Ora Regelui a ajuns la a 300-a ediție

Sâmbătă, 14 iulie 2018, Televiziunea Română a ajuns la ediția cu numărul trei sute a emisiunii “Ora Regelui”. Producător, Lidia Voicu. Realizator, Camelia Csiki.

TVR 1, TVR Internațional, TVR Moldova, ora 15.

Sumarul:

Documentarul ”Inima Reginei” este un omagiu adus Reginei României Mari. Pe 18 iulie, se împlinesc 80 de ani de la trecerea la cele veșnice a suveranei despre care românii își vor aminti peste veacuri că i-a ajutat să-și împlinească visul Marii Uniri.

Regele Mihai I, Majestatea Sa Margareta, Regele Simeon al Bulgariei și Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei, fiica Principesei Ileana, cel de-al cincelea copil al Reginei Maria, sunt cei care conturează portretul suveranei României Întregite, în interviuri de excepție.

Primul documentar ”Inima Reginei” a fost realizat în anul 2007 de Camelia Csiki care a urmărit apoi, pe parcursul a 11 ani, destinul pe care l-a avut inima Reginei Maria și eforturile făcute de Regele Mihai I și de Majestatea Sa Margareta, pentru a-i reda liniștea. Scoasă din trup, din dorința testamentară a celei mai îndrăgite regine a României, pentru a o dărui simbolic poporului pe care l-a iubit, inima suveranei a trecut, în ultimii 80 de ani, prin două țări și câteva orașe. Unii dintre cei mai reputați istorici ai vremii refac povestea zbuciumată a vieții și morții Reginei Maria.

Lasa un comentariu

© 2007-2019 Casa Majestății Sale Regelui Mihai I. Toate drepturile rezervate

Visits: 23557736
Familia Regală           Fundația Principesa Margareta a României           YouTube           Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate