Expoziția Regală este deschisă în acest week-end

Palatul Elisabeta este deschis publicului în zilele de sâmbătă, 15 august, și duminică, 16 august 2020.

Expoziția poate fi văzută în fiecare săptămână, de joi până duminică, până pe 20 septembrie 2020. Orarul zilnic: ora 10.00 – 13.00 și ora 14.00 -17.00.

Vizitatorii nu au nevoie de rezervare prealabilă. Ei se pot prezenta direct la poarta de intrare. Adresa Palatului Elisabeta este Șoseaua Kiseleff nr. 28, Sector 1 București (prin Intrarea Românești de lângă Muzeul Satului).

Accesul se va face pe baza biletelor de intrare. Biletele pot fi plătite cu card bancar. Tarifele biletelor sunt:

– pentru copii, studenți și pensionari 20 RON

– pentru adulți 40 RON.

Sumele rezultate din vânzarea biletelor vor fi folosite de Asociația Casa Majestății Sale exclusiv pentru proiecte cu caracter social și de educație.

Se pot organiza vizite pentru grupuri speciale, scriind un mesaj la relatii.cu.publicul@palatulelisabeta.ro/ Vă rugăm să transmiteți în e-mail data, ora și numărul de participanți care vor alcătui grupul. Menționați dacă doriți asigurarea unui ghid exclusiv pentru grup și – eventual – dacă doriți ca prezentarea Palatului Elisabeta să fie făcută în limba engleză sau franceză.

Tarifele suplimentare pentru ghid în limba engleză sau franceză: 160 RON/grup.

Tarif pentru fotografieri profesionale: 1000 RON/oră / Tarif pentru filmare profesională: 2500 RON/oră.

Expoziția are un caracter permanent și va funcționa în ianuarie-februarie, iulie-septembrie și octombrie-noiembrie ale fiecărui an. Ea este un proiect al Asociației Casa Majestății Sale.

Radio România Cultural

Foto: ©Alexandru Radu Chiriță (interior) ©Daniel Angelescu (exterior). Ilustrația muzicală: “Elegie”, de Regele Mihai I (1941), interpretată de maestrul Dan Grigore, Pianist al Casei Regale (2016).

28 comentarii

 1. Liliana Sora

  ”Trecutul nu este o arhivă, o magazie, unde scuturând praful, găseşti şi azi şi mâine şi poimâine aceleaşi lucruri, mai uzate, mai şterse, dar în fapt aceleaşi. Trecutul trăieşte, e viu…”
  Toată stima şi consideraţia pentru Familia Regală care, prin tot ceea ce face , pune în lumină adevăratele valori care îi conferă omului demnitate şi responsabilitate, de a le transmite mai departe celor ce ne vor urma !
  ”Cunoscând istoria, eroii, tradiţia, ne facem mai sociabili, mai altruişti, mai iubitori de om şi viaţă.” spunea Nicolae Iorga

 2. Viorica V. M.

  “… Trecutul trăieşte, e viu…”
  .
  Fie ca binele din trecut sa nasca excelenta/foarte binele prezentului si viitorului umanitatii.
  .
  Multumiri dnei Liliana Sora pentru constanta impartasire a spiritualitatii europene regale cu noi cititorii; cautatorii logati de calitate spirituala/umana!

 3. Bună seara!

  Îndrăznesc să semnalez administratorilor tehnici ai jurnalului regal că adresele web de pe “romaniaregala.ro” nu pot fi distribuite acum pe Facebook fiindcă „încalcă standardele comunității”. Se pare că cineva a raportat nejustificat acest sit către Facebook…

 4. Diana Lucia Zotescu

  Asa dupa cum am mai scris si cu ceva zile in urma, obisnuiam sa distribui pe facebook fiecare postare aparuta in jurnalul regal. Dupa indelunga pauza cauzata de motive medicale, reluand citirea zilnica a jurnalului regal si incercand din nou sa dau ‘share’ pe facebook, mi-a aparut anuntul ca nu voi mai putea face acest lucru, intrucat ‘cineva’ (?!) a socotit actiunea mea drept “abuziva”. Evident ca, dupa parerea mea, unii dintre cei la care ajungeau postarile, inca nu se impaca cu idea de monarhie. Numai ca actiunea lor e doar expresia furiei lor neputincioase la faptul ca idea de restaurare a Monarhiei a prins readacini din ce in ce mai adanci in constiinta romanilor de azi, si ca existenta perrmanenta a Familiei Regale in tara si se reflecta tot mai profund si mai benefic in tot mai multe aspecte din viata tarii si a noastra, datorita actiunilor interne si internationale ale Familiei Regale, ale Majestatii Sale.

 5. Ariton Mihaela Savina

  Nu ete precizat dacă se pot face fotografii de amator cu aparat foto fără blitz şi dacă da, care este taxa? Mulţumesc pentru răspuns.

 6. Pingback: Palatul Elisabeta va fi deschis vizitatorilor - Calendar Ortodox 2020

 7. Pingback: Palatul Elisabeta va fi deschis vizitatorilor – IKONAPRESS

 8. Pingback: Palatul Elisabeta va fi deschis vizitatorilor - Basilica.ro

 9. Gabriel

  Bună ziua. Persoanele cu handicap au intrare gratuită sau..?

 10. Octaviana

  Buna ziua, persoanele cu handicap au acces liber sau platesc intrarea?
  Astept un raspuns din partea dumneavoastra!
  Multumesc!

 11. @Gabriel @Octaviana

  Persoanele cu nevoi speciale pot avea gratuitate pt acces. Prezența lor la expoziție trebuie să fie anunțată prin transmiterea unui mesaj email la relații.cu.publicul@palatulelisabeta.ro/

  De acolo vor primi prompt răspunsul, în funcție de fiecare caz în parte.

  Secretariatul Regal

 12. @Ariton Mihaela Savina

  Vizitatorii nu pot face fotografii în Palatul Elisabeta, nici cu aparat foto, nici cu telefonul mobil.

  Ședințele de fotografiere sau filmare profesionale sunt permise doar cu programare prealabilă și cu achitarea unei taxe. Ele vor fi făcute în condiții de iluminare speciale, în alte ore decât cele de vizitare.

  Secretariatul Regal

 13. Adriana Robescu

  Astazi am vizitat Palatul Elisabeta! Pina si mama mea, in virsta de proape 90 de ani, a savurat fiecare pas ! Multumim pentru oportunitatea de a intra in acest delicat si sobru palat, încălzit de sufletele mari ale Oamenilor care l-au locuit ! Noi am fost impresionați de masa rotundă de la 1877 , de portretele Regilor si ale Reginelor nostri, de uniformele regretatului Rege Mihai I al României, de jilțul impunător în ciuda simplității sale, de tot ce ne-a înconjurat . Am fost printre pagini de Istorie, Vă mulțumim !

  In afară de palatul în sine, am fost plăcut impresionați de grădină, de pinii uriași, de grifoni, de leii (puțin adormiți), de copacii plantați de vizitatorii importanți. Și nu în cele din urmă de tânărul nostru ghid atât de pasionat de tot ce îl înconjoară!

  Concluzia noastră : când fiul nostru va veni în vizită în țară împreună cu familia sa, cu siguranță Vă vom face o vizită dacă palatul va fi deschis.

  Cu o reverență , Adriana Robescu

 14. @Adriana Robescu

  Vă mulțumim, doamnă Robescu! Întreaga echipă a Palatului Elisabeta a fost însuflețită de ideea acestei expoziții permanente și ne bucurăm mult să știm că v-a plăcut. Sunteți oricând binevenită, împreună cu familia dumneavoastră. La palat, expoziția va avea exponate noi, în fiecare sezon care va urma. Pentru iarnă, sunt pregătite mai multe surprize. Secretariatul Regal

 15. Cristina Grozea

  Am fost ieri, este superb. Primitor, eleganta, rafinament, clasa. Emotie!

 16. Instagram Familia Regală
 17. Gogu

  Buna ziua,

  in conditiile in care nu pot “lua” cu mine o bucatica de
  istorie printr-o simpla fotografie, exista (de vinzare)
  carti postale sau pliante cu Palatul Elisabeta ?

  Sau macar o zona (in exterior, ca la Palatul Buckingham) in
  care vizitatorii sa poata face o poza ca sa aiba o amintire ?

  Ani de zile am privit de peste garduri, intr-o tara
  in care nu aveam voie sa facem fotografii…

  O zi buna.

 18. @Gogu

  Foarte curând veți putea achiziționa cărți ilustrate la Expoziția Regală de la Palatul Elisabeta. Ele sunt acum în lucru. De asemenea, veți primi, împreună cu biletul de intrare, un pliant cadou. El este în acest moment în lucru. Puteți să vă fotografiați în fața Palatului Elisabeta, nu există nicio restricție. Interdicția se referă doar la fotografierea cu aparate personale a expoziției, ca atare.

  Secretariatul Regal

 19. Chiriac Gabriel

  Buna ziua. Biletele se cumpara la intrare?
  Multumesc.

 20. @Chiriac Gabriel

  Vizitatorii nu au nevoie de rezervare prealabilă. Ei se pot prezenta direct la poarta de intrare. Adresa Palatului Elisabeta este Șoseaua Kiseleff nr. 28, Sector 1 București (prin Intrarea Românești de lângă Muzeul Satului).

 21. Doresc casei regale a Romäniei mult, mult succes cu expozitia aceasta si pentru viitor.
  Mä bucurä foarte mult cä ati expus si un port traditional german säsesc din Transilavania de Nord. Multumesc foarte mult si multe felicitäri din Germania, asociatia germanä a sasiilor transilväneni die Landul Baden-Württemberg/Landul Svabiilor din germania des sud….

 22. Adina Romanescu

  Bună ziua, aristii UAP si presa platesc?

 23. @Doamnei Diana Lucia Zotescu:
  Dacă transmiteți informațiile respective și la adresa comunicareanrm@gmail.com ne angajăm să le facem cunoscute Palatului Elisabeta.

 24. Valeria

  Personalul care lucreaza in sistemul muzeal din Romania pot intra gratuit pe baza legitimatiei de angajat?

 25. CISZKOWSKI VICTORIA

  Va rog daca se poate sa mi scrieti daca sambata 15 aug 2020se poate vizita Palatul avand in vedere ca esta sarbatoare Sf.Maria. Ne intereseaza pentru cineva care nu locuieste in Bucuresti dar in acel weekend va veni aici sa viziteze cite ceva din capitala. Va multumesc pentru amabilitate astept raspuns pe email.

 26. @CISZKOWSKI VICTORIA

  Da, Expoziția de la Palatul Elisabeta va fi deschisă sâmbătă, 15 august, la aceleași ore ca de obicei: 10.00 – 13.00 și 14.00 – 17.00. La fel, joi 13, vineri 14 și duminică 16 august 2020.

 27. @Valeria

  Da.

 28. Domnului Razvan Sandu,

  politrucii in Romania nu au disparut si nu toti inca au trecut la cele vesnice !
  Facebook ?am fost blocat de nenunmarate ori pentruca am “indraznit” sa amintesc de Romania REGALA.
  ACESTE LUCRURI TREBUIE SA LE STITI !
  LASATI MONARHIA SA-SI FACA DATORIA !
  Cu stima
  Emilian Teodorescu-Vandenboer

Lasa un comentariu

© 2007-2020 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 29754469
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube          YouTube Filme          Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate