CD-ul “Muzica Regelui”

Muzica Regelui afis.

Sâmbătă, 24 septembrie 2011, Principesa Moștenitoare și cu mine am fost prezenți la lansarea compact-discului “Muzica Regelui”, publicat de Editura Curtea Veche, cu ocazia împlinirii de către Majestatea Sa a vârstei de 90 de ani. El reunește cântecele preferate ale Regelui și Reginei, de-a lungul vieții Majestăților Lor. Compact-discul mai conține o carte de mici dimensiuni cu fotografii și text în limbile română și engleză.

La ora 16, la librăria Diverta de la Băneasa Shopping City, peste 250 de oameni au fost prezenți la întâlnirea cu muzica Regelui. Am recunoscut personalități din lumea artelor, a presei, a cărții.

Sperăm amândoi ca discul să se bucure de succes. Următoarele două lansări ale “Muzicii Regelui” vor avea loc la Timișoara și Arad.

32 comentarii

 1. vaileanu ilie valerica

  Va rog sa-mi spuneti de unde pot cumpara C.D.-ul in cazul in care nu pot participa la lansare?Aceeasi intrebare si pentru celelalte produse pe care am inteles ca le veti lansa cu prilejul zilei Maestatii Sale Regele Mihai.

 2. Răspuns pentru Valerica Văileanu Ilie (comentariul nr. 1)

  Mulțumesc pentru mesaj. Compact-discul “Muzica Regelui”, volumul “Lumea Regelui” (apărut deja la Editura Polirom) și albumul “Anul Regelui” (care va apărea la Editura Curtea Veche în octombrie) pot fi găsite toate la librăriile din România.

  Cu bine,
  Radu al României

 3. Mesaje pe Facebook

  #
  Dana Silvia Contineanu Astept cu foarte mare nerabdare.

  #
  Dragos Gheorghiu Asteptam momentul

  #
  Luminita Mincu Va multumesc pentru invitatie!

  #
  Badin Mihaela Multumim frumos pentru invitatie!

  #
  Cadar Flaviu Marius Va implor,vreau si eu CD………..suuuuuuper!!!

  #
  Mara Jade Astept cu mare nerabdare! Multumim pentru invitatie!
  #
  Camelia Grosu Cei din tara unde vom putea achizitiona Cd-ul?
  #
  Principele Radu al Romaniei CD-ul va fi la toate librăriile din țară. Vă mulțumesc pentru întrebare și pentru interesul dumneavoastră față de “Muzica Regelui”.

 4. Este bine ca in Romania,incet-incet dar temeinic,regalitatea se aseaza pe temelii sigure.Iata un nou semn pozitiv in Romania prin aparitia acestui cd cu muzica preferata a Majestatii Sale si cartea despre viata sa.

 5. Andrei Muraru

  Alteta,

  Vom fi negresit sambata alaturi de Familia Voastra!

  Andrei Muraru

 6. Luminita IOANA

  Regret ca nu voi putea fi prezenta sambata alaturi de Familia Voastra, dar sufletul meu va fi alaturi de Majestatea Sa in aceste zile atat de importante . Voi asculta cu bucurie muzica preferata a Familiei Regale.
  Pretuim fiecare clipa in care ii putem fi contemporani.

 7. Maria S.(Timisoara)

  La multi ani fericiti !
  Sunteti o pereche frumoasa.
  Suntem bucurosi sa va avem alaturi.Sunt mandra ca sunt romanca, pentru ca romanii au o Casa Regala ca aceea pe care o avem, pentru ca sunt contemporana cu Regele Mihai I al romanilor.
  Dumnezeu sa va aiba in paza !
  Primiti urarile mele impreuna cu cele mai alese si rare flori.
  http://www.youtube.com/watch?v=n7TjBpILf8s

 8. REGELE MIHAI 90

  Trimiteți mesajul dumneavoastră de felicitare Regelui la adresa http://www.familiaregala.ro/ro/regele-mihai-90/

 9. Valetina Constantinescu

  Alteta,
  Abia astept sa cumpar CD-ul si vreau sa spun ca iubesc Casa Regala din tot sufletul si cu toata inima. Vreau sa ma conduca valorile, sunt satulla se semidocti.
  Sa va dea Dumnezeu sanatate si putere sa ajungeti acolo unde din ce in ce mai multi dintre noi dorim sa va avem.
  Valentina C.

 10. Adrian

  Este superb ca apare acest C.D. de abia astept sa il cumpar si cartea inclusiv. Va multumesc , pentru ca existati si va doresc incontinuare o vointa de fier , rabdare, si la fel de multa daruire pentru aceasta tara ,pentru ca sunte-ti ultima speranta si daca se poate spune si ultima reduta a tarii. Va multumesc.

 11. Iulia Andrei

  Buna ziua!

  Am rugamintea de a-mi comunica daca pe acest CD este si IMNUL REGAL.
  Pe data de 25 septembrie, bunicul meu implineste 91 ani si imi doresc sa-i ofer acest CD de ziua lui.
  Cand eram copil, pe vremea lui Ceausescu, bunicul ne canta imnul Regelui si ascultam discursurile de anul nou la Radio Europa Libera. Pe bunicul l-am auzit vorbind numai de bine despre perioada monarhiei romanesti si uite asa, intreaga familie, am devenit simpatizati ai CURTII REGALE.
  Va doresc tot binele din lume si astept cu mari emotii raspunsul dumneavoastra!

  Cu deosebit respect,
  Iulia ANDREI

 12. Aurel V. Zgheran

  Alteţa Voastră Regală,
  Deoarece acest comentariu este publicat la dc news, întrerupt neconcludent, spre nedumerirea mea, Vi-l trimit integral. În cazul în care doriţi să îl publicaţi, dacă sunteţi de părere că trebuiesc excluse link-urile, fireşte, puteţi să faceţi aşa cum decide AlteţeVoastră. Aceeaşi consideraţie şi credinţă. Aurel V. Zgheran

  Într-un profil spiritual al poporului român, coordonatele cele mai definitorii şi distincte sunt cele care subsumează faptele înaintaşilor, în toate etapele istoriei sale. Pentru aceasta, matricea sufletească a neamului nostru nu este altceva decât însăşi istoria sa, în nici un moment detaşabilă de cei care au făptuit-o.
  Sfârşitul mileniului doi şi începutul celui următor a găsit România la o răscruce a timpului în care corolarul de personalităţi şi momente cruciale istorice, a fost aruncat de pe fruntea statală, înmarmorându-se un tip nou uman, cert întrerupt de la cursul tradiţiilor sale, strămutat brusc, mecanic, într-o etnogeneză străină lui, din care au făcut parte până atunci, adversarii, cei aflaţi la antipozii spiritualităţii în care s-a configurat întreaga istorie a culturii noastre.
  Aşa, românul a ajuns să-şi fie duşman sieşi. Mai mult ca niciodată, astăzi este zdruncinat fundalul afectiv al relaţiilor interumane, între români. Nici nu putea fi altminteri, dacă însăşi imaginea preşedintelui, asociată politicienilor şi guvernanţilor, este aderentă decorului pus în locul bogatului fond de afectivitate, care are nevoie imediată de soare şi căldură, pentru că întruchipează desăvârşit, ura, minciuna, hoţia, meschinăria, intriga, învrăjbirea, insulta, incultura, mitocănia…
  Ca rezultantă a acestui model, naţiunea este dezbinată, deposedată de sentimentul fraternităţii, încrâncenată, frustrată, într-o căutare febrilă de ocrotire, iar, în consecinţă, este o naţiune în cea mai severă suferinţă morală, şi o sărăcie materială care interferă cu ritmurile muribunde ale ultimelor speranţe de viaţă decentă.
  Este astăzi omniprezentă o atmosferă de dezolare, o integrare senină într-o lume bezmetică, aşezată pe temelia unei culturi bolnave, sugrumate de neştiinţă, o lume vastă grotească, nepătrunsă de nicio virtute. Preşedintele care-şi timorează poporul, orchestrează într-o tonalitate autohtonă românească, de tip nou, decăzută, un prohod cinic al civilizaţiei. Pe acest fond obscur regenerează instincte primitive, atacând cu bestialitate pe Majestatea Sa Regele Mihai, insultând şi culcând la pământ istoria României şi pe cei care au ctitorit-o!
  Într-o mare şi înspăimântătoare neştiinţă, asociată servilismului intim în relaţia cu dictatura şi apucăturile securisto-comuniste, un întreg cârd îl acompaniază pe preşedintele iresponsabil, care amorsează explozibile sensibile în diplomaţia românească şi internaţională. Pentru aceştia, o mică, dar extrem de ţâfnoasă parte a mediei, în cea mai scandaloasă şi aculturală manieră, în lipsa unei minime inteligenţe, abordează şi parcurge un gen de analiză istorică insultătoare, plină vârf de mitocănie, vulgaritate, agresivitate, toate acestea însemnând etapele dezumanizării şi vădind neafinităţi cu ceea ce înseamnă presa şi atributele de valoare ale presei.
  Personal am colaborat la o astfel de publicaţie, numită Informatorul Moldovei şi, după o zădarnică stăruinţă de a îndrepta întrucâtva traiectoria aceasta, absolut greşită în forma şi conţinutul ei tematic şi literar, am decis să mă retrag. Dacă am avut sau nu dreptate, se poate hotărî, citind câteva dintre articolele lângă care, întotdeauna mi-a fost ruşine să alătur pe cele semnate de către mine. Unii lucrători ai ziarului, îndeosebi un anume Marius Hermeniuc, atacă furibund întreaga presă centrală, cu predilecţie televiziunile Antena şi pe toţi distinşii ziarişti din media românească, îi califică drept analfabeţi şi semianalfabeţi. În egală măsură sunt ţintite înjurios, cultura, istoria României, însemnele ei statale, personalitate ilustră a Majestăţii Sale Regele Mihai. Redau câteva link-uri care relevă maniera neprofesionistă, conţinutul acultural, tendenţios, vulgar, insultător şi mitocănesc a ceea ce nu apoate să se numească un ziar, nici măcar o foaie…!
  http://informatorulmoldovei.ro/gata-cu-statul-prost-administrator/
  http://informatorulmoldovei.ro/nu-suntem-proşti-alteta-dle-antonescu-dle-vadim-tudor/
  http://informatorulmoldovei.ro/prosti -cu-diplome-si-microfoane-au-pretentii-ca-fac-agenda-publica/
  http://informatorulmoldovei.ro/cat-vom-mai-trai-in-minciuna/
  http://informatorulmoldovei.ro/cine-nu-i-cu-noi-e-impotriva-noastra/
  http://informatorulmoldovei.ro/rahat-in-viata-politica-si-deontologi-in-presa/
  http://informatorulmoldovei.ro/se-mpute-fratia-nociva-a-presei/
  http://informatorulmoldovei.ro/pute-presa-rau-de-tot/

 13. Mariana Cristina Sandu

  Va multumesc foarte foarte mult pentru invitatie! Voi face tot posibilul sa fiu acolo.

 14. Mesaje pe Facebook (II)

  #
  Adela Aluas Asteptam si in provincie!

  #
  Mihaela-Luiza Dumitrasc Asteptåm si la Verona :)))

  #
  Savescu Maria Traiasca Regele !

  #
  Savescu Maria Dumnezeu sa il binecuvanteze !

 15. Băneasa Shopping City despre Muzica Regelui
 16. RENNE.RO despre Muzica Regelui
 17. Editura Curtea Veche despre Muzica Regelui
 18. Revista "Șapte seri" despre "Muzica Regelui"
 19. Roxana

  Alaturati-va acestei cauze si raspanditi link-ul in toata Romania. Sa restaurant monarhia din nou!
  Multumesc.

  http://www.causes.com/causes/615309-haideti-sa-facem-romania-monarhie-din-nou?recruiter_id=152378350

 20. Gianina Toma

  Alteta,
  N-as pierde pentru nimic in lume aceasta lansare. Cred ca acest CD ni-l va aduce mai aproape pe Regele nostru drag. Va multumesc pentru acest CD. Cu siguranta eu si familia mea vom fi acolo, asa cum vom fi si la Opera pentru a cinsti ziua de Sa de nastere, si asa cum vom fi si in fata Parlamentului.

 21. Visan Miu Tudor

  Alteţa voastră,

  Nihil Sine Deo. Urez Majestăţii Sale, cu ocazia împlinirii a 90 de ani, bucurie şi satisfacţie pentru o viaţă împlinită şi echilibrată, cu tot tragismul ei. Recunoştiinţa poporului român şi manifestarea acesteia, începută odată cu venirea sa în ţară în 1992 în zilele Sfintelor Sărbători de Paşti, se va implini în cele din urmă. Precum râul îşi găseşte albia, şi Casa Regală îşi va regăsi destinul în România.
  Prezent la lansarea CD-ului “Muzica Regelui”, am avut ocazia să cunosc o altă faţetă a regelui, care a întregit tabloul aprecierii mele faţă de Maiestatea Sa. Pentru multele sale calităţi, el este pentru mine un exemplu de demnitate şi hotărâre, de cumpătare şi curaj, de statornicie şi iubire, un om de stat adevărat. El este asemenea “pietrei” care, pusă pe “balanţa puterii politice din România”, ar face-o să stea în echilibru. Traiască Regele!
  Urăm Alteţei voastre şi Principesei Moştenitoare numai sănătate, bucurie şi fericire. Apreciem monarhia, şi credem că sub domnia voastră, România ar avea o conducere “altFEL”, mai bună şi adevărată. Cu sinceritate, Vişan Miu Tudor.

 22. DaDa

  Am am participat si eu la aceasta lansare si va multumesc pentru pretiosul dar, la cat mai multe si mai frumoase evenimente in cinstea Majestatii sale, noi generetia mai tanara care nu stim adevaru,l suntem interesati sa-l aflam si pentru aceasta sunt o informatie si bucurie in plus aceste evenimente

 23. România liberă, 24 septembrie 2011

  http://www.romanialibera.ro/cultura/muzica/muzica-preferata-a-regelui-mihai-pe-un-cd-lansat-sambata-in-capitala-238762.html

  Cadou al Principesei Margareta şi al Principelui Radu pentru Regele Mihai, care împlineşte, pe 25 octombrie, 90 de ani

  Muzica preferatã a Regelui Mihai pe un CD lansat sâmbãtã în Capitalã
  24 Septembrie 2011

  Un CD intitulat “Muzica Regelui”, cu 15 dintre piesele preferate ale Regelui Mihai, printre care pe primul loc se aflã “Poema românã” de George Enescu, a fost lansat sâmbãtã în Capitalã, în prezenţa Principesei Margareta şi a Principelui Radu, dar şi a câtorva sute de admiratori ai Casei Regale, informează Mediafax. 
  Discul, lansat de Curtea Veche Publishing, este un cadou al Principesei Margareta şi al Principelui Radu pentru Regele Mihai, care împlineşte, pe 25 octombrie, 90 de ani.
  Principesa Margareta a spus, sâmbãtã, la lansarea ce a avut loc la librãria Diverta din Bãneasa Shopping City, cã CD-ul “Muzica Regelui”, însoţit de un mic volum, este “o amintire pentru Regele Mihai, un dar foarte personal”.
  “Muzica a însemnat foarte mult pentru Rege când era în exil. A fost ceva esenţial pentru el”, a spus Principesa Margareta, precizând cã melodia de suflet a Regelui Mihai este “Poema românã”, de George Enescu, pe care obişnuia sã o asculte cu familia sa în exil.
  “Am crescut cu aceastã muzicã. Aşa am fost mai aproape de ţara noastrã, care ne-a fost interzisã dupã cum ştiţi”, le-a spus Principesa Margareta celor prezenţi.
  Ea a mai menţionat cã piesa preferatã a mamei sale, Regina Ana, este “Bolero”, de Maurice Ravel.
  “Le place sã asculte şi muzicã uşoarã – Bing Crosby, care era generaţia lor, tangouri, valsuri, marşuri, cum a fost ‘Marşul Carol I’, dar ‘Poema românã’ e un fel de biblie pe note pentru ei”, a spus şi Principele Radu, precizând cã Regele şi Regina ascultã şi creaţiile unor compozitori precum Franz Liszt şi Ludwig van Beethoven, care sunt accesibili şi oamenilor care nu au pregãtire muzicalã.
  Totodatã Principele Radu şi-a amintit cã Regele Mihai a fost toatã viaţa apropiat de Yehudi Menuhin, elev al lui George Enescu şi un foarte apropiat prieten al Familiei Regale. În acest context, Principele Radu şi-a amintit o discuţie dintre Rege şi Yehudi Menuhin, purtatã din urmã cu 12 ani, în Elveţia, la o cabanã a muzicianului.
  “La masa de prânz el (Yehudi Menuhin n.r.) a deschis o cutie cu bomboane şi i-a spus: ‘Majestate, existã la castelul Peleş un tron regal’. Şi Regele a spus: ‘Da’. ‘V-aţi aşezat pe el?’ (a întrebat Yehudi Menuhin n.r.)şi Regele a spus: ‘Nu-mi aduc aminte’, la care Menuhin a spus: ‘Eu m-am aşezat. Aveam şase ani şi m-a luat George Enescu la castel şi când m-au pierdut un pic din vedere m-am suit pe tron'”, a povestit Principele Radu.
  “Şi asta a fost ceva extraordinar pentru noi în urmã cu 12 ani, fiincã ne-am dat seama câtã legãturã existã între istoria contemporanã a României şi muzica mare a lumii, prin intermediul Regelui şi al predecesorilor lui”, a mai spus Principele Radu.
  CD-ul “Muzica Regelui” cuprinde 15 piese, printre care “Marşul Carol I”, de Iosif Ivanovici, “Luarea Plevnei”, de Anton Kratochwill, “Poema românã”, de George Enescu, “Gaudeamus igitur”, poemul simfonic “Preludiile” (fragment final), de Franz Liszt, “Bolero” (fragment final), de Maurice Ravel, Simfonia a IX-a în Re minor op.125 (fragment final din partea a IV-a) de Ludwig van Beethoven.
  CD-ul se vinde împreunã cu un mic volum de prezentare bilingv, în care Principele Radu povesteşte cum Regele Mihai I îşi aminteşte simfonii impresionante sau orchestre care l-au marcat, dar şi cât de dificil a fost sã se reintegreze în societatea româneascã în timpul comunismului, singurãtatea şi izolarea simţite. Totodatã, Principele Radu prezintã şi modernitatea vieţii din prezent, când Regele Mihai şi Regina Ana ascultã CD-uri, privesc pe Youtube şi vorbesc cu Principesele pe Skype. În volum, se regãsesc şi imagini cu Familia Regalã.
Ineditã este fotografia de pe coperta volumului şi a CD-ului pentru cã este singura din arhivele Casei Regale în care Regele Mihai apare cântând la pian, a precizat Principele Radu. Principesa Margareta a adãugat cã, de când a plecat din România, Regele nu a mai cântat la pian.
  CD-ul şi volumul de prezentare “Muzica Regelui” se comercializeazã împreunã la preţul de 30 de lei.
  Discul “Muzica Regelui” face parte dintr-un proiect mai mare dedicat Regelui Mihai de Principesa Margareta şi Principele Radu, în cadrul cãrruia a fost lansat şi volumul “Lumea Regelui”, la editura Polirom, anul acesta.
  Principele Radu a anunţat sâmbãtã cã urmeazã sã mai aparã un volum, intitulat “Anul Regelui”, tot la editura Curtea Veche, iar acesta va spune povestea unui an din viaţa Regelui Mihai.
Dupã lansarea CD-ului “Muzica Regelui”, la care au participat câteva sute de persoane, Principesa Margareta şi Principele Radu au mai rãmas sã acorde autorgrafe.

 24. Elisabeta Badea

  L-am ascultat, e minunat, multumim inca o data. La multi ani !

 25. VMT

  Alteţa voastră,

  Nihil Sine Deo. Urez Majestăţii Sale, cu ocazia împlinirii a 90 de ani, bucurie şi satisfacţie pentru o viaţă împlinită şi echilibrată, cu tot tragismul ei. Recunoştiinţa poporului român şi manifestarea acesteia, începută odată cu venirea sa în ţară în 1992 în zilele Sfintelor Sărbători de Paşti, se va implini în cele din urmă. Precum râul îşi găseşte albia, şi Casa Regală îşi va regăsi destinul în România.
  Prezent la lansarea CD-ului “Muzica Regelui”, am avut ocazia să cunosc o altă faţetă a regelui, care a întregit tabloul aprecierii mele faţă de Maiestatea Sa. Pentru multele sale calităţi, el este pentru mine un exemplu de demnitate şi hotărâre, de cumpătare şi curaj, de statornicie şi iubire, un om de stat adevărat. El este asemenea “pietrei” care, pusă pe “balanţa puterii politice din România”, ar face-o să stea în echilibru. Traiască Regele!
  Urăm Alteţei voastre şi Principesei Moştenitoare numai sănătate, bucurie şi fericire. Apreciem monarhia, şi credem că sub domnia voastră, România ar avea o conducere “altFEL”, mai bună şi adevărată. Cu sinceritate, VMT

 26. Liliana Buzea

  Am fost prezenta la aceasta lansare cu regretul ca sotul meu nu a putut veni. V-am vazut, pentru prima data in viata mea, in anul 2006, cand ati sustinut, intr-o engleza impecabila, un curs la Universitatea Nationala de Aparare. Acum am fost surprinsa sa constat ca pareti slabit si abatut. Nu uitati ca exista atatia oameni care il iubesc si-l pretuiesc nespus, pe Majestatea Sa, Regele si pe membrii Casei Regale!

Lasa un comentariu

© 2007-2018 Casa Majestății Sale Regelui Mihai I. Toate drepturile rezervate

Visits: 19155666
Familia Regală           Fundația Principesa Margareta a României           YouTube           Facebook