Concert la Ateneu, de ziua Regelui

concert-fpmr-ateneu-2011

Pentru a patra oară consecutiv, Ateneul Român găzduiește concertul anual de ziua Regelui Mihai, organizat de Fundația Principesa Margareta a României în scopul de a aduna fonduri pentru proiectul “Tinere talente”.

În acest an, spectacolul va avea loc luni 24 octombrie, la ora 18, și se va bucura de prezența în sală a Majestăților Lor Regele Mihai și Regina Ana, precum și a membrilor Familiei Regale. Vor fi alături de Principesa Moștenitoare Margareta și de mine Principesa Elena, Principesa Irina și Principesa Maria, Principele Nicolae și sora lui, Elisabeta Karina.

La pupitru se va afla maestrul Christian Badea, iar solistul concertului va fi Remus Azoiței. Va evolua orchestra Filarmonicii George Enescu. Va fi prima dintre cele două seri dedicate aniversării vârstei de 90 de ani a Majestății Sale. În seara următoare, marți 25 octombrie, Opera Națională va găzdui un concert de gală, iar spectacolul va putea fi urmărit pe mari ecrane în parcul din fața Operei, gratuit, de către bucureșteni sau români veniți din alte orașe ale țării.

6 comentarii

 1. Stelian Rotaru says:

  Comentariu? Da! Traiasca Regele !

 2. Ginina says:

  Alteta Voastra,

  Cu mare bucurie ma voi afla impreuna cu familia mea la acest concert la Ateneu, pentru a-l sarbatori pe Regele nostru drag. Doream sa va intreb daca va exista si concertul de la Opera? Mi-as fi dorit sa vin si la Opera Romana insa pe web site-ul operei nu apare nici un eveniment pe 25 Octombrie. Va doresc mare succes in turul de promovare al CD-ului; va doresc a fiti intampinati cu bucurie si pace de toti cei cu care va veti intalni.

 3. Luminita IOANA says:

  Voi fi incantata sa ofer copiiilor mei drept cadou de nunta lor (evenimentul are loc pe 22 octombrie 2011 ) acest spectacol.

 4. Claudiu says:

  Alteta, noi cei departe de tara, dar cu inima alaturi de MSR Mihai I, vom avea oare bucuria de a viziona concertul transmis in direct? Daca va sta in putinta, va rog mijlociti aceasta pentru noi.

 5. Răspuns pentru Claudiu (comentariul nr. 4) says:

  Aveți dreptate. Primul lucru la care Majestatea Sa și cu noi ne-am gândit a fost să facem sărbătoarea Regelui la îndemâna cât mai multor români.

  Astfel, marți 25 octombrie (de ziua de naștere a Regelui Mihai), la Opera Națională are loc un spectacol de gală, la ora 19, care va fi transmis în direct de cel puțin două televiziuni cu acoperire națională. Mai aproape de eveniment, veți găsi pe site-urile Familiei Regale, toate detaliile.

  De asemenea, spectacolul va fi transmis în direct în parcul din fața Operei Naționale, spre a putea fi urmărit gratuit de un număr de cel puțin 5,000-10,000 de oameni.

  Un program complet al evenimentelor va fi făcut public în următoarele șapte zile.

  Spectacolul de la Ateneu (cel cu afișul de mai sus) este un concert dedicat strângerii de fonduri pentru proiectele Fundației Principesa Margareta a României. Regele și Familia Regală vor participa la eveniment, dar el va avea loc pe 24 octombrie, adică o zi mai devreme decât ziua de naștere propriu-zisă.

  Cu toată considerația,
  Radu al României

 6. Sevastita says:

  Alteta Voastra,
  Incantata la aflarea acestor minunate vesti. Voi fi onorata sa fiu printre admiratorii Majestatilor Sale MSR Mihai I si MSRa Ana si ale Altetelor Voastre in calitate de sustinatoare a revenirii la monarhia care a adus faima Romaniei.
  Familiile nostre din Babadag/Dobrogea si Zamora/Prahova asteapta cu nerabdare fericitul eveniment.
  Ne rugam Bunului Dumnezeu sa indeplineasca aceasta dorinta, pt care in fiecare Sf. Liturghie sunt mentionate numele Majestatilor Sale si ale Altetelor Voastre.

Lasa un comentariu

© 2007-2023 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 45630019
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate