Principele Edward și Contesa de Wessex, a doua parte a vizitei în România

În zilele de marți 25 și miercuri 26 iunie 2013, Altețele Lor Regale Principele Edward al Marii Britanii, Conte de Wessex, și Sophie, Contesa de Wessex, au continuat vizita de trei zile în România. Reprezentanții Familiei Regale britanice se află pentru prima oară pe pământ românesc și desfășoară prima vizită oficială a Casei Regale britanice după intrarea României în Uniunea Europeană.

Țara noastră a mai fost vizitată de Alteța Sa Regală Ducele de Edinburg, în anul 1991. De asemenea, Alteța Sa Regală Principesa Anne și Alteța Sa Regală Principele Andrew, Ducele de York, au vizitat România în ultimii ani. Alteța Sa Regală Principele de Wales a vizitat oficial România în anul 2001, iar de atunci a venit, în vizită privată, aproape în fiecare an.

Principesa Moștenitoare Margareta a oferit un dejun, în Sufrageria Mare a Palatului Elisabeta, în onoarea Contesei de Wessex, marți, 25 iunie. La dejun au fost invitate paisprezece doamne, reprezentând mediul politic, economic și diplomatic. Cu această ocazie au fost puse în discuție teme legate de sănătate, proiecte sociale și educație.

În Sala Regilor, miercuri, 26 iunie, în ultima zi a șederii cuplului regal britanic în România, Principesa Moștenitoare și cu mine am găzduit, în numele Regelui Mihai, o ceremonie de acordare a Medaliei de Aur a “Duke of Edinburgh Award” unui număr de șapte tineri români. Menționez că, deși lansată oficial luni, 24 iunie 2013, organizația Ducelui de Edinburgh a avut proiecte în România începând din anul 1991. Cei șapte medaliați cu aur au desfășurat programe în cadrul organizației de unsprezece ani încoace.

Principele Nicolae a luat parte la ceremonie, iar o parte dintre colaboratorii organizației i-au propus să colaboreze în diferite proiecte ale “Duke of Edinburgh International Award” România, în viitor.

Principele Edward și Contesa de Wessex au părăsit România miercuri după-amiază, cu amintiri frumoase și cu impresii profunde. Altețele Lor Regale au promis că vor reveni la noi și și-au exprimat dorința de a continua să participe la dezvoltarea relațiilor dintre țările noastre.

25 iunie 2013, Palatul Elisabeta

26 iunie 2013, Palatul Elisabeta

6 comentarii

 1. stelian r.

  Incep o zi noua cu o noua bucurie si speranta ! Va multumim Alteta ! Multumim Casei Regale a Romaniei ! Nimic fara Dumnezeu ! Traiasca regele !

 2. Roxana Gabriela Mateescu

  Conceptul splendid nu are superlativ. Daca ar avea , cu siguranta acesta ar reprezenta definitia perfecta pentru frumoasa atmosfera redata graitor prin imagini. O minunata vizita gazdiuta exemplar de ALTETELE VOASTRE REGALE !

 3. ion

  Imposibil ca pozele sa fie facute in Bucuresti ! Nihil Sine Deo !

 4. Splendid! Felicitări celor două Case Regale înrudite! Trăiască Regele!

 5. Felicitäri la ambele case regale. Poze frumoase, rezultate bune si pentru un viitor strälucit multe felicitäri de bine si sänätate.
  Este frumos de a vedea cum rudeniile cease regale colaboreazä impreunä.
  Simt o admosferä caldä si strälucitä. Prieteniie inruditä si simpatie, dar si colaborare impreunä duce spre un viitor strälucit.
  Träiascä Regele !!!! si regalitatea europeanä….
  NIHIL SINE DEO !!!

 6. Diana Lucia Zotescu

  Activitatea intensa de la Palatul Elisabeta este dovada vie a implicarii Altetelor Voastre Regale in activitati de anvergura cu consecinte benefice pentru Romania. Sper ca viitorul sa ne aduca multe alte asemenea evenimente.

  Toate fotografiile sunt minunate, dar cea mai frumoasa – pentru mine – este cea de cuplu, in curtea Palatului, unde diafana noastra Principesa Mostenitoare si Alteta Sa Regala Principele Radu ne zambesc cu caldura si dragoste.

  Aceeasi dragoste, credinta si loialitate si din inima mea, pentru Altetele Voastre.
  Diana Lucia Zotescu

Lasa un comentariu

© 2007-2019 Casa Majestății Sale Regelui Mihai I. Toate drepturile rezervate

Visits: 23913212
Familia Regală           Fundația Principesa Margareta a României           YouTube           Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate