Căsătorie regală în Suedia

AALLRR mai2010 (III)

Principesa Moștenitoare și Principele Radu, vizită în Suedia
17-20 iunie 2010

La invitația Majestăților Lor Regele Carl XVI Gustaf și Regina Silvia ai Suediei, Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu ai României vor efectua o vizită de trei zile în Suedia, de joi 17 iunie până duminică 20 iunie 2010.

Altețele Lor Regale vor reprezenta Familia Regală a României la ceremoniile oficiale prilejuite de căsătoria Alteței Sale Regale Principesa Moștenitoare Victoria a Suediei cu domnul Daniel Westling.

Evenimentele se vor desfășura la Stockholm și se vor bucura de participarea Familiilor Regale europene și din Asia, dar și de participarea a numeroase personalități politice suedeze și europene.

================================================

Crown Princess Margarita and Prince Radu visit Stockholm
17 to 20 June 2010

At the invitation of Their Majesties King Carl VXI Gustaf and Queen Silvia of Sweden, Their Royal Highnesses Crown Princess Margarita and Prince Radu of Romania will undertake a three-day visit to Sweden, from Thursday 17 to Sunday 20 June 2010.

Their Royal Highnesses will represent the Royal Family of Romania at the official ceremonies organized on the occasion of the wedding of Her Royal Highness Crown Princess Victoria of Sweden with Mr Daniel Westling.

The Crown Princess of Romania and Prince Radu will take part in the private and public royal events organized in Stockholm, in the company of the Swedish Royal Family and representatives of Royal Families of Europe and Asia, as well as political personalities of Sweden and Europe.

15 comentarii

 1. Stephen Mitford Kennedy says:

  I look forward to reading and following their Visit to Sweden. I hope they have a wonderful time,

 2. Esmyana Martisor says:

  God bless all the Royals in the World,God bless the entire Humanity,God please help us to helping each other for eternety.Best Wishes for the Sweden Royal Wedding,Best Wishes and a beautiful life in love and harmony.

 3. Ce frumos!Ma bucur ca ne veti reprezenta tara, Altetele Voastre.Felicitari!De altfel, Suedia este o tara foarte frumoasa pe care eu o iubesc foarte mult deoarece am trait acolo timp de 3 ani si jumatate, la Stockholm.Si cunosc(dar nu personal) familia regala, precum si relatia durabila a Printesei Victoria cu dl.Daniel.Un cuplu dealtfel foarte reusit.Din partea mea, le doresc casa de piatra si o casnicie fericita!
  Felicitarile mele inca odata pentru participarea la ceremonie si sunt mandra ca ne reprezentati tara.
  Luminita-Zalau

 4. "Sa fie intr-un ceas bun!" / "Casa de piatra!" says:

  *
  Andre Maurois spunea:
  .
  “O casnicie fericita
  este o lunga conversatie care intotdeauna pare prea scurta”.
  .
  “Casnicia este un edificiu care trebuie sa fie recladit zi de zi”.
  *
  Prin acest mesaj simplu rugam pe
  Altetele Voastre Regale Principesa Mostenitoare Margareta si pe
  Principele Radu ai Romaniei,
  sa transmiteti gandurile noastre de admiratie si de felicitare,
  Alteței Sale Regale Principesei Moștenitoare Victoria a Suediei si dlui Daniel Westling.
  *
  Va multumim.
  * * *
  – De asemenea;
  Avem Certitudinea ca Prezenta Altetelor Voastre Regale
  (si acolo, ca de altfel la oricare Eveniment-Special),
  va aduce un plus de “Acel Ceva”
  pe care noi romanii il numim
  Spiritualitate Romaneasca !

 5. intr-adevar este deosebit de interesant faptul ca luam contact si cu marile monarhii europene.

 6. VIOREL CHIS says:

  Iata un eveniment ce indeplineste o porunca a Tatalui Ceresc si la care participa oameni cu un rang regesc!!Totul sa fie pentru binecuvintarea celor ce se casatoresc si a celor ce in viata se gasesc !!!Psalmistul in psalmul 45 scrie;
  “13Fata împăratului este plină de strălucire înlăuntrul casei împărăteşti; ea poartă o haină ţesută cu aur.

  14Este adusă înaintea împăratului, îmbrăcată cu haine cusute la gherghef, şi urmată de fete, însoţitoarele ei, cari sînt aduse la tine.

  15Ele sînt duse în mijlocul bucuriei şi veseliei, şi intră în casa împăratului.

  16Copiii tăi vor lua locul părinţilor tăi; îi vei pune domni în toată ţara.

  17Din neam în neam îţi voi pomeni numele: de aceea în veci de veci te vor lăuda popoarele.”
  Asa sa fie si fiecare sa aiba parte de fericire,bucurie si binecuvintare deplina!

 7. G.P. says:

  Altetele Voastre,
  Regret ca nu cunosc limba suedeza, limba tarii care a dat lumii si formatia ABBA, pentru a transmite prin intermediul acestui blog urarile mele de bine la acest moment frumos si important din viata Altetei Sale Printesa Victoria.Voi spune simplu : CASA DE PIATRA!! si Sa fie intr-un ceas bun!
  Si mi-ar fi placut sa fie transmisa si la tv, cum a fost nunta AS Printul Felipe al Spaniei.
  Inchei dorindu-Va toate cele bune!
  Doamne Ajuta!

 8. G.P. says:

  http://www.youtube.com?watch?v=AmvonM23JUk
  Sunt foarte frumosi amandoi,la fel ca Altetele Voastre.

 9. G.P. says:

  …mai incerc o postare de pe youtube .Este intitulata: Pre-Wedding Concert for Crown Princess Victoria of Sweden&Mr.Daniel Weestling :
  http://www.youtube.com/watch?v=zWOeSr-si90

 10. TV Suedia says:

  Interviu TV Suedia cu AALLRR Principesa Mostenitoare Margareta si Principele Radu, la sosirea la Stockholm, 17 iunie 2010.

  http://svtplay.se/v/2045961/det_kungliga_brollopet/program_18__brollopsnyheterna?cb,a1364145,1,f,-1/pb,a1364142,1,f,-1/pl,v,,2045961/sb,k133549,2,f,-1

 11. Dan G says:

  Sunteti frumosi si va iubesc !
  De ce asteptati sa va dea fostii comunisti (PSD,PD-L , PNL si altii ca ei !) ceea ce este al vostru ?
  Eu am asteptat 20 de ani si mai astept…
  Cat sa mai astept ?
  La arme cetateni !

 12. Diana Lucia Zotescu says:

  Comentariu la afirmatiile domnului Beldiman:

  Ceea ce spuneti dumneavoastra, domnule Beldiman, referitor la supravietuirea Casei Regale Suedeze, care s-ar datora “tradarii” generalului (fost francez) J.-B. Bernadotte este, ma tem, o interpretare putin pasionala si nedreapta a unor fapte pe care istoria le-a retinut cu totul altfel. Este ca si cum i-am iinvinovatii pe Regii nostri (de provenienta germana) de tradare (fata de cine? fata de fostii Lor co-nationali germani?) pentru ca, fortati de evenimentele ce se derulau in Europa in timpul domniilor Lor, au ales sa apere interesele tarii Lor de adoptie, Romania – asa cum jurasera – si sa intre in aliante anti-germane (spre disperarea lui Petre Carp, de exemplu, un filo-german convins caruia, in repetate randuri, Regele Carol I-ul a trebuit sa-i reaminteasca, adesea iritat de insistentele lui Carp, ca desi german prin nastere, trebuie sa apere interesele tarii caruia ii este Rege). La fel a facur Regele Ferdinand in Primul Razboi Mondial, si iubitul nostru Rege Mihai in timpul celui de al II-lea RM. Daca imi amintesc bine, tot un Bonaparte (al III-lea) fusese cel ce ne recomandase un print de Hohenzollern – dupa refuzul printului belgian de a veni in Romania ca Domnitor.
  Intorcandu-ma insa la generalul Bernadotte, si la “convertirea” la monarhie atat a sa cat si a lui Bonaparte, as adauga faptul ca acesta din urma, adica Bonaparte, devenit imparat si cunoscand-o pe Josefine, marea lui dragoste si viitoare sotie – si imparateasa – trebuia sa gaseasca o solutie ‘blanda’ de despartire de logodnica sa, Desiree, fiica a unor burghezi de mijloc, pe care o cunoscuse si cu care se logodise in anii sai ‘republicani’. Asa ca l-a rugat pe prietenul sau, generalul Bernadotte, sa o ia de sotie, ceea ce s-a si intamplat. Ulterior, dorind sa-i inlature pe cei doi din preajma sa intr-un mod ‘amical’, l-a propus pe Bernadotte – la cererea Regelui Suediei care era fara urmasi si a carui Familie (Casa Regala de Vasa) s-ar fi stins, sa fie adoptat de Regele Suediei in idea de a-i succeda acestuia la tron. Ceea ce s-a si intamplat, nu prin tradare, cum ati spus. Faptul ca Bernadotte a ales o alianta anti-franceza in urma esecului lui Bonaparte in Europe Centrala si de Est s-a datorat faptului ca interesele noii sale tari, Suedia, careia urma sa-i devina rege, o impuneau.
  Iata, deci, ca ceea ce poate aparea drept tradare, are o perfecta justificare daca le judecam prin prisma unor indatoriri dobandite, cu mult mai puternice decat cele impuse de o apartenenta initiala la o alta natiune. Regii (si reginele) apara interesele tarilor pe al caror tron servesc, si nu cele ale posibilelor Lor tari de provenienta – daca acestea intre vreodata in conflict.
  Altfel, am apreciat intotdeauna aleasa dumneavoastra eruditie si spirit de discernamant, precum si distinsa dumneavoastra politete, motiv pentru care am ales sa fac acest comentariu pe care, nu ma indoiesc, il veti cu fair-play, chiar daca ati avea rezerve asupra continutului sau.
  Cu consideratie,
  Prof. Diana Lucia Zotescu

 13. 'O casatorie simbolica' says:

  .
  „Cea mai frumoasa Coroana Regala este
  Increderea si Dragostea Romanilor,
  iar valoarea ei sta in propriile merite ale Romaniei“.
  (Regele Mihai I – Discursul Istoric sustinut de catre Majestatea Sa
  cu ocazia intoarcerii oficiale la Domeniul Regal Sinaia, 5 iunie 2008)

 14. Melzer, Dietmar says:

  Maestate,
  principesei mostenitoare Margareta de Romänia,
  principelui Radu de Romänia,

  m-am bucurat foarte mult si am fost aläturi de dumneavoasträ, cänd v-am väzut la televizor, ce frumos ati prezentat Romänia.
  Sänätate si succes in continuare, mai bine zis pentru viitorul regalitätii Romäniei.
  Vä admir foarte mult. Ati fost o pereche extraordinar de frumoasa.
  Multe felicitäri de bine si sänätate.
  Cu drag,
  Dietmar Melzer
  Deutschland/Germania

 15. […] I, Custodele Coroanei Margareta și Principele Radu au vizitat Suedia în anii 1996, 1998, 2006, 2010, 2014, 2015 și […]

Lasa un comentariu

© 2007-2021 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 33987458
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate