Concert de gală cu Nelly Miricioiu și Marianne Cornetti la Palatul Elisabeta

Sâmbătă, 31 martie 2012, a avut loc la Palatul Elisabeta sărbătorirea Zilei Crucii Casei Regale a României. Pentru a doua oară (după martie 2011), posesorii decorației Crucea Casei Regale a României s-au reunit pentru a-și sărbători ziua.

Ocazia a fost însă una cu totul ieșită din comun. În aceeași zi, soprana Nelly Miricioiu își sărbătorea împlinirea vârstei de șaizeci de ani. Principesa Moștenitoare și cu mine am oferit, așadar, invitaților noștri un concert de gală cu Nelly Miricioiu, precum și o recepție pentru a sărbători cele două evenimente.

Soprana Nelly Miricioiu este prezentă de peste treizeci de ani pe scenele mari de operă ale lumii, de la Covent Garden din Londra, Scala din Milano și Opera din Viena, până la Opera Liceu din Barcelona și Metropolitan Opera House din New York. Ea a dus faima muzicii și muzicienilor noștri pe toate meridianele lumii, ducând mai departe o neîntreruptă tradiție de istorie și cultură românească.

A fost acompaniată în concertul extraordinar de la Palatul Elisabeta de mezzosoprana americană Marianne Cornetti, unul dintre cele mai mari nume ale operei mondiale contemporane. Doamna Cornetti cântă de mai bine de un deceniu în mod curent la Scala din Milano, Covent Garden din Londra, Liceu din Barcelona și Metropolitan Opera House din New York.

Seara s-a bucurat de prezența și concursul Cameratei Regale, orchestra de cameră a Universității de Muzică din București, aflată sub Patronaj Regal.

Principesa Moștenitoare a decorat, în numele Regelui Mihai I, pe dna Miricioiu cu Decorația regală Nihil Sine Deo. Acest moment a încununat seara și a reprezentat o recunoaștere a meritelor excepționale ale marii noastre artiste lirice.

Concertul și ceremonia decorării au fost urmate de o recepție în Galeria de Artă a Palatului Elisabeta, unde au fost prezenți posesori ai Crucii Casei Regale a României precum surorile Coposu, maestrul Dan Grigore, maestrul Ion Piso, membri ai Academiei Române, jurnaliștii Christian Mititelu și Dana Deac, oameni de artă și de cultură, reprezentanți ai societății civile. Au fost prezenți ambasadorii Statelor Unite ale Americii, Marii Britaniei și Spaniei.

Au luat parte un număr de douăzeci de personalități din Statele Unite ale Americii și Europa care au colaborat, de-a lungul ultimilor treizeci de ani cu soprana Nelly Miricioiu.

Seara s-a încheiat cu un dineu oferit de Principesa Moștenitoare, în numele Regelui, oaspeților străini și familiei doamnei Miricioiu.

 

1 comentariu

  1. Pingback: Vizita doamnei Nelly Miricioiu în România

Lasa un comentariu

© 2007-2019 Casa Majestății Sale Regelui Mihai I. Toate drepturile rezervate

Visits: 23913226
Familia Regală           Fundația Principesa Margareta a României           YouTube           Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate