Anul 2017, pe scurt

Activitatea publică a Familiei Regale a României în anul 2017

(toate vizitele și toate evenimentele de la reședințele regale au fost acoperite financiar din fondurile personale ale Regelui Mihai I)

 • 50 vizite în comunități din țară (3xSăvârșin, 2xPloiești, 2xFocșani, Bacău, 3xIași, Constanța, Albești, Coroana, Cotu Văii, Alba Iulia, 5xCluj-Napoca, Călărași, Slobozia, Piscu, 6xSinaia, Târgu-Jiu, Mărășești, Mărăști, Oituz, Onești, Brașov, Arad, 4xTimișoara, 2xCurtea de Argeș, Sibiu, Micloșoara, Râmnicu-Vâlcea, Târgoviște, Sânnicolau Mare, Pecica, Câmpulung Muscel);
 • 214 acțiuni publice în Capitală și în comunități din țară, pe teme militare, diplomatice, economice, educaționale, sociale, sportive, de sănătate, științifice și artistice;
 • 8 vizite în străinătate (Anglia, Turcia – Summit-ul Marmara, Republica Moldova, Polonia, Franța – Soultzmatt, Bulgaria, Iordania, Elveția). Toate vizitele au fost acoperite financiar din fondurile personale ale Regelui Mihai I;
 • 3 evenimente regale cu mare impact public: Trenul Regal al Aducerii Aminte (Mărășești-Mărăști-Oituz, 11 iulie), unde au venit mii de oameni în cinci din gările țării; Garden Party de 10 mai, unde au luat parte mii de români din toate comunitățile locale ale României și din Republica Moldova; funeraliile Regelui Mihai, 16 decembrie 2017;
 • 45 de școli, licee, universități și organizații poartă nume regal, în România și în Republica Moldova;
 • 74 de școli, licee, organizații, congrese și festivaluri au Înalt Patronaj regal, în România și în Republica Moldova;
 • 17.6 milioane de accesări pe www.romaniaregala.ro/ de pe IP-uri unice, la sfârșitul anului 2017;
 • 10 cărți cu teme legate de Familia Regală au fost publicate în anul 2017;
 • 2 mesaje adresate de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Camerelor reunite ale Parlamentului României (27 aprilie și 11 decembrie 2017);
 • Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, a fost declarată cea mai influentă femeie din România (Forbes România 2017).

Palmares la 20 de ani de prezență publică a Familiei Regale (1997-2017), sărbătoriți în martie 2017, la Palatul Elisabeta:

 • 10 000 de activități publice în țară;
 • 315 vizite oficiale externe;
 • 105 întâlniri cu șefi de Stat.

14 comentarii

 1. Mihaela

  Implicare și devotament! Mult succes și în 2018! Respect pentru Casa Regală

 2. Liliana Sora

  “Dacă ar exista mai multă dragoste şi rugăciune în lume, ar fi mai puţine suflete pierdute, mai puţine minţi rătăcite, mai puţine vieţi în derivă şi mai puţin absurd în existenţa umană.”
  Este nevoie însă de raţiune, de onestitate , de demnitate… şi atunci când „singurul mod de a realiza lucruri minunate e să iubești ceea ce faci, ” şi orice activitate este un mijloc ” de a sluji pe Dumnezeu şi pe oameni, ” plăcerea duce la desăvârşire orice activitate.
  Respect, admiraţie şi preţuire pentru întreaga Familie Regală !
  La mulţi ani, cu sănătate şi plini de bucurii şi împliniri !

 3. Ioana Rusu

  Va iubim si va vrem inapoi la conducerea Romaniei!!!!!

 4. Remus-Dumitru Mihuțiu, mun. Oradea, jud. Bihor

  Cu speranță și încredere în viitor, La Mulți Ani cu sănătate și numai bucurii ! Trăiască MS Regina Margareta a României ! Trăiască Familia și Casa Regală a României ! România Regat ! Prin Statornicie La Izbândă ! Nihil Sine Deo !

 5. Alexandru Tiberiu Dekany - Arad

  Respect!

 6. Diana Tocitu

  Vă mulțumim pentru toată implicarea și tot efortul depus pentru a construi o Românie mai bună!Vă iubim și vă susținem!

 7. Adrian Cacovean

  Daca pentru mine anul a fost de jale, pentru Familia Regala a fost foarte greu, stiu asta. Ca nu a fost usor Sa-l vedem pe iubitul nostru Rege pe ultimul drum. Noroc ca Regele a lasat o Principesa Mostenitoare si o Regina in loc si multe alte posibilitati de a continua la succesiune. Traiasca Regina, Majestatea Sa Margareta a Romaniei! Majestate va iubim, prin mostenitoarea la tron, pe insusi Majestatea Voastra!

 8. Gabi Burlacu

  Majestatea Voastra Margareta Custodele Coroanei, sa stiti ca noi va iubim neconditionat!

 9. alexandra4us

  La mulți ani sănătoși și plini de realizări! Dumnezeu să vă călăuzească în lungul și anevoiosul drum ce il urmați prin moștenirea minunată ce v-a fost lăsată de MS Regele Mihai întâi al României! Noi romanii vă suntem alături!

 10. Anda Comanescu

  Multumim!

 11. Cristian Sandu

  Azi, 4 ianuarie 2018, ES Domnisoara Elisabeta-Karina de Roumanie Medforth-Mills implineste o frumoasa virsta!! La multi ani din partea tuturor militantilor Grupului de Actiune pentru Monarhie si Democratie!

 12. Costel Olaru, Galați

  VA ROG DIN SUFLET SA MERGETI MAI DEPARTE, PENTRU CA PENTRU NOI SUNTETI COLOANA VERTREBALA A ACESTEI TARI PE CARE EU O IUBESC SI CRED SI MAIESTATEA VOASTRA. VA RESPECT SI VA IUBESC.

 13. Thor Nysveen

  La multi ani Regali ROMANIA!!Traiasca MS Margareta Custodele Coroanei Romaniei!!

 14. SECRIERU IOAN

  SUSȚIN CASA REGALĂ

Lasa un comentariu

© 2007-2019 Casa Majestății Sale Regelui Mihai I. Toate drepturile rezervate

Visits: 23233187
Familia Regală           Fundația Principesa Margareta a României           YouTube           Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate