Film despre Regele Mihai la History Channel

Marţi, 22 august 2017, de la ora 21:00, televiziunea History Channel difuzează în premieră un documentar intitulat „Regele care l-a păcălit pe Hitler”, despre Regele Mihai I al României și rolul său în scurtarea celui de-al doilea Război mondial.

Regele Mihai I de România, stră-strănepotul Reginei Victoria a Marii Britanii și al Țarului Alexandru I al Rusiei, povestește în documentar eve­nimentele petrecute în august 1944, când a renunțat la alianța cu Germania, l-a arestat pe Mareșalul Antonescu și a trecut de partea Aliaților, imaginile fiind înregistrate de producătorul John Flo­rescu în cadrul unei sesiuni de discuții avute la reședința din București a fostului suveran.

Înregistrările au fost ținute într-un seif din Los Angeles în ultimii 13 ani și au fost dezvăluite în premieră public prin intermediul documentarului anul trecut, producția fiind cumpărată pentru difuzarea pe TV de History Chanel UK în ianuarie 2017. Documentarul a fost de asemenea selectat în Competiția oficială la Pessac International Film Festival din Franța.

Una dintre marile povești nespuse ale celui de-al Doilea Război Mondial este dezvăluită de ultimul Șef de Stat din acele vremuri rămas în viață, Regele Mihai I al României. “Am luat trenul spre Berlin să vedem ce ar fi rezervat cealaltă cale și am avut un prânz cu Hitler. Nu a fost deloc o întâlnire plăcută.”

HISTORY® se difuzează în peste 302 milioane de locuinţe din toată lumea, fiind principala televiziune din portofoliul A+E Networks UK®. HISTORY a aderat la ARMA în februarie 2013, când a lansat un feed de transmisie localizat, putând astfel asigura grile de programe personalizate pentru România. Televiziunile HISTORY şi HISTORY HD sunt disponibile prin Digi, Telekom, UPC, iNES IPTV, Focus Sat, Next-Gen, Orange TV și Akta.

©Media Expres

6 comentarii

 1. Astept cu mare placere si consideratie!!

 2. Regele nostru, frumosul si inimosul Rege Mihai I, a reusit la varsta de 23 de ani, adica in prima sa tinerete, sa faca pentru tara Sa – si pentru toate tarile cuprinse de valvataia celui de al Doilea Razboi Mondial – performanta de a scurta acest nimicitor razboi cu peste sase luni, salvand astfel sute de mii de vieti ale soldatilor si civililor, si valori si bunuri materiale care ar fi fost altfel sortite distrugerii. A fost “rasplatit” pentru asta cu o viata de exil chinuitor, reintoarcerea Sa si a Familiei Regale in tara fiind tarzie – dar nu mai putin imbucuratoare pe3ntru Sine si pentru noi.

  Fie ca Regele nostru sa ne stea alaturi inca multi ani !

 3. Mirella ifrim

  Respect nemasurata pentru un om de o moralitate și corectitudine Cum rar găsești

 4. Respect, cäldurä, sänätate ii dorim din toatä inima, de a fi intre noi, pentru totdeauna acestui om si monarh minunat.
  Regele Mihai I. a Romäniei
  Viele liebe und herzliche Grüße an IM König MICHAEL I. von RUMÄNIEN
  aus Deutschland/Germania/Germany

 5. Gloria Andersson

  Oare cum as putea sa vad documentarul din Suedia? Vad ca History Channel nu il are la meniul de Play. Multumesc!

 6. ANDREEA

  Frumos ,

Lasa un comentariu

© 2007-2018 Casa Majestății Sale Regelui Mihai I. Toate drepturile rezervate

Visits: 20642983
Familia Regală           Fundația Principesa Margareta a României           YouTube           Facebook