Ziua de naștere a Principesei Maria

Astăzi, Principesa Maria își sărbătorește ziua de naștere. La mulți ani, Alteța Voastră Regală!

Principesa Maria a României s-a născut în exil, la Copenhaga, în ziua de 13 iulie 1964. Alteța Sa Regală a venit pe lume în lipsa tatălui său, care urma activități profesionale la New York Stock Exchange. Regele Mihai a fost informat prin telefon că a devenit, pentru a cincea oară, tată. Cea mai tânără dintre principesele României a fost botezată în credința ortodoxă, iar nașa de botez a fost Majestatea Sa Margareta, sora ei.

Principesa Maria a locuit și studiat în Elveția, apoi a petrecut cea mai mare parte a vieții în Statele Unite ale Americii. Acolo a făcut studii de puericultură și a lucrat, pentru o vreme, în domeniul îngrijirii copiilor. A lucrat la New York, în relatii publice, în cadrul unor companii private. Apoi, Alteța Sa Regală a locuit în Statul New Mexico și a activat în domeniul consultanței private.

Principesa a petrecut, în ultimii ani, Crăciunul la Săvârșin, în compania Custodelui Coroanei și a Principelui Radu. Principesa a fost de mai multe ori în vizită în țară și la București, din 1997 până în 2014. Cea mai importantă ședere în țară a Principesei Maria a fost aceea de la Crăciunul anul 1997, când întreaga Familie Regală s-a regăsit la București, pentru prima oară împreună, pe pământ românesc.

Alteța Sa Regală Principesa Maria a României a împlinit, la data de 13 iulie 2014, vârsta de 50 de ani. Regele Mihai și-a dat acordul ca sărbătorirea jubileului Principesei Maria să aibă loc la București, cu ocazia zilei de 10 Mai.

Astfel, pe data de 7 mai 2014, seara, Majestatea Sa Custodele Coroanei a conferit, în numele Regelui Mihai I, Ordinul Coroana României în grad de Mare Cruce Principesei Maria. După ceremonie, a avut loc un dineu sărbătorind ziua Principesei Maria. La ceremonie și dineu au luat parte personalități din instituțiile statului, mediul academic și din societatea civilă.

În toamna anului 2014, Majestatea Sa Margareta a cerut surorii sale să se mute definitiv în România. Principesa Maria a urmat calea propusă de Custodele Coroanei și, în ianuarie 2015 s-a mutat la București.

Principesa Maria are o activitate publică susținută. Alteța Sa Regală reprezintă pe Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, în diverse ocazii, în București, în comunități din țară și din Republica Moldova și în străinătate. Alteța Sa Regală este, totodată, implicată în nume propriu în diverse proiecte cu caracter social, medical, educațional și civic.

Principesa Maria a acordat Înaltul Patronaj:

 • Congresului Societății Române de Rinologie.
 • Organizației Umanitare Concordia
 • Programului național de educație de mediu Patrula de Reciclare, desfășurat de Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec
 • Expoziției chinologice internaționale de la Alba Iulia
 • Festivalului Internațional de Ceramică Contemporană Caolin
 • Federaţia Română de Badminton
 • Celui de-al 42-lea Conventus Latin ORL
 • Agenția Națională pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați

26 comentarii

 1. Maria Petre

  La multi ani, Alteta Voastra Regala! Sa aveti parte de multa sanatate si tot ce este mai bun!

 2. Popescu Cristina-Adriana

  La mulți ani fericiți cu sănătate și cu bucurii, Alteta Voastră Regală!

 3. Dariana Mihaela Mihai

  La multi ani,cu bucurii!

 4. O prezență discretă dar energică, profund dedicată susținerii educației și proiectelor sociale, elegantă, puternică și optimistă. Cu ocazia aniversării zilei de naștere, dorim Principesei Maria a României împlinirea celei mai înălțătoare dorințe, sănătate și puterea de a continua misiunea alături de MS Regina Margareta. La mulți ani, Alteța Voastră Regală!

 5. Alexandru

  La Multi Ani, Alteta Voastra Regala!

  Va doresc multa sanatate, fericire si putere de munca pentru ducerea pe mai departe a activitatii sustinute in primul rand pentru redresarea morala a Tarii!

  Traiasca Alteta Sa Regala Principesa Maria a Romaniei!
  Nihil Sine Deo!

 6. LA MULTI ANI – ALTETA cu multä sänätate

  HAPPY GREETINGS FOR YOUR BIRTHDAY – YOUR HIGHNESS

  HERZLICHE GLÜCKWÜNSCHE – Königliche Hoheit

  Wir wünschen Ihnen, K.H. Prinzessin MARIA VON RUMÄNIEN ,

  Gesundheit, Zufriedenheit, viel Glück, Kraft, Mut und jeden Tag recht viel, viel Wärme und Sonnenschein
  von ganzem Herzen,

  Ihr, Dietmar Melzer
  aus Deutschland/Germany/Germania

 7. Ionut Ticu

  Alteței Sale Regale Principesei Maria a României

  La mulți și binecuvântați ani cu fericire și sănătate, cu prosperitate și realizări, cu pace și armonie, cu bucurie și seninătate, alături de Familia Regală și de cei apropiați!

 8. Viorica Mwais

  La mulți ani,
  Alteța Voastră Regală Principesa Maria a României!

 9. Corina

  La multi ani! Multa sanatate si veselie!

 10. Marina Rotaru

  La mulți ani cu sănătate și bucurii alături de Familia Regală și România!

 11. Rãdulescu Dan

  La Multi Ani,Regali !!! ❤

 12. Liliana Sora

  Fie ca sănătatea , bucuriile şi toate împlinirile frumoase să Vă însoţească mereu, alături de cei dragi ! La mulţi ani fericiţi, Alteţa Voastră !

 13. Pantea Alexandru-Sorin

  La Multi Ani Alteta Voastra Regala! Multa sanatate, fericire si putere de munca!

 14. Cornel Florin S.

  La mulți ani, cu multă sănătate și-mpliniri, Alteța Voastră Regală!!!

 15. fam iovan monica si mircea oradea bihor

  la multi ani sanatate bucurii noroc tot binele din lume altetei sale regale principesa maria cu respect si pretuire

 16. Radu Preda, Arad

  La mulți ani Alteței Sale Regale, principesa Maria!

 17. Stan Valerica Georgiana

  As dori sa-i urez AS Principesa Maria ‘La multi ani!’, multa fericire, sanatate, tot binele de pe lume si ca ingerii sa o ocroteasca in orice imprejurare! Va multumesc!

 18. Ama Panduru

  La Multi Ani fericiti si binecuvantati alaturi de intreaga Familie Regala si alaturi de noi! Cerul sa va ocroteasca si sa va daruiasca puterea si magia si tot ce aveti nevoie ca, alaturi de intreaga Familie Regala, sa ne readuceti la lumina.. Va iubim asa cum o iubim si pe Regina, si pe Principesa Elena, si pe Principesa Irina, si pe Pricipesa Sofia. Va iubim la fel cum v’au iubit bunicii si parintii nostri, care v’au asteptat sa veniti acasa. Ii multumim lui Dumnezeu ca sunteti acasa.

 19. Laaaa multiiiii aniiiii!

 20. Nicolae Jakab

  Va multumim pentru tot ceea ce faceti pentru ca Romania sa se regăsească pe sine , pentru prestigiul ei in lume.
  La Mulți Ani !

 21. La mulți ani, binecuvântați de bunul Dumnezeu!

 22. ALEXANDRU - GRIGORE PISOSCHI

  LA MULTI ANI ALTETA VOASTRA REGALA PRINCIPESA MARIA !
  SA FIE CU SANATATE, REUSITA IN ACTIVITATI SI MULTUMIRE SUFLETEASCA !
  NIHIL SINE DEO !

 23. ASTARASTOAE DANIELA

  LA MULTI SI BINECUVANTATI ANI! SA NE TRAITI ALTETA! VA IUBIM!

 24. Alteței Sale Regale Principesa Maria a României

  Alteță, vă rog să primiți cele mai sincere urări de viață lungă, fericită și binecuvântată, cu liniște sufletească!

  Țin să Vă mulțumesc, în numele meu, al familiei mele și al tuturor Românilor, pentru efortul neîncetat pe care îl depuneți pentru o reprezentare demnă a națiunii noastre. Mă simt linștit și mândru ori de câte ori știu că Alteța Voastră sau un alt membru al Familiei Regale reprezintă România – implicit, și pe mine – la vreun eveniment, în loc ca această sarcină să fie lăsată pe mâna efemerilor oameni politici ai momentului, funcționari greoi ai unul Stat pe care nu-l înțeleg.

  De mai multe ori, cu ocazia diverselor evenimente publice, am avut cinstea și plăcerea să mă aflu în prezența Alteței Voastre și, de fiecare dată, m-am bucurat de căldura și firescul pe care le-ați imprimat acelei întâlniri.

  Mă rog bunului Dumnezeu pentru sănătatea și fericirea Alteței Voastre, a Reginei noastre și a întregii Familii Regale și, nu în ultimul rând, pentru o revenire cât mai apropiată a Coroanei în fruntea Statului Român!

  La mulți ani!

 25. Diana Lucia Zotescu

  Alteta Voastra Regala,

  Cu prilejul fericitei aniversari a Zilei de nastere a Altetei Voastre, permiteti-mi ca, alaturi de fiul meu, sa Va urez din inima o viata fericita si plina de realizari, sanatate, energie si inspiratie in tot ceea ce initiati, atat pe plan personal cat si in virtutea calitatii de Membru al Familiei Regale a Romaniei.

  Cu modestie doresc a reaminti Altetei Voastre doua din cele cateva ocazii in care ne-am intalnit direct: la Institutul de Gerontologie “Ana Aslan”, pe care l-ati vizitat la invitatia “International Women’s Association” (organizatia internationala a membrelor corpului diplomatic, a carei membra fondatoare sunt inca din 1978), si la ceremonia de la Timisoara dedicata acordarii de Inalt Patronaj Regal Federatiei Romane de Badminton, avand onoarea de a face parte din comitetul de intampinare de la aeroport.

  Ne-ati reprezentat, Alteta, ca sol al Majestatii Sale Reginei dar si in nume personal, pe noi, romanii insetati de atatia ani de nevoia unei reprezentari demne si de inalta tinuta – reprezentare pe care numai Familia Regala o indeplineste – cu diverse prilejuri din tara si din strainatate, depunand tot efortul, energia, gratia si bunatatea in indeplinirea maxima a acestor solii. Ne-ati adus astfel mari bucurii, pentru care Va suntem adanc recunoascatori.

  LA MULTI ANI, Alteta Voastra !

 26. Ioana Bogdan Cataniciu

  Principesa Maria a Romaniei,
  La multi ani si impliniti in viata Altetei Voastre Regale si in munca neintrerupta de susstinere a Majestatii Sale Regina Margareta ! MS Regele Mihai este cu siguranta mandru de ceea ce faceti, de Principesele Sale, care continua misiunea pe care a servit-o intreaga Sa viata !
  Dumezeu sa ocroteasca Familia Regala !

Lasa un comentariu

© 2007-2019 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 26139440
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube          YouTube Filme          Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate