Programul de toamnă al Expoziției Regale Palatul Elisabeta

Vă așteptăm cu plăcere în perioada 17-26 septembrie 2021. Programul săptămânal pentru vizitatori va fi, ca de obicei, vineri, sâmbătă și duminică, între orele 10.00-13.00 și 14.00-17.00.

Cu ocazia Centenarului nașterii Regelui Mihai I, Expoziția Regală va fi deschisă publicului în perioada luni 25 octombrie – luni 8 noiembrie 2021. Palatul va fi deschis vizitatorilor, în mod excepțional, în fiecare zi a săptămânii, de la ora 10.00 la ora 13.00 și de la ora 14.00 la ora 17.00.


Vizitatorii nu au nevoie de rezervări prealabile. Biletele pot fi cumpărate direct la intrare. Plata se poate face cu bani sau prin card. Tarifele biletelor sunt: pentru copii, studenți și pensionari 20 RON; pentru adulți 40 RON.


Adresa Palatului Elisabeta este Șoseaua Kiseleff nr. 28, Sector 1 București (prin Intrarea Românești de lângă Muzeul Satului).


Vizitarea se face într-un tur ghidat, condus de voluntari ai Asociației Casa Majestății Sale. Vizitatorii au acces în Salonul Mihai I, Galeria de Artă Contemporană, Salonul Carol I și Elisabeta, Salonul Alb, Biroul Majestății Sale, Sala Regilor, Holul de Marmură și Sufrageria Mare.


Sunt expuse uniformele militare ale Regelui Mihai I, colecția de costume populare a Reginei Elena, decorații și ordine regale, Colecția Regală de Artă Contemporană, portretele regilor și reginelor României din toate generațiile, precum și masa din Sufrageria Mare, pregătită pentru dineurile oficiale.


Poate fi vizitată grădina Palatului, acolo unde are loc în fiecare an Garden Party și unde se află „Memorialul Copacilor”, care cuprinde arbori plantați de personalitățile regale și șefii de Stat care au vizitat palatul, din anul 2001 încoace. De asemenea, la intrarea în palat este deschis Magazinul de suveniruri pentru vizitatori.


Se pot organiza vizite pentru grupuri speciale, scriind un mesaj la relatii.cu.publicul@palatulelisabeta.ro/ Vă rugăm să transmiteți în e-mail data, ora și numărul de participanți care vor alcătui grupul. Menționați dacă doriți asigurarea unui ghid exclusiv pentru grup și – eventual – dacă doriți ca prezentarea Palatului Elisabeta să fie făcută în limba engleză sau franceză.

14 comentarii

 1. Anamaria Enache says:

  Buna ziua, copiii cu dizabilități și însoțitorul sunt plătitori de bilet sau au intrare gratuită? Mulțumesc !!!

 2. Răspuns doamnei Anamaria Enache says:

  Se pot organiza vizite pentru grupuri speciale, scriind un mesaj la relatii.cu.publicul@palatulelisabeta.ro/ Astfel, veți primi toate răspunsurile necesare vizitei. Copiii, ca și adulții cu dizabilități, sunt bineveniți la Palatul Elisabeta!

 3. Popescu Purcel Carmen says:

  Vizita la Expozitia Regala de la Palatul Elisabeta este o lectie de istorie adevarata.
  Multumim pentru aceasta oportunitate Familiei Regale a Romaniei!
  Felicitari doamnei ghid Elena Raulea pentru explicatiile competente!

 4. Adriana Decu says:

  Buna ziua,
  Suntem de la Biblioteca Metropolitana Bucuresti si dorim sa facem o vizita impreuna cu un grup de copii, vineri, 3 septembrie. Grupul este format din aproximativ 10 copii. Avem nevoie de informatii privind ora la care ne puteti permite accesul si costul unui bilet.
  Multumesc frumos,
  Adriana

 5. Răspuns doamnei Adriana Decu says:

  Se pot organiza vizite pentru grupuri speciale, scriind un mesaj la relatii.cu.publicul@palatulelisabeta.ro/

 6. Cristina Baidan says:

  Buna ziua, in acest weekend nu se poate vizita palatul? Portarul a spus ca este inchis. Multumesc.

 7. Răspuns pentru doamna Cristina Baidan says:

  Ne cerem scuze, dar Palatul Elisabeta nu va fi deschis în zilele de 10, 11 și 12 septembrie, din cauza unor lucrări la clădire. Vă așteptăm în perioada 17-26 septembrie, conform programului.

  Secretariatul Regal

 8. Mihaela Asandei says:

  Buna ziua. Se mentine , inca, programul ” INCHIS” pentru maine, sambata, 11 si duminca 12 septembrie, asa cum se specifica in text? Multumesc.

 9. Răspuns pentru doamna Mihaela Asandei says:

  Da, sâmbătă 11 și duminică 12 septembrie Palatul Elisabeta nu va fi deschis vizitatorilor. Vă așteptăm însă în următoaele 2 săptămâni, în perioada 17-26 septembrie.

  Secretariatul Regal

 10. Bretter Cristina says:

  Buna ziua,
  Sint interesata sa vizitam palatul pe data de 17.09.2021 ,doua persoane pensionare.
  Va rog sa ma anuntati la ce ora si cit costa intrarea cu ghid .
  Multumesc anticipat.
  Bretter Cristina

 11. Răspuns pentru doamna Cristina Bretter says:

  Sunteți binevenită în ziua de vineri, 17 septembrie. Puteți veni oricând în intervalele orare 10-13 și 14-17. Nu aveți nevoie de rezervare prealabilă pentru vizitarea palatului cu ghid. Prețul pentru pensionari este de 20 de lei de persoană.

  Secretariatul Regal

 12. Stan Mihaela says:

  Bună ziua!! As dori sa vin în ziua de 17.09.2021,în intervalul 14-17, insotita de o prietena( 2 adulți) pentru a vizita Palatul. Din informațiile de mai sus, reiese ca nu va fi nevoie de o rezervare prealabila, însă m am gândit ca as putea sa va scriu, pentru imformare. Mulțumesc

 13. Răspuns pentru doamna Mihaela Stan says:

  Sunteți binevenită în ziua de 17 septembrie, împreună cu prietena dv. Nu aveți nevoie de rezervare prealabilă.

  Secretariatul Regal

 14. Bunä ziua si un cälduros LA MULTI ANI cu zile senine si fericire si felicitäri din Germania, Majestate pentru cäsätoria der ARGINT
  Viele herzliche und liebe Grüße aus Deutschland-Germany

Lasa un comentariu

© 2007-2021 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 35785628
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate