Lansarea vinului „Principele Radu” produs de Domeniile Tohani

Marți, 2 decembrie 2014, Alteța Sa Regală Principele Radu al României a luat parte la evenimentul de lansare a vinului ce-i poartă numele, produs de Domeniile Tohani.

Evenimentul de lansare a avut loc în Sala Diplomat a Hotelului Athenee Palace Hilton, în prezența unui public numeros format din jurnaliști de specialitate, reprezentanți ai mediului de afaceri și distribuitorilor de băuturi alcoolice.

Cu această ocazie, au luat cuvântul Alteța Sa Regală, precum și domnul Virgil Mândru, proprietarul Domeniilor Viticole Tohani.

Vinul este produs din strugurii culeși din cele 0,7 hectare de viță de vie aflate în proprietatea Alteței Sale Regale pe moșia de la Tohani, într-o serie limitată de cinci mii de sticle.

Vinul „Principele Radu” este un Merlot de mare clasă, rubiniu-indigo, cu un pigment impenetrabil de lumină. Alcoolul de 14% îi conferă o dulceață delicată. Vinul se poate degusta acum, dar și peste mulți ani, având potențialul de învechire foarte bun.

Vinul „Principele Radu” este distins cu medalia de argint la Concursul Mondial de la Bruxelles (Merlot Anul I – 2010 – ediție limitată – 5000 sticle).

 

Fotografii realizate de Daniel Angelescu 

4 comentarii

 1. Ian Nistor POIENARU

  Alteta , Va mai aduceti aminte de TRAMINERUL de Recas servit la nunta Dvs.?

 2. Cristina-Adriana Popescu

  Alteta Voastra Regala, felicitari! Avem ce darui apropiatilor!

 3. R.Pugler - fiul propietarului magazinului "ARTA" din pasajul Kretzulescu, coaforul casei regale românesti din acele timpuri.

  Cum povestea tata vinul regal era pe vremuri cel de la domeniile regale “Segarcea”. Imediat dupa schimbarea din 89 am facut rost de o sticla 3/4 de Riesling. Am baut-o în doi si dupa doua pahare eram deja “atinsi”. Oare Tohani poate oferi aceleasi calitati ?

 4. Liliana Sora

  Cu siguranță, vinul ” Principele Radu ” este unic și merită onorat și decorat cu înălțătoare superlative , fiind asemenea unei stele ce strălucește, în constelația soiurilor românești de vinuri cu un imens renume. Este cred, diadema cea mai de preț a Domeniilor Viticole Tohani și minunatul dar al naturii oferit cu atâta generozitate omului. Admirație și respect pentru Familia Regală .

Lasa un comentariu

© 2007-2019 Casa Majestății Sale Regelui Mihai I. Toate drepturile rezervate

Visits: 24760725
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube           Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate