Astăzi, Regina Ana ar fi împlinit 93 de ani

 

   

Astăzi, 18 septembrie 2016, Regina Ana a României ar fi împlinit 93 de ani. Vă prezentăm, succint, 92 de fapte și aspecte ale vieții sale, în cei 92 de ani:

 1. Regina Ana s-a născut la 18 septembrie 1923 la Paris, în al XVI-lea Arondisment, ca Principesă de Bourbon.
 2. Părinții Reginei Ana au fost Principele René de Bourbon și Principesa Margareta a Danemarcei, iar bunicii ei au fost Principele Valdemar al Danemarcei, Principesa Marie de Orléans, Ducele Robert I de Parma și Infanta Maria Antonia a Portugaliei.
 3. Regina Ana are printre strămoși atât Familia Regală de Bourbon, cât și Familia Regală de Orléans, aflate într-o acerbă rivalitate istorică.
 4. Regina Ana este nepoata (de frate) a Împărătesei Zitta a Austriei, strănepoata Regelui Cristian al IX-lea al Danemarcei, strănepoata Regelui Miguel I al Portugaliei, stră-stră-strănepoata Regelui Ludovic Filip al Franței și descendentă din Regele Filip al V-lea al Spaniei.
 5. Regina a primit șase prenume la botez, pentru a fi mulțumite toate mătușile regale: Anne, Antoinette, Francoise, Charlotte, Zita, Marguerite.
 6. Numele de alint al Principesei Ana, folosit în familie, a fost, de-a lungul întregii vieți, Nane (în engleză Nan).
 7. Prima guvernantă a Principesei Ana s-a numit Madame Boutellier, o învăţătoare din Italia, oraşul Viareggio, unde principesa a locuit cu părinții ei în perioada crizei financiare.
 8. Încă din fragedă copilărie, Regina Ana a iubit mersul pe bicicletă și pescuitul.
 9. La vârsta de doisprezece ani, Principesa Ana a urmat la Paris, cu mare plăcere, cursuri de scrimă.
 10. De la 16 la 18 ani (1939-1941), Regina Ana a urmat o şcoală de Arte Frumoase la New York şi, în paralel, a lucrat la magazinul universal Macy’s, pentru a-şi câştiga existența.
 11. Regina a urmat la New York în anii 1941 și 1942 cursurile Parson Schol of Art, unde a studiat ştiinţa promovării comerciale. A terminat cursurile (care aveau durata de trei ani) în mai puțin de doi ani.
 12. La New York, Regina a mai lucrat ca vânzătoare la magazinul universal Bloomingdale’s, pentru a-şi completa veniturile.
 13. La 19 ani, Principesa Ana a cerut permisiunea mamei sale să se înroleze în războiul antinazist. Mama și-a dat acordul. Tatăl Anei, Principele René, și frații ei, Principii Jacques, Michel și André, erau deja înrolați și luptau în diverse unități militare franceze. Ana a mers pe frontul african, apoi european şi în fine german, în cadrul Armatei Franceze.
 14.  În 1943, Principesa Ana s-a înrolat în Forţele Franceze Libere, a traversat Atlanticul în luna septembrie şi a făcut studii de infirmieră la Casablanca, apoi la Rabat, în Maroc.
 15. Fratele Reginei, Principele Michel, a luptat atât pe frontul occidental în Forţele Franceze Libere şi în Indochina, de partea armatei franceze. În Indochina a fost capturat de forţele locale, de unde a scăpat cu preţul unor mari sacrificii personale.
 16. Regele Mihai s-a îndrăgostit de Principesa Ana cu mult înainte de a o cunoaște personal. În timpul războiului, în România cinematografele prezentau, înainte de film, scurte reportaje de știri, cea mai mare parte de pe front. Regele Mihai, în sala de cinema a Palatului Regal, a văzut într-un reportaj de război din Maroc (1943), câteva secunde cu chipul Principesei Ana de Bourbon Parma, care lucra ca infirmieră pe front. A cerut operatorului să decupeze fotogramele filmului și să le transforme în mici fotografii, pe care le-a păstrat apoi, în mare discreție.
 17. Reginei Ana i-au plăcut întotdeauna Jeep-urile, pe care le-a cunoscut îndeaproape ca ofiţer de legătură al Armatei Franceze Libere. Ulterior, Regele Mihai i-a dăruit două asemenea vehicule, cu care Regina a participat la numeroase competiţii, raliuri şi expediţii automobilistice.
 18. Principesa Ana a fost încartiruită, spre sfârşitul războiului, la castelul familiei de Hohenzollern din Sigmaringen, înainte de a-l cunoaşte încă pe Regele Mihai.
 19. La 22 de ani, în vara anului 1945, Regina Ana s-a întors la viaţa civilă, decorată cu Crucea de Război a Republicii Franceze şi avansată la gradul de locotenent în Armata Franței.
 20. Indiferența Reginei Ana la adresa modei şi ținutelor vestimentare a fost moştenită de la mama sa, care obişnuia să spună “Eu nu mă îmbrac, eu mă acopăr”.
 21. Căsuţa din Danemarca a mamei Reginei Ana, unde aceasta şi-a petrecut o parte din viaţă, se numea Brødrejøj, adică “dealul fraţilor”, şi se găsea în orăşelul Gentofte, lângă Copenhaga.
 22. Principesa Ana l-a cunoscut pe Regele Mihai la nunta Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii cu Ducele de Edinburgh, care a avut loc la 20 noiembrie 1947, la Londra.
 23. Principesa Ana avea numai 24 de ani când viitorul ei soț, Regele Mihai I, a fost forţat să abdice. Împreună, ei au ales să înfrunte greutăţile unui exil care a durat cinci decenii.
 24. Nunta Principesei Ana de Bourbon-Parma cu Regele Mihai I al României a avut loc în exil, la Atena, în ziua de 10 iunie 1948. Datorită excomunicării viitoarei regine din Biserica Catolică, niciuna dintre rudele sale catolice nu a luat parte la căsătorie.
 25. Regina Ana a fost căsătorită cu Regele Mihai I al României timp de 68 de ani.
 26. Regina Ana are împreună cu Regele Mihai cinci fiice, pe Margareta, Elena, Irina, Sofia şi Maria. Patru dintre acestea sunt Principese ale României.
 27. Prima locuinţă stabilă a cuplului regal a fost o căsuţă în suburbia “La Conversion” a oraşului Lausanne, din Elveţia.
 28. La 26 martie 1949 s-a născut Principesa Moştenitoare Margareta a României, fiica mai mare a Reginei Ana. Destinul a făcut ca în aceeași zi (26 martie), în anul 1881, să fi fost ziua când România a fost proclamată Regat.
 29. Numele Principesei Moştenitoare Margareta vine de la mama Reginei, Principesa Margareta a Danemarcei. De atfel, unul dintre numele de botez ale Reginei a fost şi Margareta. Astfel au existat trei generaţii regale cu acelaşi nume.
 30. Cuplul Regal s-a mutat în Anglia între 1950 şi 1956, doi ani în satul Bramshill, comitatul Berkshire, iar restul perioadei în satul Ayot Saint Lawrence, comitatul Hertfordshire.
 31. La 15 noiembrie 1950 s-a născut la Lausanne a doua fiică a Regelui Mihai și Reginei Ana, Principesa Elena. Principesa a fost botezată cu numele bunicii sale paterne, Regina-mamă Elena a României.
 32. La 28 februarie 1953 s-a născut a treia fiică a Reginei Ana, Irina. Aceasta nu face parte din linia de succesiune la Coroana României.
 33. Regina Ana a lucrat ca tâmplar, într-un atelier improvizat acasă, în timpul exilului din Anglia, pentru a nu cheltui bani cu achiziționarea de mobilă. A vândut, duminica, la târg, unele dintre piesele de lemn executate de ea.
 34. Regina Ana a văzut, în anii petrecuți în Anglia, de mai multe ori, fantome, în cele două reședințe în care a locuit.
 35. Începând cu anul 1956, şi până în 1976, Regele şi Regina au locuit în satul Versoix, pe malul lacului Leman, în Elveţia, în “Vila Fantasia”.
 36.  Doctorul mamoş care a asistat la naşterea Principesei Sofia, în Grecia, la 29 octombrie 1957, a fost fiul doctorului mamoş din Sinaia al Regelui Mihai. Principesa Sofia s-a născut în aceeași zi (29 octombrie) cu Regina Maria a României (29 octombrie 1875).
 37. Când, la Villa Fantasia, Regele Mihai a avut nevoie de un mic spațiu pentru atelierul său auto, Regina Ana a construit cu mâna ei, pentru Majestatea Sa, o magazie din lemn.
 38. La Versoix, Regina Ana a ajutat adesea pe Regele Mihai la atelierul auto, secondându-l în procesul de reparare și restaurare a jeepurilor.
 39. Unul dintre jeepurile istorice, restaurate de Regele Mihai, aparține Reginei Ana, fiind cadou personal din partea soțului său.
 40. La 13 iulie 1964 s-a născut, în exil la Copenhaga, Principesa Maria a României, a cincea şi ultima fiică a Reginei Ana. Principesa Maria a României îşi trage numele atât de la Regina Maria, cât şi de la Maria de Orleans, bunica maternă a Reginei Ana.
 41. De fiecare dată când cuplul regal s-au mutat în casă nouă, prima piesă ascultată a fost Poema Română, de George Enescu, un fel de binecuvântare muzicală a casei.
 42. Între 1976 şi 2004, Regele şi Regina au locuit în Vila Serena din satul Versoix, actualmente dispărută. Aceasta este adresa cunoscută de majoritatea românilor veniţi în vizită la Rege, şi locul înregistrării celor mai importante interviuri acordate televiziunii după 1989.
 43. Regina Ana lasă în urmă doi nepoţi, pe Nicolae şi pe Michael, aceştia nefiind însă incluşi în linia de succesiune la Coroana României.
 44. Regina Ana lasă în urmă trei nepoate, pe Elisabeta Karina, Angelica Margareta şi Elisabeta Maria, dintre care prima şi ultima sunt incluse în linia de succesiune la Coroana României.
 45. Regina a fost o fire sportivă. Între sporturile practicate s-au numărat scrima, echitaţia, ciclismul, gimnastica şi înotul.
 46. Singura perioadă, în cei 68 de ani de căsătorie, în care Regina Ana a stat despărțită de mai multe ori câteva săptămâni de Regele Mihai, soţul Reginei Ana, a fost în cei nouă ani în care Regele a lucrat ca broker autorizat la Bursa din New York.
 47.  Nunta de Argint a Regelui Mihai I și Reginei Ana a fost sărbătorită la 10 iunie 1973 în Germania, la Castelul Salem, invitați fiind de Familia Mare-Ducală de Baden, care au găzduit celebrarea. Au fost prezente Principesa Moștenitoare Margareta, Principesa Elena și Principesa Sofia.
 48. Regina Ana a fost pasionată de vânătoare și a mers, cot la cot cu verii săi la vânătorile regale din Luxemburg, Germania ori Belgia, obținând trofee personale remarcabile.
 49. Regina era cea care înregistra mesajele Regelui pentru ţară, transmise prin intermediul Radio Europa Liberă. Era mereu un moment de mister şi fascinaţie pentru Principese.
 50. În 1960, Regele şi Regina au scris împreună o piesă de teatru numită Alegerea (The Choice, în original), despre lupta dintre sistemele capitalist şi comunist şi rolul credinţei în salvarea omului. Până în prezent, piesa nu s-a jucat niciodată în România. Ea a fost însă publicată în mai multe volume, în românește.
 51. Regele şi Regina şi-au reînnoit jurămintele conjugale la Monaco, în anul 1966, în cadrul unei ceremonii religioase catolice. Acela a fost momentul în care Regina Ana a fost reprimită în sânul Bisericii Catolice, căreia i-a aparținut întreaga viață.
 52. Regina i-a cunoscut pe Eugene Ionesco şi Emil Cioran. S-a întâmplat în 1990 la Paris.
 53. Regina Ana nu şi-a putut vedea ţara decât după 42 de ani de exil.
 54. În 1992, la 44 de ani după ultimul Paşte petrecut în România, Regele, însoţit de Regină, a reînnodat această tradiţie a Coroanei Române, la Mânăstirea Putna.
 55. Între anii1992-1997, Regina a vizitat (fără Rege) aproape toate marile oraşe ale României, fabrici, instituţii culturale şi de binefacere. Însă cel mai bine s-a simţit în sate, unde a considerat că găseşte spiritul autentic românesc.
 56. Exilul Regelui și Reginei a durat aproape cinci decenii, din ianuarie 1948 până în februarie 1997.
 57. Țările în care Regina Ana a locuit în timpul vieții, în afară de Franța și România, au fost SUA (în timpul războiului şi ulterior, alături de Rege), Italia, Marea Britanie, Danemarca și Elveția.
 58. La 21 septembrie 1996 a avut loc căsătoria fiicei mai mari a Reginei, Principesa Moştenitoare Margareta, cu Principele Radu.
 59.  Începând cu anul 1996 şi până la sfârşitul vieţii, Regina și Regele au avut alături, în Elveția, măicuţe trimise de Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, de Mitropolitul Banatului și de Mitropolitul român ortodox al Europei Occidentale, ca ajutor şi sprijin spiritual.
 60. Există în limba română două cărți despre Regina Ana, ambele scrise de Alteța Sa Regală Principele Radu: Un război, un exil, o viaţă, apărută la Editura Humanitas în mai multe ediții, începând din anul 2000, și “Ana. Portretul Reginei”, apărută la Curtea Veche în anul 2013.
 61. La 50 de ani de când s-au cunoscut, la Londra, Regele şi Regina au participat împreună la Nunta de Aur a Reginei Elisabeta a II-a, în noiembrie 1997. Atunci, Majestățile Lor au locuit la Palatul Buckingham.
 62.  Nunta de Aur a Regelui Mihai I și Reginei Ana a fost sărbătorită în Franța, în Departamentul Vendée, invitați fiind de prieteni francezi, care au găzduit celebrarea. Au fost prezenți Principesa Moștenitoare Margareta, Principele Radu și Principesa Sofia.
 63. Regina Ana, ca și Regele Mihai, a mâncat mereu la prânz un singur fel, iar masa a durat 20-30 de minute. Cina Majestăților Lor a început mereu la ora 18.30, a cuprins 2 feluri și a durat 30 de minute.
 64. Regina Ana a locuit, în exilul din Elveția, în 5 case diferite: Lausanne 1948-1949, Versoix 1956-2004 (Villa Fantasia și Villa Serena), Aubonne 2004-2016 (La Croix de Luisant și Rue de la Grenade).
 65.  Regina Ana a vizitat o singură dată Bucovina de Nord (astăzi, în Ucraina), în anul 2000, în compania Regelui Mihai I.
 66.  Mutarea cuplului Regal în țară a avut loc în anu 2001 (18 mai, la Palatul Elisabeta și 1 iunie, la Castelul Săvârșin).
 67. Regina Ana a fost un foarte talentat pictor. La Palatul Elisabeta sunt expuse, în apartamentul regal, două din lucrările Reginei.
 68.  Cartea “Ana a României Un război un exil o viață” a cunoscut două ediții în limba engleză, una la Fundația Culturală Română, alta la Editura Humanitas.
 69.  La vârsta de 80 de ani, Regina a fost sărbătorită la Geneva, în anul 2003, de veri din Familiile Regale ale Spaniei, Franței, Germaniei, Iordaniei, Greciei, Luxemburg și Austriei.
 70. Şaizeci de ani a durat absenţa Familiei Regale de la Peleş, până la repunerea oficială în posesie a Castelului, în vara anului 2008. La prima vizită a Regelui şi Reginei, aceştia au confirmat că porţile Peleşului vor rămâne mereu deschise românilor.
 71. Turnul central al Castelului Peleş are 66 de metri înălţime. Regina Ana a așteptat 60 de ani pentru a trece pragul castelului, în luna iunie 2008.
 72. Paisprezece familii regale europene au fost prezente cu ocazia Nunţii de Diamant a Regelui şi Reginei, ce a fost sărbătorit la 10 iunie 2008.
 73.  Cincisprezece melodii preferate ale Regelui şi Reginei pot fi ascultate pe CD-ul “Muzica Regelui”, editat de Curtea Veche Publishing.
 74. La 25 octombrie 2011, Regina Ana a asistat la discursul istoric al Regelui Mihai în faţa Camerelor Reunite ale Parlamentului României.
 75. Fundaţia “Colecţia Familiei Regale a României” numără printre fondatori pe Regina Ana, alături de Regele Mihai, Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu.
 76. Prietenii cei mai apropiaţi ai Reginei au fost câinii de companie crescuţi de-a lungul vremii. Ultima pereche de căţei, care a locuit în casa din Elveţia, au fost Bianco şi Bambi, din rasa Chihuahua.
 77. Regina Ana nu a avut niciodată pasiunea gătitului.
 78. Regina Ana a așteptat până la vârsta de 77 de ani ca să-i fie scrisă prima biografie.
 79. A doua carte despre Majestatea Sa a fost scrisă când Regina Ana a împlinit 90 de ani.
 80. În 2013, Majestăţile Lor şi-au sărbătorit în cadru privat Nunta de Safir, adică 65 de ani de la căsătorie.
 81.  În anul 2015, s-au aniversat 70 de ani de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial şi de la decorarea Reginei Ana cu Crucea de Război a Franţei.
 82.  De-a lungul vieții, Regina Ana a primit Crucea de Război a Franței, Marea Cruce a Ordinului Carol I, Marea Cruce a Ordinului Sfânta Olga și Sfânta Sofia din Grecia, Marea Cruce a Ordinului de Malta și Marea Cruce a Ordinului Coroana României.
 83.  Începând cu anul 1992, Regina Ana a vizitat zeci de sate, comune, mânăstiri, mici orașe și municipii din țară, trecând prin fiecare colț al României și întâlnind zeci de mii de oameni.
 84.  Între anii 1990-2010, Regina a participat la zeci de evenimente dedicate fundației fiicei sale, Principesa Moștenitoare, iar uneori a efectuat turnee în străinătate pentru colectare de fonduri, cum au fost vizitele din SUA și Franța.
 85. Regina Ana a oferit înaltul patronaj Fundației Anastasia, creată de pictorul Sorin Dumitrescu, cu mai bine de două decenii în urmă.
 86. Regina Ana a dat primul interviu televizat în România la vârsta de 86 de ani, în anul 2009.
 87. Regina Ana nu a mers niciodată în Basarabia.
 88.  Regina Ana nu a vizitat niciodată Balcicul.
 89.  Regina Ana nu a fost niciodată în Australia.
 90.  Părul Reginei Ana și-a păstrat culoarea în mod natural, fără să albească vreodată.
 91. Statul român nu a oferit nicio distincție Reginei Ana, în 92 de ani de viață.
 92. Regina Ana a fost cea mai longevivă soţie de rege sau domnitor din întreaga istorie a României.

33 comentarii

 1. Tony Blajinul

  O zi trista A murit REGINA avem de ce plange acest suflet bun si nobil a trait decent ,Si asta conteaza IN cer bunul Dumnezeu o va primi in Gradina edenuluui acolo nimeni nu are functi sau putere Si Regina Tuturoor Romanilor va fi primita cu blandete Iar ingeri o vor apara de eventuali SATANICI.poate pe acest pamant ,din prea multa bunatate a trecut ne opservata DAR drag Popor Roman ,Regina din CER ne va ocroti cu harul ,majestati sale Fiei tarana usoara si vesnica pomenire.

 2. Aurel V. Zgheran
 3. Mesaj de condoleante catre Familia Regala a Romaniei.

  In aceste momente de grea incercare, membrii Asociatiei Romane de Aeromodelism sunt cu gandul si inima alaturi de Familia Regala a Romaniei si transmit sincere condoleante Familiei indurerate.

  Asociatia Romana de Aeromodelism

 4. Liliana Sora

  S-a deschis cerul să primească un suflet nobil , blând şi curat al unui OM frumos – al Majestăţii Sale Regina Ana a României . O imensă pierdere, o mare suferinţă !
  Fie ca bunul Dumnezeu să Vă aşeze de-a dreapta lui pentru a putea veghea de acolo, de sus , asupra Familiei Regale şi a tuturor celor ce V- au iubit ! Dumnezeu să Vă odihneasca in pace !
  Toată compasiunea mea Majestăţii Sale Regelui Mihai şi întregii Familii Regale ! Sincere condoleanţe !

 5. O voi pastra in suflet pe Regina Ana a Romaniei, mi-a fost foarte draga,si imi este ...Dumnezeu sa o,odihneasca linistita!

  ,,SINCERE CONDOLEANTE FAMILIEI REGALE”Cu multa durere in suflet!
  Ioana Petre

 6. Ecaterina Elena Daescu

  Regret profund ca nu am avut ocazia sa o cunosc pe Regina Ana sa-i pot spune cat de mult am admirat-o, pentru modestie, eleganta, si zambetul cald.
  Pentru mine va ramane Ultima Regina!

 7. Va multumim pentru toate sacrificiile facute. Sunt mandru de Casa Regala a Romaniei, si mandru de Regina Ana. Regret ca a incetat din viata.

 8. Thierry AGOSTINHO

  Sire,

  Nous présentons à Votre Majesté ainsi qu’à Leurs Altesses Royales la Princesse Héritière Margareta et le Prince Radu nos sincères condoléances.

  Nous sommes de tout coeur avec la famille royale de Roumanie dans cette douloureuse épreuve.

  J’ai l’honneur de me déclarer, Sire, de Votre Majesté, le très humble et obéissant serviteur.

 9. Magda Teodorescu

  Familia mea (în mare parte trecută la Domnul) a respectat-o enorm pe Regina Ana pentru demnitatea, generozitatea, inteligența și iubirea față de România pe care a cultivat-o în timpul exilului și după. Este o mare pierdere pe care o resimțim ca pe una profund personală. Odihnească-se în pace! Trăiască Regele!

 10. Daniela Stefanescu

  Am admirat intotdeauna acest suflet puternic intrupat de bunul Dumnezeu intr-un mod absolut minunat! Voi purta mereu un respect profund Majestatii Sale pentru tot ce a reprezentat pe acest pamant! A fost si va ramane Regina stramosilor mei, a fost si va ramane Regina sufletului nostru!
  Acum, Raiul a luat ceea ce i se cuvine!
  Drum lin in Lumina, Majestate! Dumnezeu sa Va primeasca sufletul si sa Va odihneasca in pace!
  Condoleante Majestatii Sale Regelui Mihai I al Romaniei! Suntem alaturi de suferinta si nemarginita tristete a bunului nostru Rege!
  Condoleante intregii Familii Regale!

 11. Minea Valentina

  MesajDumnezeu sa o odihneasca. A meritat sI merita respectul nostru, chiar daca nu i.am aratat oficial. Drum bun Majestate.

 12. MASEK FLORIN NICOLAE

  Ieri Paradisul s-a imbogatit cu un nou Inger, a devenit un loc de un alb mai stralucitor.

  Ana, Regina noastra, a tuturor Romanilor, un model de Sotie si Mama, un om de o noblete remarcabila, totala, autentica, un exemplu pentru fiecare dintre noi.
  Ana, Regina noastra, a tuturor Romanilor, va ramane mereu in inimile noastre.

  Familia noastra, Familia Masek, este alaturi de Majestatea Sa Regele Mihai I, de Alteta Sa Regala Principesa Mostenitoare Margareta si de intreaga Familie Regala in aceste momente de tristete nemarginita.

  Condoleante.

 13. Mariyana Morarova

  Dumnezeul sa o odihnesca, Majestatea sa Regina Ana.
  Condoleante Familiei Regale.

 14. Pantea Alexandru-Sorin

  Pentru mine Majestatea Sa Regina Ana, alaturi de bunicile mele, a reprezentat modelul vechi, tiparul bun dupa care o femeie isi conduce Destinul si faureste in acelasi timp drumul in viata pentru copiii ei. Dupa cum chiar Regina a spus-o candva, nu se considera atat Regina Romaniei cat mai ales sotia Majestatii Sale Regelui. A fost acea inima a Familiei Regale, acea forta launtrica a Dinastiei. A asigurat un echilibru interior Majestatii Sale Regelui daruindu-i un lucru pe care putini Suverani il puteau avea atunci dar si astazi: un camin. Acel ceva ce da putere oricarui barbat si cu atat mai mult unui Rege sa razbeasca in fiecare zi a vietii sale, acel ceva care face ca un Rege sa devina in acelasi timp om: siguranta ca la capatul oricarei greutati avea sa gaseasca un suras si o mana pe umarul sau.

  M.S. Regina Ana a Romaniei a fost cu adevarat stalpul Dinastiei in cei mai cumpliti ani ai istoriei acesteia si ai Natiunii Romane. Si nu au fost putini. Acesta a fost cu adevarat darul pe care Cel de Sus i l-a facut Regelui. O Mama si o Sotie. Una a urmat-o pe cealalta. Fiecare dintre cele doua Regine a dus alaturi de Rege povara pana intr-acolo incat in acei ani negri puteai crede ca toata speranta Romaniei se ascunsese in acesti trei oameni.

  Noi nu am fost in stare in toti acesti ani sa-I punem coroana pe cap. Sunt insa pe deplin convins ca Dumnezeu o va face!

 15. S-a deschis cerul să primească un suflet nobil , blând şi curat al unui OM frumos – al Majestăţii Sale Regina Ana a României . O imensă pierdere, o mare suferinţă !
  Fie ca bunul Dumnezeu să Vă aşeze de-a dreapta lui pentru a putea veghea de acolo, de sus , asupra Familiei Regale şi a tuturor celor ce V- au iubit ! Dumnezeu să Vă odihneasca in pace !
  Toată compasiunea mea Majestăţii Sale Regelui Mihai şi întregii Familii Regale ! Sincere condoleanţe ! Dumnezeu, sä odihneascä in pace……
  Herzliches Beileid auch aus Deutschland, dem ganzen Königshaus Rumänien und I.M. König Michael I. von Rumänien
  Wir behalten I.M. Königin Anna von Rumänien in schöner Erinnerung…. Ruhe sanft in Frieden, Majestät…..
  Ihr, Dietmar Melzer
  aus Deutschland/Germany/Germania

 16. Ludmila Lucia Mihailescu

  Romanii au avut noroc ca au apucat sa o cunoasca!

 17. Ramona

  Sincere condoleante familiei regale! Regina Ana si Regele Mihai sunt simbolul decentei, discretiei si iubirii de neam care lipseste clasei politice de azi.

 18. Sincere condoleante Familiei Regale, cu multă durere în sufletul meu…

 19. Gabi Negutu

  Regina Ana. Știam doar că a fost soția Regelui Mihai. Cele mai multe le-am aflat din textul de mai sus, cât de real o fi! Noi, românii, spunem: „despre morți, numai de bine”. Dumnezeu să o odihnească!

 20. Sincere condoleante familiei regale! Regina Ana a fost o femeie extraordinara, puternica, un real exemplu pentru poporul roman, care a infruntat cu succes toate greutatile vietii. Dumnezeu sa o odihneasca in pace!

 21. Dida Pecingina

  Sincere condoleante Familiei Regale !
  Dumnezeu sa o odihnească in pace pe Alteta Sa, Regina Ana a României !

 22. Diana Lucia Zotescu

  Superbe si adevarate sunt cuvintele spuse de domnul Alexandru-Sorin Pantea, si mai ales spuse din inima. A facut o succinta prezentare a rolului imens avut de Regina noastra in viata Majestatii Sale Regelui, in cresterea si educarea Fiicelor Regale care vor asigura viitorul Dinastiei. Nu pot decat sa ma alatur total opiniilor exprimate de domnul Pantea.

  Diana Lucia Zotescu

 23. Condoleante Casei Regale a Romaniei !

 24. Dumnezeu să-i dea somn lin, iar familiei greu lovite să-i aducă alinare! Nihil sine Deo, nihil sine Rex!

 25. Iovanescu constanța

  Sincere concordante Casei Regale!Dumnezeu să o odihnească in pace! Vesnică amintire!

 26. Tieru Hatu Bogdan, 39ani

  A fost un exemplu pentru toti.

 27. Cristian Sandu

  Veșnică odihna Reginei, Înger păzitor al României!

 28. Diana Lucia Zotescu

  Este foarte dureros ca nu am mai avut ocazia de a O mai sarbatori pe Majestatea Sa la impliinirea celui de al 93-lea an. Dumnezeu s-a grabit si ne-a luat-O prea curand. Indiferent de varsta inaintata a unui om de valoare precum Regina Ana, plecarea Sa la cele vesnice este o mare pierdere pe care am fi dorit-o amanata ‘sine die’. Fie ca Cerul sa o sarbatoreasca vesnic.

  Diana Lucia Zotescu

 29. Pingback: 90 de fapte ale Regelui Mihai I, în 90 de la proclamarea ca Rege al României – Organizaţia de tineret a Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei

 30. In Memoriam!Dumnezeu sa o odihneasca in pace si lumina!!

 31. ZOLTAN ANA

  O APRECIEZ ENORM PT. CARACTERUL SI EXEMPLARA SA VIATA FAMILIARA . BOGATA SA ACTIVITATE SOCIALA SI MA BUCUR, CA IN ANUL I992 LA SOSIREA MAJESTATII SALE IN TIMISOARA I-AM OFRIT CU STIMA UN BUCHET DE FLORI ,IN FATA CATEDRALEI .FIE AMINTIREA VESNIC LUMINOASA !!!

 32. Pingback: Tudor Petcu, Tudor Vişan-Miu: O latură spirituală a Regelui Mihai (I) – Organizaţia de tineret a Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei

 33. Pingback: Ziua in care a murit Regina - Din mansarda

Lasa un comentariu

© 2007-2020 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 27482933
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube          YouTube Filme          Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate