Concursul de eleganță Retromobil, ediția a V-a

Știre Pro TV

Alteța Sa Regală Principele Radu a asistat la a cincea ediție a Concursului de Eleganță Sinaia sâmbătă, 27 iunie 2015. Evenimentul a fost organizat de Retromobil Club România, asociație aflată sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Regelui Mihai I. Evenimentul este înscris în calendarul internațional FIVA. Principele Radu este membru de onoare al Retromobil Club România.

Cele 29 de vehicule istorice selectate de juriul concursului din anul acesta au fost expuse pe Domeniul Regal Sinaia și au defilat sâmbătă, de la ora 11 la ora 12, în fața juriului și a publicului spectator. Automobilele au rămas expuse până la ora 18, când a urmat tradiționala paradă pe bulevardul central al orașului Sinaia. La ora 19, în fața Cazinoului din Sinaia a avut loc, precum în fiecare an, festivitatea de premiere.

14 comentarii

 1. Francesco Di Marco

  È bellissimo questo concorso. .

 2. Liliana Sora

  Inegalabilă atractivitate , atât pentru acest tărâm parcă rupt din Rai, cu un înalt grad de reprezentativitate și rafinament prin istoria și arhitectura construcțiilor și cea peisagistică, cât și pentru mașinile istorice, adevărate bijuterii pe patru roți care se întrec în eleganță, fiecare unicat în felul ei, și a căror valoare materială , dar mai ales sentimentală este de neprețuit. O pasiune a unor oameni iubitori de frumos, care cere răbdare, timp și evident bani, dar care îi ajută să trăiască pentru că în tot ceea ce fac cu pasiune zidesc o parte din ei, și pentru care fericirea nu stă în bani ci în bucuria realizărilor , în emoția efortului și totalei implicări sufletești. Toată admirația pentru acești oameni minunați, pentru care nu sunt cuvinte care să exprime sentimentele impunătoare de plăcerea pentru ceea ce fac. Respect și considerație pentru Familia Regală care trăiește în frumos și pentru frumos și care , călăuzită în viață de principii și scopuri nobile, susține că munca , chiar dacă este grea, devine o plăcere nebănuită atunci când vrei să realizezi ceva măreț. Trăiască Regele !

 3. Mihai Vlad

  Este un eveniment deosebit.Cred ca se putea face o publicitate acestui eveniment prin mas-media inainte sa se produca.

 4. Mica Sasu

  Frumos concurs cu masini de epoca !

 5. Luana Rigot

  Din punctul meu de vedere este trist ca un politican roman controversat, chiar daca este seful Senatului Romaniei, apare promovat pe site-ul Familiei Regale !!! Acest lucru ofera un capital de imagine nemeritat domnului Tariceanu !!! 🙁

 6. vladut mihaela

  Este o placere sa vezi masini de epoca defiland pe strazile Sinaei ! Stiu ca dl Tariceanu este un mare iubitor si in acelasi timp colectionar de masini de epoca si este un admirator al Casei Regale !

 7. Iosif Armanca

  DORESC SANATATE SI PROSPERITATE FAMILIEI REGALE

 8. Ileana Indrecan

  stil si eleganta

 9. Cristian Sandu

  Stimata doamna Luana, dl Tariceanu este contestat doar de cei care nu au sesizat mediocritatea intelectuala a dlui Klaus Iohannis si l-au votat pentru cea mai inalta functie de reprezentare a Romaniei. Este unul dintre cei mai ferventi si mai constanti promotori ai reintoarcerii tarii la monarhia constitutionala. Nu va asteptati ca in viitor , vreun presedinte de republica sa apere interesele generale dincolo de cele ale partidului care l-a propulsat in functie!

 10. Diana Lucia Zotescu

  @ Dnei Luana Rigor
  @ Dlui Ctristian Sandu

  La randul meu regret nespus ca doua persoane precum dumneavoastra, altminteri cu reale sentimente fata de Familia Regala si, nu ma indoiesc, animati de dorinta de a fi de partea adevarului si a valorilor istorice rerrezentate de Monarhie si Coroana, nu reusiti sa iesiti din unghiul nu prea larg al resentimentelor si al aprecierilor de conjunctura. Prezenta domnului Tariceanu la multe evenimente regale se datoreaza atat – si, de fapt, in primul rand – calitatii sale oficiale de Presedinte al Senatului (care ii confera si pe cea de al doilea om in stat), dar si eforturilor indelungi si constante ale domnului Tariceanu de a se repara injustitia comisa impotriva Regelui si Casei Sale.

  Ma tem, de asemenea, ca afirmatie dvs., domnule C. Sandu, privind mediocritatea intelectuala a Presedintelui Klaus Iohannis (fost profesor si personalitate care a sprijinit artele si cultura din orasul sau, Sibiul, transformandu-l in Capitala Culturala Europeana) sunt total neavenite si lipsite de orice fundament. Pe de alta parte, chiar uitati ca este singurul presedinte in functie care, din chiar prima zi de dupa victoria in alegeri, a venit la Palatul Elisabeta? Si ca a fost, alaturi de Doamna Iohannis, oaspetele Familiei Regale la o serie intreaga de evenimente de la Palatul Elisabeta si Castelul Peles, atat cat i-a ingaduit functia si agenda sa de Presedinte? Cred ca viziunea de viitor a Domnului Iohannis bate mult mai departe si este mult mai larga decat interesele Partidului National Liberal (asta trecand peste faptul ca este in mod oficial, de fapt, presedintele integii tari, si nu al unui partid) Lucrurile nu se intampla toate odata, ci pe rand. Iar daca viitorul ne va fi, speram NOI, favorabil, acest lucru se va intampla si datorita Domnului Iohannis.

 11. Luminita Carmen Costea

  Multă sănătate, liniște și gânduri constructive!!!

 12. Cristian Sandu

  Stimata doamna Zotescu, eu lupt pentru monarhie si democratie si, implicit, pentru dreptul dumneavoastra de a avea alta opinie decit a mea. Iata insa ca am remarcat amindoi scrupulozitatea cu care Familia Regala respecta regula echidistantei politice. Participarea AALLRR Principesa Mostenitoare Margareta si Principele Radu la manifestarile rcente de la Cluj-Napoca alaturi de dl primar Emil Boc, care a definit drept nastrusnicie propunerea dlui C. P. Tariceanu de a se dezbate serios revenirea Romaniei la monarhia constitutionala este edificatoare.

 13. Dan Statone

  Mi se pare deplasata acesta polemica politica. Cei care au participat la acest eveniment merita toate felicitarile si cred ca nu merita sub nicio forma tarati in troaca numita politica.

 14. Cristian

  Superb!!! Traiasca monarhia!!!

Lasa un comentariu

© 2007-2018 Casa Majestății Sale Regelui Mihai I. Toate drepturile rezervate

Visits: 22536148
Familia Regală           Fundația Principesa Margareta a României           YouTube           Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate