sa ajunga si in librariile din Iasi Si mai ales sper sa mi-o pot “permite” !)
  #
  Stan Iulian Va multumesc si va stimez ca va implicati tot mai mult in viata publica, sa dea D.zeu ca Romania sa redevina ce a fost odata!
  #
  Elisabeta Blaga Minunat dar de Craciun! Un dar ce il voi face si eu altora ! Multumim si ne bucuram sa observam ca sunteti tot mai mult in prim plan! Asa trebuie sa fie! Si asa va fi !
  #
  Gaby Dragoi editati intr-un tiraj mare ,sa se poata bucura cit mai multa lume….
  #
  Nela Martin Multumim, Altetei Voastre Regale! Dorim sarbatori fericite, Familiei Regale a României!
  #
  Elena Pop Speram sa fie accesibil tuturor care va admira st va stimeaza
  #
  Vartejanu Dragos Am distribuit evenimentul inclusiv pe propriul blog sanuuitam.blogspot.com
  #
  Melania Kiss MINUNATA INITIATIVA!!RESPECT!!!
  #
  Camelia Popazu Am sa mi-o cumpar negresit si voi trai cu speranta ca poate intr-o buna zi voi primi cate o dedicatie sin partea Altetelor Voastre….in acel moment voi considera ca am primit-o in dar de la Mos Craciun….
  #
  Ilie Lucian Superb!
  #
  Ecaterina Popescu mutumim pentru minunatul dar de Craciun
  #
  Natalia Curelaru DUMNEZEU SA VA BINECUVINTEZE!
  #
  Mariana Miculit Ma bucur mult ca radacinile mele sant in Savarsin si doresc Altetelor Voastre “Craciun binecuvantat!”
  #
  Vlad Monica-nicoleta craciun fericit
  #
  Calciu Corneliu Românii muncesc din greu și sînt sãraci.În plus au de întreținut și acrasta familie care în loc sã îi lase în pace îi umilește prin gesturile ei.Mergeți la romi,ei mai au regi în țara asta.
  #
  George David Ooooooooooo!
  #
  Radu Constantin Cioboata Multe multumiri pentru minunatul cadou facut romanilor de FAMILIA CASEI REGALE. CARCIUN FERICIT SI LA MULTI ANI !
  #

 9. Comentarii pe Facebook (II) says:

  Liliana Sora Imagine de poveste într-un decor de basm, unde buccuria și prezența unei Familii Regale fericite și împlinite este adevăratul dar al Crăciunului. Respect, prețuire, admirație și totală susținere pentru Monarhie.
  #
  Maria Roman Cand va fii disponibil in librariile din tara?
  #

 10. Mohora Cristina says:

  Sarbatori fericite ! Cumparam albumul Craciunul Regal si ne inspiram un pic si noi. Interesul pentru familia regala vindeca de depresie. Asa am obsevat personal . Sper sa observe si altii. Multumim pentru efortul care il depuneti pentru Romania . la multi ani !

 11. PISOSCHI ALEXANDRU-GRIGORE says:

  FELICITARI AALLRR PRINCIPESEI MOSTENITOARE MARGARETA SI PRINCIPELUI RADU PENTRU ELABORAREA ALBUMULUI PRECUM SI EDITURII “CURTEA VECHE” PENTRU APARITIA SUB TIPAR INTR-UN RASTIMP SCURT SI LA MOMENTUL OPORTUN !
  FAMILIA REGALA SPRIJINITA CONSTANT DE EDITURA “CURTEA VECHE” PROMOVEAZA TRADITIA SI CONSTIINTA DE NEAM !
  TRAIASCA REGELE !

 12. Dr Daniel Petre says:

  Ca de fiecare data vom fi acolo.
  Traiasca Regele!

 13. mihaela vladut says:

  LA MULTI ANI CASEI REGALE A ROMANIEI SI PRINCIPELUI NICOLAE PENTRU ZIUA ONOMASTICA !

 14. Dan Alexandru says:

  Altetelor voastre,Principesa Margareta, Principele Radu,Principele Nicolae,va doresc sa aveti un Craciun regal asa cum ati petrecut si anul trecut alaturi de cei dragi !.
  Sa nu uitati ca multi romani din tara si strainatate se gandesc la familia voastra,avem mari sperante in Casa Regala,asa sa ne ajute Dumnezeu !.

 15. Sa dea bunul Dumnezeu ca o astfel de carte sa ajunga in casele tuturor romanilor si sa avem Craciunurile bogate si imbelsugate de altadata!

 16. Ingrid says:

  Cat ma bucur sa aflu de aceasta lansare!

Lasa un comentariu

© 2007-2023 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 47258097
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate