Regina Elisabeta a II-a, 91 de ani

Queen Elizabeth II of the United Kingdom

Astăzi, 21 aprilie 2017, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și Irlandei de Nord împlinește 91 de ani. La mulți ani Majestății Sale!

Născută la 21 aprilie 1926, Suverana britanică a succedat tatălui său, Regele George al VI-lea, la 6 februarie 1952. Majestatea Sa se află în al 66-lea an de domnie, precum și în al 70-lea an de căsnicie. La 20 noiembrie 1947, (pe atunci) Principesa Elisabeta s-a căsătorit cu Principele Philip, Duce de Edinburg, la Abația Westminster.

Elisabeta a II-a este Suverana Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Regina Canadei, Regina Australiei, Regina Noii Zeelande, precum și Suverana statelor Jamaica, Barbados, Bahamas, Papua Noua Guinee, Insulele Solomon, Tuvalu, Santa Lucia, Saint Vincent and the Grenadines, Belize, Antigua și Barbuda, Saint Kitts și Nevis. Majestatea Sa este șeful Commonwealth și Guvernator Suprem al Bisericii Angliei. În calitate de șef de Stat, Regina Elisabeta a II-a este comandantul suprem al Forțelor Armate ale Regatului Unit.

Regina și-a sărbătorit Jubileul de Argint al domniei în 1977, Jubileul de Aur în 2002 și Jubileul de Diamant în 2012. Majestatea Sa și-a serbat Nunta de Argint în anul 1972, Nunta de Aur în 1997 și Nunta de Diamant în 2007. Anul acesta, Regina Elisabeta a II-a și Ducele de Edinburg vor sărbători Nunta de Platină.

Regina Elisabeta a II-a a devenit cel mai în vârstă monarh britanic în anul 2007, iar la 9 septembrie 2015 a depășit pe Regina Victoria în ce privește întinderea domniei.

Regina a acordat înaltul patronaj unui număr de mai bine de 600 de organizații caritabile, cu scop educativ sau social.

Regele Mihai I, Regina Elisabeta a II-la și Ducele de Edinburg se înrudesc, fiind toți trei stră-strănepoții Reginei Victoria. Familia Regală română și cea britanică au avut, în toate generațiile, legături strânse de familie și de prietenie.

Regele Carol I a vizitat Anglia pentru prima oară în 1874 și a fost în vizită de Stat la Regina Victoria în 1892, Regele Ferdinand la Regele George al V-lea în 1924, iar Regele Carol al II-lea la Regele George al VI-lea în anul 1938. Țara noastră a fost vizitată de Regele Edward al VII-lea în 1888, când era Principe de Wales, și de Regele George al VI-lea, în anul 1922, când era Duce de York. Majestățile Lor Regele Mihai și Regina Ana au luat parte, la Londra, la toate sărbătorile importante de familie și cele cu caracter statal, începând cu anul 1937 (Încoronarea Regelui George al VI-lea) și încheind cu nunta Principelui William în 2011 și Jubileul de Diamant al Reginei Elisabeta a II-a, în anul 2012.

Ultima vizită a Familiei Regale române la Palatul Buckingham a fost cea a Custodelui Coroanei și Principelui Radu 14 iulie 2016, când Altețele Lor Regale au fost invitate de Regina Elisabeta a II-a. Următoarea vizită a Familiei Regale la Londra va avea loc peste câteva luni.

 

 

 

23 comentarii

 1. Emilian T.Vandenboer

  La multi ani Majestatii Sale Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii , multa sanatate si mult bine !
  Marea Britanie sa ne fie exemplu pentru viitorul Romaniei !
  Cu adanc respect fata de Monarhia Parlamentara
  Emilian T.Vandenboer

 2. PISOSCHI ALEXANDRU-GRIGORE

  LA MULTI ANI CU SANATATE MAJESTATII SALE REGINEI ELISABETA
  a II-a A REGATULUI UNIT AL MARII BRITANII SI IRLANDEI DE NORD !

 3. Cristian Sandu

  O mare Suverana, unul dintre modelele viitoarei noastre Regine, Margareta! La multi ani!

 4. Diana Lucia Zotescu

  “Rule, Britania, Britania rule along…” sunt cuvintele cu are incepe refrenul unui cantec foarte cunoscut, popular si iubit de britanici, cantec ce insufleteste atmofera tuturor intrunirilor populare din Regatul Unit. Sunt convinsa ca el va rasuna din piepturilor tuturor supusilor Majesttii Sale Reginei

 5. Diana Lucia Zotescu

  “Rule, Britania, Britania rule along…” sunt cuvintele cu are incepe refrenul unui cantec foarte cunoscut, popular si iubit de britanici, cantec ce insufleteste atmofera tuturor intrunirilor populare din Regatul Unit. Sunt convinsa ca el va rasuna din piepturilor tuturor supusilor Majestatii Sale Reginei Elisabeta a II-a la Marea Aniversare din 21 aprilie. Acest sentiment profund de solidaritate, de apartenenta nu doar la aceeasi natie, dar si la patria largita numita Regatul Unit, cu multitudinea sa de tari si natiuni ce il alcatuiesc, este consecinta superba a pastrarii de catre britanici, pe tot parcursul istoriei lor, a formei monarhice de guvernamant. Efectul unificator al existentei regelui / reginei in fruntea natiunii si a tarii se simte in configuratia morala, psihologica, comportamentala si sociala unica, in siguranta de sine pe care fiecare cetatean al Regatului Unit o simte stiindu-se parte a unui sistem solid, ce nu este infrant de moda timpului. Traditionalismul britanicilor in mai toate aspectelor vietii lor, departe de a conduce la imobilism, a permis evolutia lor in timp – adesea fiind ei insisi promotori ai schimbarii si progresului in tehnica, stiinta, cultura, etc., ei pastrand insa coloana vertebrala, pilonul de sustinere al natiei lor: MONARHIA.

  LA MULTI ANI, MAJESTATII SALE REGINEI ELISABETA A II-a !
  Fie ca legatura de sange ce leaga cele doua Case Regale sa se manifeste in curand si institutional, ca intre doua Case Regale Domnitoare !

  NIHIL SINE DEO ! NIHIL SINE REX !

 6. Dragoș Daniel Condriuc

  “La mulți ani!” Majestate. Regina țării care a pornit motoarele umanității.

 7. Viorica M.V.

  La multi ani!

 8. O bunicam

  La multi ani cu sănătate Majestatii Sale Regina Elisabeta a || !!!

 9. ing. agronom Teodor Iliescu

  Multi ani traiasca ! 🙂

 10. Happy Birthday!Majesty!!!La Multi Ani Regali,Majestate!!

 11. Liliana Sora

  Un OM, un nume, un simbol , ce reprezintă imaginea monarhiei – Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și Irlandei de Nord este cea mai longevivă suverană din istoria Marii Britanii care , pătrunsă de sentimentul datoriei şi-a dedicat viaţa protejării şi întăririi monarhiei britanice .
  ,„Nu stiu nici o formulă pentru succes. Dar, de-a lungul anilor, am observat câteva atribute ale liderilor de pretutindeni, care întotdeauna au reuşit să încurajeze oamenii, să combine eforturile, talentele, perspectivele, entuziasmul şi inspiraţia lor, pentru a lucra împreună.” spunea Regina Elisabeta a II-a
  La mulți ani Majestății Sale!

 12. marinela lacraru

  STIMA ♡

 13. Cristian Sandu

  Majestatii Sale si tuturor britanicilor care O Venereaza, Happy Birthday and God Save The Queen!

 14. Pantea Alexandru-Sorin

  Happy Birthday Your Royal Majesty! A real Queen of the World!

 15. Remus-Dumitru Mihuțiu, mun. Oradea, jud. Bihor

  God Save The Queen ! Happy birthday your Majesty !

 16. Mariana Berinde

  LA MULTI ANI SUVERANEI ANGLIEI REGINA ELISABETA! semneaza Miscarea pentru Monarhia Constitutionala din Cluj Romania.

 17. Cristina Dumitru

  Happy birthday the Oueen Elisabeta !

 18. Razvan Florin Nica

  Happy Birthday Your Majesty!

 19. Adrian L.

  La Multi Ani

 20. Ciobica

  La multi cu sanatate,Majestate! Monarhia constitutionala mai poate salva Romania din mocirla in care se zbate,din cauza hotilor si coruptilor din politica romaneasca,care ne conduc de 27 de ani.

 21. Sanda Florentina Popa

  Many Happy Returns of the Day ! I would be SO happy to meet and salute Her Majesty The Queen here in Bucharest once soon…!

 22. LA MULTI ANI CU SANATATE MAJESTATII SALE REGINEI ELISABETA
  a II-a A REGATULUI UNIT AL MARII BRITANII SI IRLANDEI DE NORD !

  HAPPY BIRTHDAY YOUR MAJESTY

  HERZLICHE GLÜCKWÜNSCHE ZUM GEBURTSTAG MAJESTÄT AUS DEUTSCHLAND

 23. Pingback: Zelist Blog » Blog Archive » Care au fost cele mai viralizate subiecte in presa online si pe bloguri, in perioada 17 – 23 aprilie 2017?

Lasa un comentariu

© 2007-2019 Casa Majestății Sale Regelui Mihai I. Toate drepturile rezervate

Visits: 24276438
Familia Regală           Fundația Principesa Margareta a României           YouTube           Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate