Principesa Maria și Principele Nicolae, Noaptea Învierii la Sinaia și Cluj-Napoca

Știre TVR

Cluj Today News

În timp ce Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare și Principele Radu sărbătoresc Paștele la Chișinău, Principesa Maria și Principele Nicolae vor reprezenta Familia Regală, în Noaptea Învierii, la Sinaia și Cluj-Napoca.

Astfel, Principesa Maria va lua parte la slujba de Înviere la Mânăstirea Sinaia. A doua zi, Alteța Sa Regală va lua micul dejun pascal alături de monahii lăcașului de cult.

De asemenea, Principele Nicolae va reprezenta Familia Regală la slujba de Înviere, de la Catedrala Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului” din Cluj-Napoca, oficiată de Înalt Preasfinția Sa Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului.

Principele Nicolae va participa, a doua zi, în cursul dimineții, la slujba de Înviere, de la Catedrala Greco-Catolică din Cluj-Napoca, oficiată de Preasfinția Sa Florentin Crihălmeanu, Episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla.

În ultimele două decenii, Familia Regală a participat la slujbe ale Sărbătorilor de Paște în arhiepiscopii și episcopii istorice, cum sunt cele de la Iași, Cluj, Craiova, Timișoara, Alba Iulia sau Galați, dar și în nou-create episcopii precum cele din Giurgiu, Madrid sau Deva.

 

10 comentarii

 1. acterian

  De drept, Monarhia Constitutionala a fost si ramane forma de guvernamant legitima a Statului Roman. De iure, MS Regele Mihai este regele romanilor iar de facto, isi va putea exercita prerogativele de la momentul in care Armata, demnitarii si functionarii publici ii vor depune juramant de credinta. Pana atunci insa … din 1947 incoace, avem un rege de iure si un presedinte de facto .Argumente:

  – in seara de 30 decembrie 1947, a votat Parlamantul legea nr. 363 privind “constituirea Statului Roman in republica” .O lege lovita de Eroare -viciu de consimtamant prin aceea ca ,inca de la art 1 ,pleaca de la o premisa falsa care anuleaza si celelalte clauze ce se interpreteaza unele prin altele : ” Adunarea Deputatilor ia act de abdicarea Regelui Mihai I pentru el si urmasii sai” . Or, MS Regele Mihai nu a abdicat niciodata si voi motiva mai jos de ce nu s-a intamplat asta. Intrebarea care se pune, este: daca Parlamentul ar fi stiut ca actul de abdicare este fals, ar mai fi proclamat republica vreodata ? De fapt nu o sa stim niciodata, dar de drept consider ca nu.

  – in ziua de 30 decembrie 1947 ,MS Regele a semnat un act de abdicare care insa, pentru a fi incheiat valabil, necesita sa fie contrasemnat de cel putin inca o persoana. Iata de ce : pentru actele sale emise in calitate de monarh, regele nu putea fi tras la raspundere in niciun fel in baza prevederilor constitutionale (” Persoana Regelui este inviolabila”) astfel ca actul regal trebuia obligatoriu contrasemnat ca sa aiba putere juridica. Semnatura persoanei care contrasemna actul regal era necesara din 2 motive : 1. Prin aceasta garanta ca Regele a semnat actul de bunavoie si nesilit de nimeni; 2. Prin aceasta, isi asuma raspunderea pentru legalitatea actului si pentru eventuala neexecutare culpabila a prevederilor acestuia.

  Din aceste cauze , actul de abdicare al MS Regelui Mihai este un act nul din cauza lipsei contrasemnaturii iar legea privind proclamarea republicii este nula din cauza eroarei- viciu de consimtamant privind inexistentza unui act de abdicare.

  Iata de ce azi avem o republica intr-o monarhie.

 2. MARIA

  PASTE FERICIT !

 3. Prin Alteta Voastra petalele de crini s-au redeschis in inimile istovite ale romanilor patrioti!

  Dumnezeu sa va aiba in paza!Si Greco Catolicii sunt fratii nostrii si sunt acei care s-au aflat pe altarul jertfei anticomuniste.Recunostinta!Paste fericit Altetelorlor Voastre!Traiasca MS Regele Mihai ,a carui har ne mantueste pe toti romanii napastuiti de pretutindeni!

 4. Gabriela Bucur

  Paste fericit Familiei Regale aRomaniei!

 5. Comentarii pe Facebook

  Marian Marin Tine-l Doamne sanatos pe Principele nostru, Nicolae!
  #
  Dragos Valentin Tudose Traiasca Regele!
  #
  Sonia Milito che meraviglia
  #
  Oprescu-oderuc Magdalena Sa ne fiti alaturi, iar noi alaturi de Familia Regala a Romanaiei !

 6. PISOSCHI ALEXANDRU-GRIGORE

  PENTRU FAMILIA REGALA – SFINTELE PASTI CU LUMINA, SANATATE, BUCURII SI CREDINTA IN REUSITA IN TOATE ACTIVITATILE SPRE BINELE NATIUNII ROMANE !

 7. CONSTANTINA

  LUMINA INVIERII LUI HRISTOS SA LUMINEZE CASA REGALA A ROMANIEI SI ROMANIA!

  .PASTE FERICIT SI GRECO-CATOLICILOR FRATII NOSTRII CARE STAU IN GROPI COMUNE JERTFINDU-SI VIETILE PE ALTARUL PATRIEI,DUMNEZEU SA LE BINECUVNTEZE MEMORIA!

 8. vladut mihaela

  Sfanta Inviere a Domnului nostru Iisus Hristos sa- i uneasca pe romanii de pretutindeni in jurul Familiei Regale .Traiasca Casa Regala a Romaniei!

 9. Doina Grigoras

  HRISTOS A INVIAT !

 10. Diana Lucia Zotescu

  Biserica Greco-catolica din Romania, preotii si enoriasii Sai, dar si bisericile Sale, au fost indelung prigoniti, spoliati si ignorati. Ma bucur ca atat in cadrul recentei vizite la Cluj cat si acum, cu ocazia Sarbatorilor Pascale, Familia Regala a fost prezenta printre credinciosii mult-incercatei Biserici Greco-Catolice. Prezenta Altetelor Lor a fost un gest firesc de ‘stergere a lacrimilor de pe obraz’ pentru cei care sunt la fel de crestini si la fel de romani ca restul natiei.

  prof. Diana Lucia Zotescu

Lasa un comentariu

© 2007-2018 Casa Majestății Sale Regelui Mihai I. Toate drepturile rezervate

Visits: 22509805
Familia Regală           Fundația Principesa Margareta a României           YouTube           Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate