Înalți reprezentanți de la City of London, invitați la Palatul Elisabeta

După cum vă amintiți, Majestatea Sa Regele a fost omagiat într-un fel înălțător, în noiembrie trecut, la Londra, de către ghildele britanice și de către Ordinul Regal Victorian. Dineul care a avut loc la Wax Chandlers a rămas în mintea și inima celor patru sute de invitați, drept un eveniment emoționant și unic.

Pentru a doua oară (după ceremonia oficială de 10 mai 2011, în prezența Regelui Mihai I), Palatul Elisabeta găzduiește personalități britanice de prestigiu, legate de activitatea Orașului Londra și a ghildelor istorice care susțin activitatea Lordului Primar și a “City of London”.

The Worshipful Company of Wax Chandlers , o breaslă istorică, a fost fondată în Orașul Londra în anul 1371. Cele șapte secole de existență neîntreruptă îi conferă astăzi o respectabilitate și o influență remarcabile în lumea economică, politică, socială și diplomatică a capitalei britanice.

Faptul că, după doi ani, câteva zeci de personalități influente ale Orașului Londra și ale Marii Britanii trec din nou pragul Palatului Elisabeta, venind din Anglia pentru a descoperi adevărata Românie, este îmbucurător pentru țară și pentru Casa Regală.

Sir Gavyn Arthur, al 675-lea Lord Primar al Londrei, a fost decorat de Majestatea Sa Regele cu rangul de Comandor al Ordinului Coroana României. Principesa Moștenitoare a reprezentat pe Rege și a găzduit un dineu în onoarea prestigioșilor oaspeți.

A fost o bucurie să ne revedem cu fidelii susținători ai României, care sunt prietenii noștri britanici. Ospitalitatea noastră s-a prezentat la înălțime, iar majordomul Casei, dl Florin Seușan, și maestrul bucătar regal, dna Eugenia Ilie, au fost răsplătiți cu îndelungi aplauze.

A fost primul eveniment în ținută de ceremonie pentru Principele Nicolae, în România. Sir Gavyn Arthur, alături de ceilalți 36 de musafiri, au transmis Majestăților Lor întreaga lor gratitudine și au promis că vor reveni în România cu familiile și prietenii lor. Ei au vizitat Sinaia, Brașov, precum și Nordul Moldovei.

11 comentarii

 1. Roxana Gabriela Mateescu

  Imi amintesc cu multa placere si emotie celebrarea MAJESTATII SALE, REGELE MIHAI in capitala Marii Britanii. Minunat este evenimentul gazduit de Palatul Elisabeta! Am admirat indelung fotografiile. Avem o FAMILIE REGALA care face cinste Romaniei! PRINCIPESA MOSTENITOARE MARGARETA este cea mai frumoasa floare a Romaniei ! Sa ne ajute bunul Dumnezeu dar si vointa individuala sa o vedem curand REGINA ROMANIEI ! TRAIASCA MONARHIA !!!!!

 2. stelian r.

  Alteta,
  In fiecare dimineata primul lucru ce-l fac ma uit la “Romania Altfel “. Evenimentele, fotografiile ma bucura si ma incarca cu energie si speranta ! Va multumim pentru tot ce faceti si dorim Casei Regale a Romaniei sa-si implineasca tote sperantele care sunt si ale noastre. Traiasca Regele ! Nimic fara Dumnezeu !

 3. Constantin-Valeriu Trifan

  Prin eforturile sustinute ale Majestatii Sale Regelui Mihai I, ale Casei Regale a Romaniei si ale Altetelor Voastre Regale, speram in revenirea la normal a Romaniei. Doamne, ajuta!

 4. Cristian

  TRAIASCA REGELE!!!

 5. Marilena Rotaru

  Am trăit la Londra anul trecut de 8 noiembrie momente de mare emoție și înălțare sufletească, alături de M.S. Regele Mihai și de familia Regală a României. Sunt trăiri cărora cuvintele nu le pot reda întreaga măsură. Mulțumesc Bunului Dumnezeu că mi-a dăruit acele clipe alături de Regele Meu și de Familia Regală a României! Trăiască Regele!

 6. Lia Lucia Epure

  Este o mare bucurie pentru mine sa vad cum creste increderea in Casa Regala a Romaniei, cum creste atasamentul oamenilor si cum este rasplatit MS Regele Mihai, prin toate succesele pe care aceste evenimente publice le aduc! Traiasca Regele!

 7. PISOSCHI ALEXANDRU-GRIGORE

  TRAIASCA MMLL REGELE MIHAI I SI REGINA ANA !
  ALTETELE VOASTRE REGALE, SA AVETI MULTA SANATATE, INSPIRATIE SI IMPLINIRI !
  ESTE SUPERBA PRINCIPESA NOASTRA MOSTENITOARE !

 8. Diana Lucia Zotescu

  Alteta Voastra,

  Astfel de evenimente, cu efect de adanca vibratie in sufletul nostru, cei ce privim fotografiile ce le infatiseaza, sunt cele ce ne sustin in credinta nestramutata ca Monarhia, Suveranul, Familia Regala sunt ancorele noastre puternice care ne fac partasi atat la trecutul nostru de pana in 30 decembrie 1947, cat si la un viitor pe care il speram – ni-l dorim – croit si garantat de Coroana.

  Vizita in Romania a unui Guild britanic vechi de sapte secole (The Wax Chandlers) si a Lordului Primar al Londrei (pentru a doua oara, daca nu ma insel), sunt dovezi irefutabile ale respectului deosebit de care Regele nostru si Familia Sa (si, prin extensie, si Romania) se bucura din partea Suveranei britanice si a poporului Sau. Sper ca acest fapt, si tot cortegiul de efecte benefice pe care il presupune, sa aiba in final rasunetul corespunzator in constiinta romanului.

  M-am bucurat mult sa-L vad pe Alteta Sa Principele Nicolae luand parte in tinuta de ceremonie, pentru prima data, la o activitate de inalta tinuta de la Palatul Elisabeta. Altetele Voastre, parca mai frumosi ca oricand, ne-ati umplut, ca de obicei, ochii si sufletul de bucurie si de mandrie.

  Cu incredere in viitor si mereu credincioasa Regelui si Coroanei,
  Diana Lucia Zotescu

 9. Foarte, foarte frumos si festiv. Mä bucur, cä traditiile si onoririile casei regale Romäne au devenit sä aibä iaräsi o continuitate a festivitätiilor in palatul Elisabeta din Bucuresti, dar si la castelul Peles din Sinaia in Transilvania/Romänia. Doresc sä transmit M.S. Principesei de coroanä Margareta a Romäniei, M.S. Principele Radu a Romäniei impreunä cu M.S. Principele Nicolae a Romäniei sä poartä traditia si obiceiuriile casei regale Romäne intr-un viitor mai strälucit.
  As avea o intrebare indiscretä: Principele Nicolae trebuia sä poartä la obiceiul acesta banderola/serpa, ca principe continuitor al casei regale Romäne. (= die blaue, rumänische Prinzenschleife). Imi cer multe scuze, dacä nu sänt bine informat.
  NIHIL SINE DEO
  Träiascä M.S. Regele Mihai I a Romäniei & M.S. Regina Anna a Romäniei impreunä cu casa regalä a Romäniei
  Cu mare stimä si respect,
  Dietmar Melzer
  -Deutschland/Germania-

Lasa un comentariu

© 2007-2019 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 25352674
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube          YouTube Filme          Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate