Ziua de naștere a Principesei Sofia, 2018

Principesa Sofia își sărbătorește astăzi ziua de naștere. Casa Majestății Sale Custodele Coroanei îi urează la mulți ani fericiți!

Alteța Sa Regală este cea de-a patra fiică a Regelui Mihai şi a Reginei Ana.

Principesa Sofia s-a născut la Atena, în Grecia, la 29 octombrie 1957. A studiat în Elveţia şi Marea Britanie, apoi, în Statele Unite, a urmat cursuri de Arte Frumoase la University North Carolina, Ashevillle, şi de design grafic şi fotografie la Corcoran College of Art and Design din Washington, DC. O lungă perioadă, Principesa Sofia a lucrat şi și-a expus cu succes tablourile pe ambele maluri ale Atlanticului. Expoziții de pictură ale Sofiei a României au fost găzduite în sudul Franței și în Statele Unite ale Americii.

După căderea comunismului în România, în decembrie 1989, Principesa Sofia a părăsit Statele Unite şi s-a întors la casa familiei din Elveţia, pentru a-şi ajuta tatăl. A jucat un rol important în consolidarea Secretariatului de la Versoix, alături de sora ei, Principesa Moștenitoare Margareta.

În ianuarie 1990, Principesa Sofia, alături de sora ei mai mare, Principesa Margareta, au păşit pentru prima dată pe pământ românesc.

Au descoperit o societate profund marcată de perioada comunistă. Principesele au hotărât să pună bazele Fundaţiei Principesa Margareta a României, pentru a susţine proiecte durabile în domeniile educaţiei, dezvoltării comunităţii, societăţii civile şi culturii, proiecte care contribuie la reînnoirea spirituală şi socială a României.

În calitate de vicepreşedinte al Fundaţiei, Principesa Sofia a avut un rol însemnat în identificarea unor proiecte de importanţă, în campanii de strângere de fonduri pe întreg teritoriul Statelor Unite, în organizarea ajutoarelor umanitare. De asemenea, ani de zile, principesa a contribuit la promovarea activităţii fundaţiei pe plan internaţional.

În 1995, Principesa Sofia a publicat, la Bucureşti, o carte de poveşti pentru copii, intitulată “Copilul Soarelui” și ilustrată de tineri artişti români. Toate veniturile obţinute au fost cedate Fundaţiei pentru proiectele menite să sprijine copiii.

În ultimii ani, Alteța Sa Regală s-a dedicat cu pasiune artei fotografice. Expoziții de artă fotografică semnată de Principesa Sofia au fost admirate la Teatrul Național din București și la Ateneul din Iași, în cursul anului 2017. Editura Curtea Veche a publicat o colecție de cărți ilustrate cu fotografiile Alteței Sale Regale, intitulată Ultramarine.

Începând din septembrie 2018, Principesa Sofia locuiește în România.

Alteța Sa Regală și-a serbat ziua de naștere împreună cu fiica ei, Elisabeta Maria, la Palatul Elisabeta, unde a fost invitată de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei și de Principele Radu. A fost prezentă la serbarea în familie ASR Principesa Maria.

Website-ul profesional al Principesei Sofia

10 comentarii

 1. Gabriel Dumitrache says:

  Alteța Voastră Regală vă doresc din inimă La Mulți Ani, bucurii, sănătate și Bunul Dumnezeu să vă ocrotească. Bine ați venit în România alături de fiica Alteței Voastre. O zi frumoasă.

 2. Negulei Valentin Nicolae says:

  La mulți ani !

 3. Stefan Violeta says:

  La multi ani, Altetei Sale Regale Princioesa Sofia!

 4. Valerian Stan says:

  Ani mulți și binecuvântați, Alteță!

 5. Eric Cordier says:

  Heureux et joyeux anniversaire !

 6. ALEXANDRU - GRIGORE PISOSCHI says:

  LA MULTI ANI CU BUCURII SI REALIZARI IN CADRUL FAMILIEI REGALE!

 7. Astarastoae Daniela says:

  La Multi si Binecuvantati Ani! DUMNEZEU SA VA BINECUVANTEZE

 8. Diana Lucia Zotescu says:

  La multi ani, Alteta Voastra. Fie ca Domnul sa Va invaluie viata in aura Sa binecuvantata !

 9. Remus-Dumitru Mihuțiu, mun. Oradea, jud. Bihor says:

  La mulți ani cu sănătate și fericire Alteța Voastră Regală ! Nihil Sine Deo !

 10. Majestät, S. M. Prinzessin Sophia von Rumänien
  LA MULTI ANI, herzliche Glückwünsche zu Ihrem Geburtstag umringt mit viel Gesundheit und jeden Tag recht viel Sonnenschein, Glück Mut, Kraft und viel Erfolg für die Zukunft…
  Herzlichst,
  Dietmar Melzer
  Baden-Württemberg/Deutschland/Germany

Lasa un comentariu

© 2007-2020 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 30342515
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube          YouTube Filme          Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate