Principele și Principesa de Baden în vizită la București

La invitația Principesei Moștenitoare Margareta și a mea, astăzi încep o vizită de trei zile în România Altețele Lor Regale Principele ereditar Bernhard și Principesa Stephanie de Baden. Altețele Lor Regale se află la a doua vizită în țara noastră, după participarea din octombrie 2011 la Jubileul de 90 de ani al Majestății Sale Regelui.

Principele Bernhard este fiul cel mare al Alteței Sale Regale Maximilian II, Markgraf de Baden și al Alteței Sale Imperiale și Regale Valerie, Markgräfin de Baden, născută arhiducesă a Austriei.

Principele Bernhard și Principesa Stephanie vor vizita Domeniul Regal Sinaia, centrul vechi al Bucureștiului și proiectele Fundației Principesa Margareta a României. În onoarea înalților musafiri germani, Principesa Moștenitoare și cu mine vom oferi un dineu la Palatul Elisabeta, în prezența unor personalități din România și din Germania.

De asemenea, Altețele Lor Regale vor planta un copac în grădina Palatului Elisabeta, în aria numită “Memorialul copacilor”. În ultimii ani, au plantat copaci în grădina palatului Principele de Wales, Principele ereditar și principesa de Liechtenstein, prima doamnă a Senegalului, Principesele Elena, Irina și Maria ale României, Arhiducesele Maria și Elisabeta ale Austriei, Principele Nicolae al Greciei și Principesa Rym a Iordaniei.

Vizita cuplului princiar german este prima vizită regală europeană din anul 2013 la Palatul Elisabeta.

8 comentarii

 1. Frumos programul acestei vizite importante. Felicitări!

 2. Diana Lucia Zotescu

  Alteta Voastra,

  Doresc bun venit in Romania inaltilor oaspeti princiari, si o sedere cat mai placuta si mai fructuoasa. Altetele Voastre sunteti intotdeauna gazde minunate, adevar de care se voor convinge din plin ilustii oaspeti, atat cei de acum cat si cei – speram cat mai multi – din viitor.

  Sper din suflet ca acest frumos obicei al plantarii unui arbore de catre vizitatorii Palatului Elisabeta sa transforme aria “Memorialul copacilor” intr-o veritabila padurice.

  Cu alese sentimente de credinta si fidelitate,
  Diana Lucia Zotescu

 3. Cerasela Platz

  Sunt complet in asentimentul Doamnei Zotescu.

 4. alex

  Cred ca e importanta si aceasta vizita pentru intarirea relatiilor diplomatice, dar in afara de dineuri si invitarea unor personalitati din tara (care de multe ori nu fac onoare tarii si au o imagine patata) am vrea sa stim de ce nu aveti o parere clara legata si de problemele actuale grave cu care se confrunta tara, cum ar fi exploatarea aurului utilizind cianuri de la Rosia Montatna (desi noi stiam ca familia regala promoveaza dezvoltarea durabila a tarii si nu distrugerea mediului) in favoarea unei minoritati si in defavoarea tarii, regionalizarea fortata si multe altele …
  A fost o mare eroare invitarea unor persoane din tara care nu facut altceva decit sa profite de imaginea casei regale.
  cu stima
  Alex D

 5. Alin

  Poate postati aici si impersiile oaspetilor despre locurile vazute, impreuna cu fotografiile locurilor vizitate.

 6. Anda Comanescu

  Bine ati venit, Altete!

 7. foarte frumos si spledid………

  Nihil Sine Deo si La Multi Ani

 8. Alexandru-Grigore PISOSCHI

  BUN VENIT ALTETELOR LOR REGALE SI O VIZITA INCANTATOARE IN rOMANIA !
  PLANTAREA ARBORILOR IN “MEMORIALUL ARBORILOR” RAMANE PENTRU ISTORIE !
  FELICITARI PENTRU ACEASTA INITIATIVA REGALA !

Lasa un comentariu

© 2007-2019 Casa Majestății Sale Regelui Mihai I. Toate drepturile rezervate

Visits: 23913171
Familia Regală           Fundația Principesa Margareta a României           YouTube           Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate