24 de ani de la căsătoria civilă

 

Astăzi se împlinesc 24 de ani de la căsătoria civilă a Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei și a Alteței Sale Regale Principelui Radu.

Evenimentul a avut loc la primăria orașului Versoix, din Elveția, la 24 iulie 1996, în prezența Regelui Mihai I și a Reginei Ana, precum și a ASR Principesa Sofia.

Căsătoria a fost oficiată de primarul orașului, alături de doi martori, avocatul Michaël Flaks și doamna Jean Milligan-David, directoarea Fundației Principesa Margareta a României din Geneva.

Două luni mai târziu, pe 21 septembrie 1996, avea loc căsătoria religioasă, oficiată la Catedrala Ortodoxă Sfântul Gherasim din Lausanne de Înalt Preasfinția Sa Mitropolitul Damaskinos al Elveției, de protopopul  român al Elveției, părintele Adrian Diaconu, și de parohul catedralei, părintele Alexandru Iossifidis.

Căsătoria religioasă a avut loc departe de țară, fiindcă Regelui Mihai I nu îi era permisă intrarea în România în acea vreme.

4 comentarii

 1. Diana Lucia Zotescu says:

  Fie ca Domnul sa binecuvanteze, ca si pana acum, aceasta casatorie, care a adus fericire indelungata si trainnica nu doar tanarului Cuplu Regal si Familiei Regale, ci si noua, romanilor, Alteta Sa Principele Radu dovedindu-se un liant solid si statornic dintre Familia Regala si poporul roman care, dupa aproape cinci decenii de indoctrinare comunista antimonarhica, a re-invatat ceva ce n-ar fi trebuit sa uite niciodata (daca ar fi fost lasat sa judece cu propriul cuget si contiinta si sa-si urmeze istoria asa cum s-ar fi desfasurat ea, normal fara ‘ajutor’ rusesc), si anume ca Regii si Reginele noastre si-au iubit sincer poporul, fiind fauritorii destinului sau european.

  LA MULTI ANI FERICITI, Majestatea Voastra si Alteta Voastra Regala ! Fie ca impreuna sa sarbatoriti inca multe asemenea aniversari sub aceleasi divine auspicii, alaturi de noi, poporul ce Va iubeste din suflet si Va este fidel si credincios.

  Speram ca anul viitor, la cea de a 25-a aniversare ( Nunta de Argint), sa asistam la o mult dorita, asteptata si grandioasaa ceremonie religioasa la Catedrala din Alba Iulia, asa cum NU A FOST POSIBIL in 1996 !

 2. Liliana Sora says:

  Multă sănătate, linişte şi bucurii, iubire şi binecuvântare ! La muţli ani, fericiţi !

 3. Multe felicitäri de bine si sänätate, Majestate din Germania/Deutschland

 4. Ioana Bogdan says:

  Prietenie si dragoste o venicie si inca o zi!

Lasa un comentariu

© 2007-2021 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 32053779
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate