Vizită regală la Brașov, la Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor

Cu prilejul comemorării Zilei Eroilor și al sărbătorii Înălțării Domnului, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, și Alteța Sa Regală Principele Radu au vizitat municipiul Brașov joi, 17 mai 2018.

Familia Regală a depus o coroană de flori la Monumentul Soldatului Necunoscut din Piața Unirii, în prezența primarului Municipiului Brașov, dl George Scripcaru, a președintelui Consiliului Județean, dl Adrian Veștea, și a prefectului județului Brașov, dl Marian Iulian Rasaliu. Ceremonia religioasă a fost oficiată de un sobor de preoți, în frunte cu protopopul Brașovului, părintele Dănuţ Gheorghe Benga. A urmat o ceremonie militară de depunere de coroane. Au participat la ceremonie militari și ofițeri ai Brigăzii 2 Vânători de Munte “Sarmizegetusa”.

În continuare, Majestatea Sa și Alteța Sa Regală au vizitat Biserica Sfântul Nicolae din Piața Unirii, unde se află o frescă reprezentând pe Regele Ferdinand I și pe Regina Maria și o altă frescă în care apar pictați Regele Mihai I și Regina-mamă Elena.

Cuplul regal a vizitat, de asemenea, clădirea primei școli românești, astăzi unul dintre cele mai prețioase muzee din Brașov, posesor al unei rare colecții de carte veche.

Majestatea Sa și Alteța Sa Regală au mers apoi la Piața Sfatului, unde au vizitat expoziția de fotografie dedicată Reginei Maria a românilor și portului popular. Expoziția se află în aer liber.

În încheierea vizitei la Brașov, cuplul regal a luat parte, la Casa Sfatului, la prezentarea volumului „Susține cu a ta mână Coroana Română” semnat de Majestatea Sa și de Alteța Sa Regală, publicat la Editura Litera. Cartea a fost prezentată de directorul Muzeului Județean de Istorie Brașov, dl Nicolae Pepene.

Familia Regală participă la Ziua Eroilor și a Înălțării Domnului în fiecare an în alt oraș, pentru a contribui la aducerea acestor două mari sărbători ale românilor mai aproape de oameni și de familiile lor.

 

Ceremonia militară și religioasă din Piața Unirii, la Brașov

La Biserica Sfântul Nicolae

La muzeul primei școli românești

La expoziția dedicată Reginei Maria, în Piața Sfatului

Lansarea de carte de la Casa Sfatului

Fotografii de Daniel Angelescu

25 comentarii

 1. Lica Cristea

  TRAIASCA ROMANIA REGALA

 2. Valentin Marinescu, Buzău

  Păcat, că poporul nu a mai dorit regalitate !! Prejudecățile ne-au omorât pe noi românii!!! Uitati-VĂ la familiile regale din Europa !! Oamenii ăia de ce au înțeles altceva??!!

 3. Marioara Maria

  DUMNEZEU SĂ BINECUVÂNTEZE, FAMILIA REGALĂ A ROMÂNIEI ! TRĂIASCĂ MONARHIA ! AMIN ! VĂ IUBESC, MAJESTATEA VOASTRĂ-REGINA MARGARETA A ROMÂNIEI ! RESPECT !

 4. Thor Nysveen

  Traiasca MS Regina Margareta!Traiasca Regatul Romania!!Nihil Sine Deo!!

 5. Nicole Mihaela

  Respect pentru Fam. Regală !

 6. Renata Rusu

  Bucurie,respect si delicatete!Felicitari pentru toate lucrurile bune pe care le faceti pentru Romania!Credinta cu care v -a inzestrat Dumnezeu si rangul princiar va da putere sa duceti mai departe ceea ce ne dorim cu totii:RESPECT pentru ceea ce suntem o natiune ce-si doreste sa-si creasca copiii avand exemple unul din acestea fiind CASA REGALA!

 7. Ali Dranga

  Să ne traiti majestate . Vă respectăm şi vă iubim .

 8. Cerasela Nicoleta Manea

  Ar trebui să ne uităm cu atenție la tarile cu famili regale.Cum trăiesc ei si cum trăim noi!Cum sunt priviti ei si cum suntem noi priviti de celelalte țări?

 9. Traiasca MS Regina Margareta!Traiasca Regatul Romania!!Nihil Sine Deo!!

  In Scheiile Brasovului, unde se aflä prima scoalä romäneascä, biserica Sf. Nicolae si Monumentul soldatului necunoscut am copilärit foarte mult.
  Romänii bästinasi sänt la uniunea juniilor brasoveni. Acum de rusale sänt intotdeauna paradele juniilor…..
  Imi aduc aminte cänt am fost in biserica Sf. Nicolae si am fost la änviere la fresca M.S. Regele Mihai I. al Romäniei, care au vrut comunistii sä o distrugä. Cu o päturä am putut sä salväm fresca aceasta, de a nu o distruge. De särbätori puteam sä vedem acestä frescä frumoasä. Prundul este foarte frumos si mä bucurä cä majestätiile sale vizitä acest locas plin de istorie. Sper cä vizitati si biserica evanghelicä CA. “Biserica Neagrä” – Schwarze Kirche A.B. a sasiilor transilväneni si liceul Johannes Honterus, unde am mers la scoalä.
  Sänt brasovean si dupä atätia ani mie dor de patria mea, unde m-am näscut si am copilärit pänä la värsta de 20 de ani…..
  NIHILSINE DEO
  -Dietmar Melzer-
  Brasov/Kronstadt/Siebenbürgen/Rumänien
  acum Baden-Württemberg/Deutschland/Germania

 10. Ion Mușat, Giurgiu

  Hristos s-a Înălțat !!!!

 11. Emilian T.Vandenboer

  Buna ziua,
  Nu sunt de acord cu mesajul d-lui Marinescu Valentin din Buzau.
  Poporul nu a fost intrebat daca doreste Monarhia Contitutionala dar bolsevicii i-au impus poporului dictatura bolsevica care astazi este neobolsevico-nationalista.
  Recomand domnului mai sus amintit sa nu dea verdicte inainte de a se documenta si din surse nebolsevice.

 12. Emilian T.Vandenboer

  Majestate, iertati pe noi pacatosii, care am fost hartuiti moral de catre bolsevici si in continuare poporul este debusolat pentruca a fost ambatat de propaganda comunisto-sovietico-neobolsevica.
  Majestate, aveti inima pentru natiunea Romaniei si aveti forta si de a ierta pe noi pacatosii !
  Cu adanc respect
  Fara Monarhie Romania este o ruina care va dispare depe suprafata planetei.
  Emilian T.Vandenboer

 13. Liliana Sora

  ”Am învăţat că EROI sunt cei care fac ce trebuie, când trebuie
  Indiferent de consecinţe.
  Am învăţat că trecutul şi circumstanţele ţi-ar putea influenţa personalitatea.
  ……
  Am învăţat că oamenii la care ţii cel mai mult
  Iţi sunt luaţi prea repede …” spunea Octavian Paler
  Cinste, onoare , recunoştinţă tuturor celor care, prin jertfa lor, ne-au adus libertatea !
  Hristos s-a înălţat !
  Toată stima şi consideraţia pentru Familia Regală !

 14. Corina

  Felicitări Familiei Regale pentru tot ceea ce face pentru țara noastră. Mult respect Familiei Regale!

 15. Nicoleta Bogaceanu

  Respect pentru Casa Regală a României! Glorie eroilor neamului!

 16. Ce vizita inaltatoarea!!!!Respect Familiei Regale !!Nihil Sine Deo!!

 17. Frumos totul!!Nihil Sine Deo!!Traiasca Romania Regala!!

 18. Gabriela Bucur

  RESPECT!

 19. Poze foarte frumoase, care imi aduc aminte de copiläria mea. Päcat cä nu ati vizitat si biserica CA evanghelicä a sasiilor germaniimpreunä cu colegiul “Johannes Honterus”, mä refer adicä la Biserica Neagrä – SCHWARZE KIRCHE A. B, vedeti si lincul: https://ro.wikipedia.org/wiki/Biserica_Neagr%C4%83
  Felicitări Familiei Regale pentru tot ceea ce face pentru țara noastră. Mult respect Familiei Regale!
  Träiascä M. S. Regina MARGARETA I. a ROMÄNIEI

 20. Gabi Burlacu

  Imi place sa constat ca nu dati bir cu fugiții şi, in toata nebunia din societatea noastra va faceți tot mai des simțita prezența, ca o oaza de normalitate!

 21. Mihaela Gheorghe

  Respect și multă putere să duceți mai departe moștenirea de la tatăl domniei voastre!

 22. Pingback: I REALI DI ROMANIA IN VISITA A BRASOV – Croce Reale

 23. Diana Lucia Zotescu

  Familia Regala nu a dat niciodata “bir cu fugiti”. Lunga Lor absenta de pana la intoarcere a fost nu o “fuga”, ci un EXIL ce le-a fost impus de comunistii din afara si din interiorul tarii. Intoarcerea lor oficiala din 1997 a insemnat si o completa si responsabila asumare din partea Regelui si a Familiei Sale a indatoririlor Lor dintotdeauna, chiar si in conditiile ‘oferite’ de aceasta “republica de mucava” de astazi.

  Sunt extrem de fericita sa O vad pe Regina noastra si pe Principele Consort vizitand atatea locuri cu rezonanta istorica din tara unde cinstesc, alaturi de romanii si oficialitatile locale, sarbatorile cele mai importante ale istoriei noastre, cum este dubla sarbatoare a Inaltarii Domnului si Ziua Eroilor Neamului.

  Daca va uitati la fetele celor ce urmeaza a-I intampina pe Inaltii Oaspeti Regali, veti observa zambetul sincer de incantare si fericire de pe chipul lor. Asta este dovada clara a unei schimbari radicale pozitive a modului in care Regalitatea si Monarhia sunt percepute astazi.

 24. Cristian Sandu

  Traiasca Regina!

 25. Splendid eveniment onorat cum se cuvine de către Casa Regală! Gratitudine!

Lasa un comentariu

© 2007-2019 Casa Majestății Sale Regelui Mihai I. Toate drepturile rezervate

Visits: 23913244
Familia Regală           Fundația Principesa Margareta a României           YouTube           Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate