România liberă, 11 august 2017

3 comentarii

  1. Am ciitit cu mare interes acest articol ce relateaza detalii nestiute de mine – si probabil nici de alti romani – legate de contributia sa esentiala, vitala la activitatea Regelui nostru in exil. Am regasit-O in aceste descrieri pe Regina noastra, frumoasa, blanda, calma, iubitoare dar si determinata, darza, eficienta, principiala si loiala Sotului, Familiei, dar mai ales loiala acelui lucru care constituia elementul fundamental al preocuparilor si grijilor Augustului Sau Sot: tara Sa, Romania si poporul roman care, in acel sfarsit de an 1989 si inceputul ultimului deceniu al secolului al XX-lea, trecea prin evenimente si transformari de mare anvergura.

    Si, desigur, nu m-am putut stapani (dar dece, oare, ar fi trebuit sa ma stapanesc !?) si i-am mangaiat indelung chipul reprodus in articol, mai intai cu privirea, dar mai apoi si cu sageata mouse-ului ce se voia o extensie a mainii mele care si-ar fi dorit sa fi putut face cu adevarat acest gest cat timp Regina era in viata. Era o dorinta ce stiam din capul locului ca nu s-ar putea implini vreodata, nu pentru ca Regina nu ar fi ingaduit – era prea buna si prea putin supusa rigorilor protocolului – ci pentru ca eu insami nu as fi indraznit sa o fac din respect pentru ceea ce era Regina ca persoana, si pentru ceea ce simboliza fiinta Sa pentru mine, pentru tara.

    Regina Ana ca persoana fizica a parasit aceasta lume, dar tot ceea ce a dainuit Ea in cursul vietii, toata contributia Sa la constructia regala a Suveranului nostru, tot ceea ce poarta amprenta Sa de Regina a tarii, intregul ansamblu de simboluri legate direct si puternic de actiunile Sale au sapas urme dragi, de nesters in memoria noastra, facand-O VESNICA.

  2. Remus-Dumitru Mihuțiu, mun. Oradea, jud. Bihor

    Nu te vom uita niciodată iubita noastră Regină ! Încă o dată, transmit condoleanțe dar și toată dragostea mea Majestății Sale Regele Mihai I al României, Familiei Regale și întregii Casei Regale a României.Nihil Sine Deo !

  3. Felicitari,dlui Claudiu Padurean pt aceasta evocare pretioasa al MS Regina Ana!!!Multumim!!

Lasa un comentariu

© 2007-2018 Casa Majestății Sale Regelui Mihai I. Toate drepturile rezervate

Visits: 20589629
Familia Regală           Fundația Principesa Margareta a României           YouTube           Facebook