Ora Regelui (XIX)

A nouăsprezecea ediție a emisiunii “Ora Regelui“, prezentată de Televiziunea națională chiar în ziua de 1 Decembrie, a oferit, în chip simbolic, o ediție specială. Emisiunea a fost transmisă pe canalul TVR1.

Sumarul a cuprins o amplă reflectare a evenimentelor organizate între 6 și 8 noiembrie 2012, la Londra, în onoarea Regelui Mihai I al României. Considerat, în discursuri rostite de reprezentanți de seamă ai societății britanice, unul dintre cei mai mari regi ai lumii, Mihai I a fost sărbătorit în inima regalității, cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la prima sa vizită în Marea Britanie, în 1937, ca principe moștenitor, la încoronarea Regelui George al VI-lea.

La începutul celui de-al 75-lea an de când, în 15 noiembrie 1938, a fost decorat de Regele George al VI-lea cu Marea Cruce a Ordinului Regal Victorian, au răsunat în Capela Regală Savoy acordurile unei ceremonii unice. Regele Mihai este primul rege din afara granițelor Marii Britanii căruia i se așează blazonul, pentru totdeauna, în sediul Ordinului Regal Victorian, capela privată a Reginei Marii Britanii.

Ora Regelui a filmat pe larg aceste ceremonii în care s-a auzit continuu Imnul României Regale, și la care au participat, alături de M.S. Regele Mihai, Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta, Principele Radu și Principesa Elena, reprezentanți ai Coroanei și ai guvernului din Marea Britanie.

Realizatori: Marilena Rotaru, Camelia Csiki, Bogdan Șerban Iancu
Producător: Cristina Maria Țilică

Ora Regelui (XIX) este acum accesibilă pe Internet la adresa http://www.tvrplus.ro/editie-ora-regelui-68451

28 comentarii

 1. SORIN CAPOTA

  AVEM SOLUTIA LA INDEMANA !!! OARE DE CE NU PROFITAM DE EA ?!

 2. Stelian Rotaru

  Va multumim Alteta. Traiasca Regele! Nimic fara Dumnezeu!

 3. Vă rog să-mi permiteţi să vă felicit pentru această iniţiativă

 4. simion florian

  PRO MONARHIE; TRAIASCA REGELE,AFARA CU JEFUITORII DE TARA DE LA COTROCENI,ACOLO ESTE LOCUL REGELUI.TRAIASCA MONARHIA CONSTITUTIONALA.

 5. Stefan Caliga

  A fost nevoie sa treaca mult timp (ingrozitor de mult !) pentru ca Romania Oficiala sa recunoasca meritele acestui Mare Roman care este Majestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei. Abia numai de cativa ani de zile incoace Oficialitatile Statului vorbesc cu respect despre Omul si Romanul care a pus mai presus de orice interesele Tarii in care s-a nascut si a trait pana la varsta de 26 de ani si care a inchinat restul existentei sale intr-un nemeritat exil poporului roman pe care a fost fortat sa-l paraseasca. Chiar daca aceasta aproape intreaga recunostinta vine tarziu, noi, Romanii trebuie sa ne bucuram ca totusi ea a avut si are loc.
  M.S. Regele Mihai I apartine definitiv Romanilor si Istoriei lor si reprezinta figura luminoasa care ne onoreaza dintotdeauna si pentru intregul nostru viitor.

 6. Catalina Birtalan

  Singura sansa a Romaniei este sa ne intoarcem la monarhie. Regele este unsul lui Dumnezeu, el trebuie sa conduca aceasta tara si nu impostorii care o conduc astazi.

 7. AUGUSTIN FLORIANA

  O familie de o integritate absoluta si o demnitate extraordinara. Suntem fericiti ca sunteti aici si va vom fi alaturi in orice situatie, va iubim!

 8. Bucur Gabriela

  Traiasca Regele!

 9. Gherghel Ion

  Iata o pretuire pentru acest exemplu de patriotism, modestie si demnitate, calitati ce nu sunt specifice actualei conduceri a tari, dar atat de necesare Romanilor.
  TRAIASCA MAJESTATEA SA, DUMNEZEU SA-L OCROTEASCA SI SA-I DEA MULTI ANI LUI SI BUCURIE NOUA.
  CU ADANC RESPECT SI UMILINTA MAI STRIG INCA ODATA TRAIASCA REGELE.

 10. Comentarii pe Facebook (I)

  #
  Olguţa Creangă Caia Majestate, Tronul te asteapta,te imploram sa ne scapi Tara de impostori!
  E
  Ionut Popescu http://www.cronicaromana.ro/2012/11/29/prof-dr-silvia-moraru-educatia-este-cheia-schimbarii/?ref=homett
  #
  Luculet Gheorghe Dn SilviaMoraru da educatia corecta si sanatoasa Dar nu educatia neo comunista si neo facista bolsevica si multe alte furacuni
  #
  Rita Solosi OLGUTA CREANGA bine zici
  #
  Olguţa Creangă Caia Ma bucur!
  #
  Valentina Galusca Ce frumos! Ce bucurie sa Va vad!
  #
  Nikky Dragotescu CE MULT VOM REGRETA FAPTUL CA NU AM STIUT SA-L RESPECTAM CAT A FOST PRINTRE NOI!!! SCUZATI CA AM SCRSI CU MAJUSCULE DAR MA DOARE CA NICI ACUM LOCUL REGELUI MIHAI NU ESTE ACOLO UNDE AR FI TREBUIT DEMULT SA FIE!!
  #
  Magda Teodorescu In sfarsit, simt si eu ca ma reprezinta cineva si pot sarbatori 1 Decembrie!
  #
  Nedici Nicu traiasca CASA REGALA ROMANA TRAIASCA REGELE MIHAI!
  #
  Georgeiosefina Bratu “SÅ ne tråiesti REGELE MIHAI”!
  #
  Marinescu Andreea sa traiasa 1000 de ani Regele MIHAI
  #
  Karate Solca Dumnezeu sa binecuvinteze familia regala pentru ca sunt cei mai mari patrioti romani din tara asta greu incercata de imprejurari!
  #
  Euseb Samargi poate familia regala daca vine la putere ar mai spala din imaginea proasta a ROMANIEI
  #
  Adriana Runcan Schimbarea trebuie sa inceapa din noi, cu noi…..Sanatate multa, Majestate !
  #
  Viorica Handolescu Ce bine i-ar sta Romaniei cu rege la Cotroceni!
  #
  Cucu Florentina corect
  #
  Hagianu Alexandrina MONARHIA SALVEAZA ROMANIA asta spunem de 22 de ani si credem ca e singura solutie care ne va reda DEMNITATEA.
  #
  Gabriela Bacara Tot respectul pentru Regele Mihai!
  #
  Gabriela Bacara Basescu ne face de ras in afara, cu tot comportamentul lui de bisnitar- marinar, incult si mitocan.
  #
  Cojocaru Cristina-Elena traiasca Regele !!!!!!!!!!
  #
  Manuela Bugan Domniile Voastre, sunteti ceea ce Romaniei ii trebuie! E timpul sa ne trezim si sa actionam!
  #
  Peter Tiberiu Daniel Sa ne traiesti ,Maria Ta!
  #
  Magdalena Guna Sa va tina Bunul Dumnezeu sanatosi !!!!!! poate se trezesc si rominii pina cind nu este prea tirziu !!!!!
  #
  Daniel C. Ardelean Pacat ce au pierdut Romania.
  #
  Cocean Mirela Daaaaaaaa…ei sunt una din valorile Romaniei……
  #
  Dana Mazi Pacat ca Romania i-a pierdut pe ei…!

 11. Comentarii pe Facebook (II)

  #
  Marica Mirela Abia astept
  #
  Dumitru Vasiliu am un sentiment de admiratie.
  #
  Marius Bleoju TRAIASCA REGELE!
  #
  Mircea Negulescu sunt mandru ca e Regele nostru, al romanilor !
  #
  Patriche Aurora Traiasca Regele!
  #
  Vlad Bereteu eu sunt monarhist,și tare aș vrea să-i văd pe tron
  #
  Flori Vlasceanu Traiasca Regele!
  #
  Dominic Pascut Long live the king!
  #
  Vladimir Ghetau 10 mai, nu 1 decembrie!
  #
  Radu Joltea Dumnezeu Sa’I Dea Sanatate!!! Sa Ne Traiesti, Maria Ta!!!
  #
  Motorga Adrian sanatate
  #
  Roxana M. Gabriela REGELE MIHAI este UNIC ! Astept cu nerabdare emisiunea fiind convinsa ca MAJESTATEA SA a fost omagiat la Londra intr-o maniera unica. Respect, iubire si admiratie fata de REGELE nostru!
  #
  Iolanda Vasiliu Fabuloasa emisiune! Ce bucurie nelumeasca, fara egal!
  #
  Marina Popa Am privit cu lacrimi in ochi si aceasta editie a emisiunii Ora Regelui. Discursul tribut al Altetei Sale Principesa Mostenitoare Margareta adresat Majestatii Sale Regele Mihai, a fost extrem de emotionant. Intr-adevar multe personalitati ale lumii nu viziteaza Romania spre a avea intalniri cu politicienii nostri cu putere oficiala ci vin sa-l vada pe Regele Nostru. Lumea intreaga ne omagiaza si ne iubeste Regele. Romania tu cand te trezesti? Tu cand iti vei omagia si iubi Regele? Cand il vei aseza pe Regele Tau in locul care i se cuvine?
  #
  Liliana Popescu EXCEPTIONALA EMISIUNE!, chiar de Ziua Nationala, cand Romania mare a fost faurita de bunicii MS Regelui Mihai, MS Regele Ferdinand si MS Regina Maria, ce frumos ar fi fost sa auzim ca Imn al Romaniei, Imnul Regal si sa-l omagiem pe Maiestatea sa cu aceleasi extraordinare cuvinte cu care a fost Omagiat in Marea Britanie! TRAIASCA ROMANIA! TRAIASCA CU MULTA SANATATE MS REGELE MIHAI I! Traiasca in pace Altele Lor Regale!
  #

 12. Trifan Emil

  Niciodata nu e prea tarziu. Trebuie sa ne recastigam demnitatea.
  Dumnezeu sa ajute Romania si Regele!

 13. gelu oarcea

  Poporul roman este prea lenes, prea comod, prea delasator, prea ancorat in trecutul comunist ca sa inteleaga ca timpul lui Ion, Emil, Traian sau altor potentiali viitori “tatuci” la Cotroceni precum, Crin Antonescu, Mugur Isarescu, Sorin Op
  rescu, Mihai Razvan Ungureanu a trecut !!!

  Putem avea REGE !!! Putem avea MONARHIE !!! Putem avea NORMALITATE, DECENTA, SERIOZITATE, EXCELENTA si inca multe altele pe care nu le mai enumar!!!

  Dar nu, noi nu vrem asta! Noi suntem inca legati ombilical de republica lu’ peste prajit!!! Noi suntem inca legati – in mod inexplicabil – de ideea unui “tatuca”! Noi suntem inca atrasi in mod inexplicabil – ca fluturele de lumina – de diversi imbecili care ne-au condus, ne conduc si doresc sa ne conduca!!!

  In Romania exista un singur OM capabil sa puna capat tuturor acestor probleme:
  MAJESTATEA SA REGELE MIHAI I AL ROMANIEI !!!
  MONARHIA SALVEAZA ROMANIA !!!

 14. Roxana Gabriela Mateescu

  REGELE MIHAI I al Romaniei face cinste tarii noastre! Astazi este o zi sfanta iar eu voi exclama: BINECUVANTEAZA-L DOAMNE !!!!!

 15. Mihaela Sanda Popescu

  Ma bucur sa o regasesc pe doamna Marilena Rotaru, cea care, demult de tot, a realizat una dintre cele mai sensibile emisiuni, “Centenarul d-nei Cella Delavrancea”. Prezenta Mjestatii sale la “Ora Regelui” constituie o adevarata lectie despre adevar. Constat cu tristete ca minciuna a prin dintotdeauna, pe acest fond usor alterabil al arivistilor care ni suporta termenul de comparatie; ei inlocuiesc cu usurinta “clasa nobila” cu “exploatatorii”, ignorand cu buna stiinta faptul ca ei sunt cei exploatati in falsa democratie pe care singuri o propovaduiesc.
  Regele Mihai ramane adevaratul suveran al Romaniei din Suflet.

  Mihaela Sanda Popescu, Tg-Jiu.

 16. Puiu Paul Todoran

  Toti care au condus Romania din ’89 pana acim ar trebuii sa-si plece capetele de rusine si sa ceara scuzeM.S. Regelui si natiunii. Daca nici acum nu ne trezim incep sa ma intreb daca meritam sa avem o astfel de personalitate .D s-al tina macar pana ne trezim (poate ca ne-am trezit dar nu ne-am sculat).

 17. Sorin Gabriel

  Traiasca Regele! Asta o spune un fost republican “convins”1 Am fost un prost, dar mi-am revenit. Dupa mai mult de 15 ani de documentari am inteles ce inseamna regalitatea si Familia Regala Romana!

 18. Lucian Petrescu

  Nu sunt nici repulican,si nici monarhist,dar sunt un roman mandru,care respect meritele,si condamn impostorii!Comparand rezultatele otinute de patria noastra,in perioadele cand am avut regim monarhic,si respectiv repulican,treuie sa recunoastem ca realizarile monarhiei depasesc sensibil,realizarile repulicii!Acest lucru este firesc,regimul monarhic a fost adoptat prin vointa national,pe cand cel republican ne-a fost impus de cotropitorii straini,si a semanat cu acesti asiatici,fiind de fapt o tiranie,cum chiar ei aveau cinismul sa o denumeasca,dictatura proletariatului.Cuza,Carol I,Carol II si Mihai I ,sunt in totalitate net superiori lui Petru Groza,Gheorghiu-Dej,Ceausescu,Iliescu,Constantinescu si Basescu!DECI TRAIASCA REGELE!

 19. Viață lungă Casei Regale de România, al cărei respectat șef este Majestatea Sa Mihai I, nepotul Întregitorului de Țară! În această zi însemnată, un gând bun tuturor cetățenilor loiali, devotați patriei noastre! NIHIL SINE DEO!

 20. cainaru carmen

  TRAIASCA REGELE MIHAI I AL ROMANIEI!

 21. Comentarii pe Facebook (III)

  #
  Olguţa Creangă Caia Majestate, Tronul te asteapta,te imploram sa ne scapi Tara de impostori!
  #
  Ionut Popescu http://www.cronicaromana.ro/2012/11/29/prof-dr-silvia-moraru-educatia-este-cheia-schimbarii/?ref=homett
  Prof Dr. Silvia Moraru: Educaţia este cheia schimbării!
  http://www.cronicaromana.ro
  #
  Luculet Gheorghe Dn SilviaMoraru da educatia corecta si sanatoasa Dar nu educatia neo comunista si neo facista bolsevica si multe alte furacuni
  #
  Rita Solosi OLGUTA CREANGA bine zici
  #
  Olguţa Creangă Caia Ma bucur!
  #
  Valentina Galusca Ce frumos! Ce bucurie sa Va vad!
  #
  Nikky Dragotescu CE MULT VOM REGRETA FAPTUL CA NU AM STIUT SA-L RESPECTAM CAT A FOST PRINTRE NOI!!! SCUZATI CA AM SCRSI CU MAJUSCULE DAR MA DOARE CA NICI ACUM LOCUL REGELUI MIHAI NU ESTE ACOLO UNDE AR FI TREBUIT DEMULT SA FIE!!
  #
  Magda Teodorescu In sfarsit, simt si eu ca ma reprezinta cineva si pot sarbatori 1 Decembrie!
  #
  Nedici Nicu traiasca CASA REGALA ROMANA TRAIASCA REGELE MIHAI!
  #
  Georgeiosefina Bratu “SÅ ne tråiesti REGELE MIHAI”!
  #
  Marinescu Andreea sa traiasa 1000 de ani Regele MIHAI
  #
  Karate Solca Dumnezeu sa binecuvinteze familia regala pentru ca sunt cei mai mari patrioti romani din tara asta greu incercata de imprejurari!
  #
  Euseb Samargi poate familia regala daca vine la putere ar mai spala din imaginea proasta a ROMANIEI
  #
  Adriana Runcan Schimbarea trebuie sa inceapa din noi, cu noi…..Sanatate multa, Majestate !
  #
  Viorica Handolescu Ce bine i-ar sta Romaniei cu rege la Cotroceni!
  #
  Cucu Florentina corect
  #
  Hagianu Alexandrina MONARHIA SALVEAZA ROMANIA asta spunem de 22 de ani si credem ca e singura solutie care ne va reda DEMNITATEA.
  #
  Gabriela Bacara Tot respectul pentru Regele Mihai!
  #
  Cojocaru Cristina-Elena traiasca Regele !!!!!!!!!!
  #
  Manuela Bugan Domniile Voastre, sunteti ceea ce Romaniei ii trebuie! E timpul sa ne trezim si sa actionam!
  #
  Peter Tiberiu Daniel Sa ne traiesti ,Maria Ta!
  #
  Magdalena Guna Sa va tina Bunul Dumnezeu sanatosi !!!!!! poate se trezesc si rominii pina cind nu este prea tirziu !!!!!
  #
  Daniel C. Ardelean Pacat ce au pierdut Romania.
  #
  Cocean Mirela Daaaaaaaa…ei sunt una din valorile Romaniei……
  #
  Dana Mazi Pacat ca Romania i-a pierdut pe ei…!
  #
  Dana Ursulescu probabil ca traiam mai bine daca ramaneam o monarhie…cine stie??
  #
  Eliza Dici respect pentru Rege..SA NE TRAIESTI MAIRA TA
  #
  Viorel Turcu Londra i-a cinstit.Noi?
  #
  Marioara Mizrachi TOT RESPECTUL
  #
  Constantin Pîrîială Doroş Ar fi fost mai mult respect pentru această naţiune, ,,de la Nistru până la Tisa”.Mi-aş fi dorit un alt trecut istoric şi nişte compatrioţi care nu-şi aleg liderii conjunctural…regret…
  #
  Alina Voinea Respect si consideratie pentru familia regala!
  #
  Stoica Rodica Ma inchin in fata MS Regele Mihai al Romaniei si al urmasilor MS!
  #
  Dragomir Adrian Monarhia este singura solutie pentru Romania!! Desi multi nu accepta acest lucru, itr-un timp fff scurt isi vor da seama cat de mult s-au lasta pacaliti de ”binefacerile” republicii, fie ea si democrata!!! Multa sanatate majestate si intregii case regale!!
  #
  Dragomir Adrian scuze: intr-un*, graba
  #
  Larisa Melita Multa sanatate Majestatii sale.
  #
  George Colpit Traim o istorie ingrata,de la regele Cioaba, in functie acceptata politic,la regele Mihai alungat si refuzat la intronare!
  #
  Corina Teregut Traiasca Romania, Traiasca Regele!
  #
  AG Kent Please Estelle…In English!!!
  #
  Liliana Claudia Romanie draga,,,,Asta imi doresc !
  #
  Liliana Popescu EXCEPTIONALA EMISIUNE!, chiar de Ziua Nationala, cand Romania mare a fost faurita de bunicii MS Regelui Mihai, MS Regele Ferdinand si MS Regina Maria, ce frumos ar fi fost sa auzim ca Imn al Romaniei, Imnul Regal si sa-l omagiem pe Maiestatea sa cu aceleasi extraordinare cuvinte cu care a fost Omagiat in Marea Britanie! TRAIASCA ROMANIA! TRAIASCA CU MULTA SANATATE MS REGELE MIHAI I! Traiasca in pace Altetele Lor Regale!
  #
  Radu Joltea Dumnezeu Sa’I Dea Sanatate!!! Sa Ne Traiesti, Maria Ta!!!
  #
  Motorga Adrian sanatate
  #
  Cristi Giurgiuc unde etse soborul de preoti??? Preoti si Regi… asta ne trebuie…
  #
  Cristian Pop De ce nu revin sa ne duca pe un drum mai bun….
  #
  Oprean Eugen Constitutia trebuie schimbata,dar mafia politica tine f. bine de os. Casa Regala ar putea sa ne readuca speranta si mandria de a fi ROMAN.
  #
  Cristina Raluca Minunata initiativa. Va multumim pentru efortul de a deschide sufletul si mintea cat mai multor romani.
  #
  Roxana M. Gabriela Am urmarit tot ceea ce s-a prezentat in legatura cu omagierea REGELUI MIHAI la Londra. Astept cu drag noi detalii.
  #
  Silvia Petreanu Horvath Este o imagine ce onorează România, o imagine ce dă liniște milioanelor de români triști și memângâiați, batjocoriți și dezonorați pe nedrept.
  #
  Silvia Petreanu Horvath Azi de Ziua Românie, cu pioșenie și nețărmuit Respect. îmi permit să urez MAJESTĂȚII VOASTRE, un sincer La mulți ani, cu sanatate !
  #
  Silvia Petreanu Horvath Să ne trăiești MAJESTATE!

 22. Constanta Ungureanu

  Casa Regala ar putea sa ne aduca speranta si mandria de a fi Roman.Azi de Ziua Nationala a Romaniei,cu respect imi permit sa urez Majestatii Voastre,un sincer La Multi Ani,cu sanatate!

 23. oana

  Ma bucur enorm ca avem acces la asemenea emisiuni si ca TVR are asemenea initiative. Avem ocazia sa vedem si altceva, nu doar mizeriile de la televiziunile comerciale. Poate ca incet incet se obisnuieste lumea cu ideea si poate ca vom fi din ce in ce mai multi noi cei carora ni se pare natural sa fim condusi de un rege si nu de un presedinte. Si atunci poate ca se va produce o schimbare in tara asta frumoasa si oropsita…

 24. Damiana

  Schimbarea este in noi , iar dorinta revenirii monarhiei, trebuie sa fie visul care sa devina realitate daca ne dorim o tara de care sa fie mandri copii nostri

 25. Impresionante momente. As indrazni sa spun ca Regele Mihai e o minune prin care Dumnezeu ne pune la incercare. Ma infiorez cand ma gandesc cat de enorma trebuie sa fie orbirea ca sa nu vezi sansa istorica reprezentata de Majestatea sa.
  Exceptional si modul in care l-a reprezentat ASR Principesa Mostenitoare pe Majestatea sa. Va fi, cu voia lui Dumnezeu si daca se va trezi vointa nationala, o mare Regina a Romaniei.
  Va multumesc, Principe, pentru modul serios si eficient in care va impliniti rolul. Mie imi place mai ales ipostaza de cronicar inspirat, dar si precis, al familiei regale.

  Exista o problema tehnica suparatoare in filmul festivitatilor de la Londra: o desincronizare a sunetului si imaginii de cateva zeci de secunde (incepe in momentul excursului istoric al Altetei Voastre)

 26. M.Panait

  Omagierea Majestatii Sale Regele Mihai I,la Londra,mi-au oferit un prilej sa fiu mandru ca sunt roman,va multumesc Majestate!

 27. camy

  nu se vor trezi romani din pacate nu prea cred ca va fi monarhie in Romania as vrea si eu foarte mult as fi bucuroasa sa aud imnul regelui in Romania

Lasa un comentariu

© 2007-2018 Casa Majestății Sale Regelui Mihai I. Toate drepturile rezervate

Visits: 20642906
Familia Regală           Fundația Principesa Margareta a României           YouTube           Facebook