Protocol de colaborare între Crucea Roșie Română și Ministerul Apărării Naționale

O delegație a Crucii Roșii Române condusă de directorul general, dl Ioan Silviu Lefter, s-a întâlnit cu Ministrul Apărării Naționale, dl Vasile Dîncu, în ziua de 22 februarie 2022.

La întrevedere au participat din partea Crucii Roșii Române dl. Daniel Modoacă, director Departament situații de urgență și dl. Marius Ion, director Achiziții și logistică. Din partea Ministerului Apărării Naționale, au fost prezenți dl Mihai Bogdan Stavăr, directorul de Cabinet al ministrului și col.  Dan Dobre, de la Direcția medicală.

Discuțiile au abordat cadrul de colaborare în situații reale de dezastru, criză sau situații de urgență și încheierea unui protocol de colaborare între cele două instituții.

De asemenea a fost analizată solicitarea Crucii Roșii Române pentru identificarea și punerea la dispoziție a unui teren, unde organizația să construiască un centrul logistic național în vederea creșterii capacității de depozitare a stocurilor de materiale de strictă necesitate ce vor avea ca destinație ajutorarea persoanelor vulnerabile ca urmare a producerii unor situații de urgență.

Prin Hotărârea nr. 557/2016 privind managementul tipurilor de risc, Crucea Roșie Română este desemnată ca entitate cu rol de sprijin secundar pentru asigurarea cazării persoanelor evacuate, verificarea apei potabile și hranei pentru persoanele afectate sau evacuate, asigurarea, distribuirea ajutoarelor, organizarea primirii și distribuției ajutoarelor umanitare de urgență și restabilirea legăturilor de familie.

Foto: ©Ministerul Apărării Naționale

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50398910
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate