Ora Regelui CCXXIII

Concert regal caritabil la Ateneul Roman, de ziua Majestatii Sale Regelui Mihai I, 25 octombrie 2016, foto Daniel Angelescu

Ora Regelui CCXXIII poate fi vizionată aici.

Sâmbătă, 18 februarie 2017, Televiziunea națională a prezentat a două sute douăzeci și treia ediție a emisiunii “Ora Regelui”. TVR 1, TVR HD, TVR Moldova, ora 15. TVR International, ora 16.40. Realizator, Camelia Csiki. Producător, Lidia Voicu.

Emisiunea a fost redifuzarea ediției din 19 noiembrie 2016.

Sumarul:

– Majestatea Sa Regele Mihai a împlinit 95 de ani și a fost aniversat la Ateneul Român. Pentru al nouălea an, Fundația Principesa Margareta a României a oferit un concert caritabil prin care a adunat fonduri pentru programul Tinere Talente al Fundaţiei. Deja 250 de tineri au reușit să-și ducă mai departe visul datorită acestui program.

– Sportivii paralimpici au fost oaspeţi de onoare la Palatul Elisabeta. Principele Radu i-a felicitat şi i-a încurajat pe cei 12 sportivi paralimpici care au reprezentat în această toamnă România, la Rio. La ceremonie a participat şi ambadasorul Marii Britanii, ţara în care s-au organizat pentru prima dată în istorie jocuri paralimpice, în anul 1948.

– Invitata emisiunii, astronomul Magda Stavinschi, spune povestea „Observatorului Regal din Bucureşti”, inaugurat în anul 1908. Aflăm despre cercetările primilor astronomi români, cum au fost sprijiniți de Regina Elisabeta spre a înființa Observatorul Astronomic și Meteorologic și călătorim pe urmele lui Nicolae Donici, prin volumul recent apărut „Astronomul Nicolae Donici. Enigme descifrate”.

1 comentariu

  1. Remus-Dumitru Mihuțiu, mun. Oradea, jud. Bihor

    Voi urmări, așa ca întotdeauna, cu mare plăcere și interes.Trăiască Regele ! România Regat ! Nihil Sine Deo !

Lasa un comentariu

© 2007-2018 Casa Majestății Sale Regelui Mihai I. Toate drepturile rezervate

Visits: 19655514
Familia Regală           Fundația Principesa Margareta a României           YouTube           Facebook