Vizita regală în Israel, 30 aprilie 2014

Vizita regală în Israel a continuat miercuri, 30 aprilie, în orașul Ierusalim. Altețele Lor Regale au vizitat Patriarhatul Ortodox și s-au întâlnit cu Preafericitul Părinte Teofilos al III-lea, Patriarhul Ierusalimului. Au fost evocate legăturile dintre cele două Biserici și îndeosebi ultimele nouă decenii, de când există un Așezământ Ortodox Românesc la Ierusalim, creat în timpul domniei Regelui Ferdinand I, în anul 1927. Preafericitul Părinte Teofilos a oferit Principesei Moștenitoare și Principelui Radu o frumoasă icoană, ce va fi așezată în Mica Biserică aflată în construcție în Parcul Regal de la Săvârșin. Întâlnirea a avut loc în prezența Excelenței Sale doamnei Andreea Păstârnac, ambasadorul României în Statul Israel.

Altețele Lor Regale au vizitat apoi Sfântul Mormânt al Domnului Iisus Hristos și s-au recules pe Golgota, apoi au refăcut pașii Mântuitorului, pe Via Dolorosa. A fost un moment de intensă emoție pentru membrii Familiei Regale, primii care au pășit pragul Sfântului Mormânt, de la crearea Familiei Regale a României, în 1866, până astăzi. În cei aproape 150 de ani de Dinastie Regală, patru suverani au fost direct implicați în intensificarea prezenței românești religioase la Locurile Sfinte, continuând tradiția de binefacere a voievozilor români: Carol I, Elisabeta, Ferdinand I și Maria.

În cursul după-amiezii, Principesa Moștenitoare și Principele Radu au vizitat Memorialul Yad Vashem, iar apoi au luat parte la o ceremonie oficială de depunere de coroană în memoria celor șase milioane de victime ale Holocaustului. Altețele Lor Regale au evocat rolul jucat de Regina-Mamă Elena în salvarea vieților evreilor din România , mulți dintre ei copii. Amintim că atrocitățile Holocaustului au atins viața a un milion și jumătate de copii. Regina Elena a fost declarată de Yad Vashem, în anul 1993, “Drept Între Popoare”.

După ceremonie, membrii Familiei Regale au scris în Cartea de Onoare a Memorialului Yad Vashem:

“Gratitudine și admirație pentru cei ce păstrează vie Memoria. Mai ales în țările noastre, fără Memorie nu poate exista identitate, nici onoare și nici viitor”!

În încheierea vizitei la Yad Vashem, Altețele Lor Regale au pășit în Grădina “Drepților Între Popoare” și s-au recules în fața plăcii de piatră cu numele “Regina Elena”. Apoi, Principesa Moștenitoare și Principele Radu au avut o emoționantă întâlnire cu șapte supraviețuitori ai holocaustului din Transnistria, aflați la vremea aceea la vârsta copilăriei.

În încheierea zilei, Altețele Lor Regale au fost oaspeții episcopului vicar ales Ieronim și ai arhimandritului Timotei, noul Superior al Așezământului Românesc de la Locurile Sfinte. Gazdele au evocat rolul Familiei Regale, începând cu Regele Carol I și continuând cu Regina Maria, pentru stabilirea așezământului la Ierusalim, realizată abia în anul 1927.

Știre Observator TV

Patriarhatul Ortodox, Orașul Vechi, Ierusalim

Sfântul Mormânt

La Zidurile celui de-al Doilea Templu și la Zidul Plângerii

Vizita la Memorialul Yad Vashem

Ceremonia de depunere de coroană din partea Familiei Regale pentru memoria victimelor Holocaustului

Întâlnirea cu șapte supraviețuitori ai deportărilor din Transnistria

Vizita la Așezământul Român Ortodox din Ierusalim

 

36 comentarii

 1. codruta
 2. Pingback: Vizita familiei regale a Romaniei in Israel: 29 aprilie – 2 mai 2014 | anomismia

 3. Comentarii pe Facebook (I)

  Ioan-Petru Poiana Doamne Ajuta !!!
  #
  Liliana Sora Imagini impresionante cu o încărcătură emoțională aparte , care îți impun liniște, meditație tăcere. Este Țara Sfântă în care sunt adunate punctele cheie ale istoriei creștinătății , sunt locuri în care la fiecare pas simți că ai călcat pe istorie , trăiești aievea și visezi cu ochii deschiși istoria Pământului lui Isus. Este o tăcere a respectului, pentru că tăcere înseamnă înțelepciune, putere și profunzime, pentru că tăcerea este o mare artă a conversației. Este locul în care, tăcerea este cred elementul în care lucrurile, dorințele, visele mari și mici se formează și se adună , pentru ca în cele din urmă să răsară împlinite în marea lumină a vieții. Mă înclin cu respect și prețuire și spun cu toată credința mea : așa să vă ajute Dumnezeu ! Trăiască Familia și Casa Regală a României !
  #
  Catalin ES DUMNEZEU SA VA AJUTE! NIHIL SINE DEO!
  #
  Mihaela Jeberean Dumnezeu sa ajute ca Monarhia sa revina in Romania.
  #
  Gaby Dragoi ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU….sint convinsa ca uniti vom reusi…..
  #
  Alice Bocancea Nihil Sine Deo! Traiasca Familia Regala a Romaniei!
  #
  Alexandru Vladescu Evreii ar trebui informatzi ca Traian Basescu este admiratorul lui Ion Antonescu, care a dispus uciderea de evrei civili in Iashi si Odessa!

 4. O vizita cu valoare istorică deosebită. Nihil sine Deo!

 5. AM RAMAS IMPRESIONATA DE VIZITA SI DE VALOAREA EI,
  JUDECIND CA EU M-AM NASCUT IN 1957 IN BUCURESTI SI AM PLECAT IN 1982 IN ISRAEL .PENTRU MINE INTR-ADEVAR A FOST CEVA DEOSEBIT CIND AM AUZIT DE ACCEST EVENIMENT/
  CU ACEASTA OCAZIE, AS VREA SA TRANSMIT DIN TOATA INIMA
  NUMAI BINE INTREGII FAMILII REGALE IN FRUNTE CU MAIESTATEA SA REGELE MIHAI/

 6. Alexandru - Grigore PISOSCHI

  FAMILIA REGALA A STIUT INTOTDEAUNA SA REPREZINTE CU DEMNITATE SI ONOARE ROMANIA !
  TRAIASCA FAMILIA REGALA !

 7. NITRAM

  Simbol de stabilitate si respect

 8. Alexx

  Casa regala a Romaniei a fost mereu alaturi de Biserica, ar fi fost prea frumos sa fie si invers!

 9. Mariaa-Florica

  Speram in revenirea Monarhiei! Doamne ajuta!

 10. Kumbetlian G.

  Trăiască Regele şi Familia Regală, în pace şi onor !

 11. lang

  Sant impresionata de gestul familiei Regale.
  Simt ca regalitatea este cea ce trebuie Romaniei pentru stbilitate si respect pe plan mondial.
  Doresc din suflet sa apuc aceasta schimbare in tara mea natala.
  Sa va dea Dumnezeu putere si sanatate.
  Cu mult respect Jeana Lang

 12. Dimitrie

  Act de mare responsabilitate, demnitate si traire romaneasca autentica!
  Locuri, familii si persoane binecuvantate!
  Multumiri Casei Regale pentru bucuria launtrica!

 13. sabina copilu-cheatra

  sint impresionata pina la lacrimi ! Dumnezeu sa binecuvinteze intreaga FAMILIE REGALA ! asteptam cu nerbdare ca poporul sa se trezeasca si sa readuca REGALITATEA din nou pe pamintul ROMANESC !

 14. Marieta Petrescu

  Sunt o persoana care a invata despre Familia Regala a Romaniei de la parinti
  Dealfel Majestatea Sa , Regele Mihai I este leat cu mama mea.
  Sunt alaturi de Familia Regala a Romaniei, si doresc sa exprim mandria, respectul si consideratia pentru acest simbol al poporului roman, inspiratie pentru demnitate si echilibru
  Dumnezeu sa ne ocroteasca
  Traiasca Regele
  Marieta Petrescu

 15. Luminița

  Minunat și semnificativ gest al Familiei Regale!
  Doamne, ajută românilor și Familiei Regale!

 16. Gheorghe Mocuța

  Doamne, adu-ți aminte și de Poporul Român și ajută-i pe conducătorii săi de drept să ajungă să-l conducă din nou. Ajută-ne Doamne !

 17. iuliana

  casa regala si romania ,au fost reprezentate cu demnitate ,in acest pelerinaj la locurile sfinte .
  ar trebui sa invatam de la principesa si de la principe ,sa avem tinuta ,sa ne compor tam cu demnitate ,sa fim respectati .
  Daca avem nevoie de modele ,acestea pot fi ,reprezentantii casei regale

 18. Pentru a pune mai mult in valoare imaginile din materialul privind vizita
  in Izrael a cuplului regal, din aprilie 2014, am facut un montaj in Power Point,
  pastrand totodata si textele originale, pe care, la randul lor, le-am atasat
  imaginilor la care faceau referinta.
  Asocierea unui fond muzicat adecvat a adus un plus de valoare.

  https://dl.dropboxusercontent.com/u/1316280/vizita_regala.pps

 19. Weissman Efraim (Fredi)

  Am ramas impresionat de vizita si valoarea ei.Eu sunt nascut in Bucuresti la 04.05.1939 (zilele trecute am implinit 75 ani).sunt in Israel din 1975.pentru mine a fost ceva deosebit cand am auzit de acest eveniment.(urmaresc cu interes si emisiunea ora regelui la tv).cu aceasta ocazie asi vrea sa transmit din toata inima numai bine intregii familii regale in mod deosebit MAJESTATZII SALE REGELE MIHAI. .Eu nu am uitat nici cuvintele nici melodia imnului regal:

  traiasca REGELE
  in Pace si Onor
  de tzara iubitor
  si aparator de tzara.

  cu multa stima,
  Weissman Fredi

 20. Liliana Gavrilescu-Ene

  Ce sansa uriasa a trecut pe langa poporul român si pe lânga tara in 1990 si apoi când majestatea sa regele Mihai a fost haituit pe soselele tarii in loc sa fie primit cu tot sufletul si cu bratele si mintile deschise. Ar fi fost cu totul alta situatie in România acum. Nu ar mai fi fost atâta ticalosie, atâta jaf, atâta nemernicie si minciuna. Familia regala ar fi fost salvarea României. Bunul Dumnezeu a vrut sa mai trecem si prin alte umilinte si incercari. Principesa mostenitoare Margareta dovedeste calitati de exceptie si are activitati complexe care ne emotioneaza si ne dau sperante. Vizita in Tara sfânta si programul de acolo dovedesc o gândire si o simtire coplexa, toate ancorate in timpuri moderne. Sa ne ajute Bunul Dumnezeu.

 21. Ing. JOSEF BIALY

  Am trait clipele abdicării Regelui Mihai din dec. 1947, având vărsta de 14 ani.Atunci mi-au curs lacrimile de tristețe, dar nu eram conștient de introducerea brutală a comunismului în țara noastră, care a fost ca un bluestem pentru România.Am trait o perioadă grea a istoriei, cea a regimului totalitar, în care am fost îndoctrinați cu o filozofie comunistă, nepotrivită pentru România. După revoluția din 1989, nu am reușit să ne vindecăm de această rusoficare, fără voia noastră. Sper ca într-un viitor nu pre îndepărtat să revenim la forma de guvernământ ” MONARHIE CONSTITUȚIONALĂ “.

 22. Ioana Bogdan Cataniciu

  Intr-adevar avem o Familie Regala de care avem doar dreptul de a-i multumi ca ne (re)da temeiuri de a fi mandri si demni!
  Cand s-a schimbat numele RSR in Romania, pasul urmator ar fi fost revenirea la ceea ce a fost schimbat de fortele sovietice “eliberatoare de noi insine” . Nici unul din declaratii monarhisti nu a spus o vorbulita in acest sens la TV in dec 1989; cum era sa o faca din moment ce S. Brucan facea “regia”….?
  “Elitele” din zilele acestea considera ca Monarhia Constitutionala nu este sprijinita suficient de poporul Roman. Nimic mai fals. La tara s-a pastrat in permanenta constiinta ca regalitatea a permis o viata demna si prospera pentru oamenii onesti. Dupa 1989 s-a intensificat propaganda anti monarhica si asta din calcul – ei trebuiau sa aiba mana pe popor si tara in beneficiul lor. Ca nu au reusit este clar din manifestatia facuta de Pasti REGELUI, in 1992. De frica au facut ce au putut ca sa nu ii permita Majestatii sale sa revina cinci ani in tara…
  Trebuie sa ne mobilizam si sa strangem semnaturi in toate judetele tarii ca sa revizuim Constitutia. Este dreptul poporului suveran sa se pronunte asupra formei de guvernamant si asta scrie in Constitutie “cel putin 500.000 de cetãteni cu drept de vot.
  (2) Cetãtenii care initiazã revizuirea Constitutiei trebuie sã provinã din cel putin jumãtate din judetele tãrii, iar în fiecare din aceste judete sau în municipiul Bucuresti trebuie sã fie înregistrate cel putin 20.000 de semnãturi în sprijinul acestei initiative.”
  nu este destul sa speram, avem ce si trebuie sa ne mobilizam sa facem!sa ne solidarizam !

  Traiasca REGELE! “Fie Domn glorios, Fie peste Noi… Cat soarele ceresc”!

 23. mariana

  m’am bucurat sa vad fotografiile vizitei regale. Aveam 13 ani cand regele Mihai a trebuit sa ne paraseasca si m’a durut mult. Cu un an si cu doi ani in urma avusesem ocazia sa il admir cand conducea singur automobilul lui pe Valea Prahovei. Doar cainele il insotea. La 16 ani am sosit in Israel. Am pastrat pana azi, mereu un sentiment cald pentru Regele Mihai si pentru Regina Mama Elena

 24. Marian

  Vizita a facut cinste Familiei Regale Romane si a fost o reprezentare demna a Romaniei! Traiasca REGELE!

 25. Runceanu Gheorghe

  Nihil sine Deo !
  Nihil sine Rex !
  Dumnezeu sa binecuvinteze Romania !
  AVEM NEVOIE DE REGAT !

 26. Elena Andrei

  Cata eleganta, simplitate si demnitate! Absolut impresionant. Toata stima si pretuirea! Dumnezeu sa-i ocroteasca pe Suveranul nostru si pe sotia sa precum si pe intreaga familie Regala.

 27. Mazilu Carol Eduard -Mihai

  TRAIASCA REGELE SI FAMILIA REGALA ! TRAIASCA ROMANIA SI ADEVARATELE SALE VALORI !

 28. Constantin CARLAN

  Numai Monarhia salveaza Romania!

 29. Cazan Jeana

  Ma numar printre fugari regimului comunist,triesc departe de tara mea,dorul se multiplica pe zi ce trce,credeam in sas zisa revolutie si ma visam din nou acasa,urmaresc mizerabila distrugere,ma doare.Singura solutie ar fi sa revenimla Monarhie.Traiasca Regele si familia sa Romini treziti-va !!!!!!!!!!!!!!

 30. Gina Teodorescu

  NIHIL SINE DEO

 31. Trunz Carmen Flavia

  Îmi doresc din toată ființa mea să revină Monarhia in țara noastră .

  Îmi doresc să revină MONARHIA ! TRĂIASCĂ REGELE !!!!!!

  NIHIL SINE DEO !!!

 32. Atanase Stoiciu

  TRĂIASCĂ REGELE !
  Majestate, am avut deosebita ocazie sa va întâlnesc in persoana la întâlnirea pur românească in cartierul Ridgewood din New York, in1981.
  Mare mi-a fost bucuria sa va revad după mulți ani când a-ți fost obligat sa părăsiti ROMÂNIA.
  Nu voi uita cât de mult m-a durut atunci si m-a doare încă deoarece strajer fiind la intrarea in școala in fiecare dimineața cântam IMNUL REGAL privind solemn la tabloul Majestatii Voastre, uca un jurământ de credință, respect si dragoste.

 33. Atanase Stoiciu

  TRĂIASCĂ REGELE !
  Majestate, am avut deosebita ocazie sa va întâlnesc in persoana la întâlnirea pur românească in cartierul Ridgewood din New York, in1981.
  Mare mi-a fost bucuria sa va revad după mulți ani când a-ți fost obligat sa părăsiti ROMÂNIA.
  Nu voi uita cât de mult m-a durut atunci si m-a doare încă deoarece strajer fiind la intrarea in școala in fiecare dimineața cântam IMNUL REGAL privind solemn la tabloul Majestatii Voastre, cu un jurământ de credință, respect si dragoste.
  Doresc sa ne revedem, cu întreaga Excelentei Voastre Familii, in București, la chemarea guvernului roman si apoi la Peles înscăunat din nou REGE al ROMÂNIEI. Ce frumos ar fi sa cântăm si sa jucam HORA UNIRII așa cum Domnitorul CUZA a creat UNIREA Moldovei, Munteniei și Transilvaniei.
  Haideti sa ne prindem in HORA dragi Romani !
  Sa iubim România așa cum au iubit-o Ștefan Cel Mare, Matei Basarab și Mihai Viteazul.

 34. Nick

  Traiasca Majestatea Sa Regele Mihai Intii si Familia Regala 1
  Sa ne consideram norocosi ca M. S traieste si sa ne rugam pentru Dinsul si pentru revenirea monarhiei constitutinale in Romania
  Sa fim mindri ca ne fac cinste pe oriunde se duc reprezentantii Sai
  Sa-l scoatem din minte pe uciga-l toaca …cel care vremelnic ne-a linsat speranta si a facut ca milioane de romani ….poate cei mai buni …sa paraseasca tara
  Sa nu-i mai pomenim NICIODATA numele si prenumele Traian sa nu mai fie folosit

Lasa un comentariu

© 2007-2019 Casa Majestății Sale Regelui Mihai I. Toate drepturile rezervate

Visits: 23913124
Familia Regală           Fundația Principesa Margareta a României           YouTube           Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate