Sărbătoarea regală de la Ateneul Român, în imagini

Concertul Regal de la Ateneul Român poate fi vizionat pe Internet aici.

Sărbătoarea împlinirii a douăzeci și cinci de ani de la întoarcerea în țară a primului membru al Familiei Regale, după o absență de patruzeci și doi de ani, a fost împărtășită de întreaga societate.

Cele patru evenimente publice organizate de Casa Majestății Sale au fost însoțite de importante semne de respect și afecțiune din partea Televiziunii Naționale, Societății Române de Radiodifuziune, Agenției Naționale de Presă Agerpres, Romfilateliei, Fundației Principesa Margareta a României și din partea autorităților politice. Societatea civilă a fost prezentă în număr mare, reprezentată de cele mai respectate figuri ale culturii, științei și artelor românești. Au fost prezente la evenimente instituțiile și organizațiile cu nume sau patronaj regal, numărând universități, licee, școli, federații sportive și organizații ale tinerilor de diverse profesii. Au răspuns invitației șaizeci de personalități ale vieții politice, culturale, diplomatice, sociale din Elveția, Franța, Belgia, Suedia, SUA, Spania, Rusia, Germania și Austria.

Ne face plăcere să vă prezentăm astăzi o selecție de fotografii semnate de Daniel Angelescu, ilustrând Concertul de gală de la Ateneul Român, din seara zilei de 18 ianuarie 2015. La pupitrul Cameratei Regale a fost maestrul Horia Andreescu. Și-a dat concursul Corul Filarmonicii George Enescu și marele violonist Remus Azoiței. Concertul a fost excepțional primit de publicul din monumentala sală a Ateneului și a cuprins lucrări de Haendel, Enescu, Liszt, Grigoraș Dinicu, Ciprian Porumbescu, Elgar și Franz Waxmann.

În zilele următoare vă vom prezenta albume de fotografii de la “Porțile Deschise” ale Fundației Principesa Margareta a României, care împlinește și ea, în 2015, douăzeci și cinci de ani de la înființare, de la vizita la Televiziunea Română și de la dineul oficial găzduit de Palatul CEC.

10 comentarii

 1. Ileana Șinc

  Înălțător!
  Trăiască Principesa noastră!

 2. Un eveniment exceptional si un raspuns al societatii civile pe masura. Familia Regala continua cu perseverenta si generozitate sa indeplineasca misiunea de servire a Romaniei. Felicitari artistilor pentru un concert memorabil. Traiaca Regele!

 3. vladut mihaela

  A fost un eveniment inaltator ! Traiasca Principesa Margareta ! Traiasca Casa Regala a Romaniei !

 4. Pascariu Dorina

  Cu deosebită pretuire si mult drag, vă doresc multă sănătate, pace si lumină. Dumneavoastră sunteti lumină. Vă mulțumesc pentru că sunteți acasă!

 5. Bucica Luminita

  Ce minunata poate redeveni uneori istoria! Totul e sa nu ne pierdem speranta. Toata dragostea noastra! La multi ani!

 6. Serban Mariana

  Un eveniment deosebit! Aleasa pretuire si mult drag, vă doresc multă sănătate, spor in activitatile intreprinse pe viitor! Doamne ajuta!!

 7. Mircea Costinean

  A fost un eveniment inaltator, exceptional ! Familia Regala continua, cu perseverenta si generozitate, sa-si indeplineasca misiunea de servire a Romaniei. Din nefericire sunt doua personaje, ponta si Tariceanu..care “strica” frumoasele imagini.Traiaca Regele!

 8. Raluca

  Superb! Dumnezeu s-o tina pe Majestatea Sa Principesa Margareta sanatoasa si mereu frumoasa!
  Prezenta lui Ponta – o nota falsa.

 9. Georgeta Ghidau

  Minunat! Cu aceeasi statornicä stimä si pretuire pentru familia regalä. Träiascä Regele, in pace si onor! Vivat monarhia!

 10. Valeria

  Sunt mandra ca sunt monarhista. Nu inteleg ce cauta Ponta si Tericeanu, personaje penibile, ca sa ma exprim elegant, alaturi de reprezentantii casei Regale!!!! Diminueaza si aspectul si placerile noastre. Traiasca Regele!
  Oare mai ajung ziua cand va fi din nou monarhie?

Lasa un comentariu

© 2007-2019 Casa Majestății Sale Regelui Mihai I. Toate drepturile rezervate

Visits: 23862571
Familia Regală           Fundația Principesa Margareta a României           YouTube           Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate