Vizită regală la Târgu Mureș, 19-20 mai 2015

Știre video

În zilele de 19-20 mai 2015, Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu au efectuat o vizită oficială în municipiul Târgu Mureș.

Miercuri, 20 mai 2015, Altețele Lor Regale au vizitat Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș cu ocazia aniversării a șapte decenii de la înființare.

Universitatea a fost fondată prin Decret Regal, semnat de Regele Mihai I, în anul 1945, anul de încheiere al celui de-Al Doilea Război Mondial.

Cu această ocazie, Principesa Moștenitoare a dezvelit efigia Majestății Sale Regelui Mihai I amplasată în clădirea centrală a Universității, în prezența domnului prof. dr. Leonard Azamfirei, rectorul Universității de Medicină și a domnului prof. dr. Cornel Sigmirean, președintele Senatului Universității „Petru Maior” din Târgu Mureș. Evenimentul s-a bucurat de prezența unui număr impresionant de participanți.

În cursul vizitei, Altețele Lor Regale s-au întâlnit cu reprezentanți ai conducerii Universității, ai comunității academice, cu studenți ai Universității și elevi olimpici din municipiul Târgu Mureș.

De asemenea, Principesa Moștenitoare și Principele Radu au luat parte, în sala festivă a Universității, la evenimentul de lansare a volumului „Margareta. Mărturia unui sfert de veac regal”, apărut la Curtea Veche Publishing.

La evenimentul de lansare au luat cuvântul Alteța Sa Regală Principele Radu, domnul prof. dr. Leonard Azamfirei, rectorul Universității de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș și doamna prof. dr. Sanda Maria Copotoiu.

Evenimentul de lansare s-a încheiat cu o sesiune de autografe oferite de Altețele Lor Regale.

În cursul aceleiași zile, Principele Radu a susținut, în Amfiteatrul de Medicină Militară al Universității de Medicină și Farmacie, o conferință cu tema „Familia Regală și Armata Română”. La conferință au luat parte studenți și absolvenți ai Facultății de Medicină Militară din cadrul Universității.

Seara s-a încheiat cu un dineu oferit de Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș în onoarea Principesei Moștenitoare Margareta. Alături de Alteța Sa Regală, s-au aflat Principele Radu, precum și Alteța Sa Regală Principesa Muna a Iordaniei, mama suveranului hașemit, Majestatea Sa Regele Abdullah al II-lea. Principesa Muna se află zilele acestea într-o vizită oficială în municipiul Târgu Mureș.

Printre invitați s-au numărat reprezentanți ai Guvernului român și iordanian, ai autorităților locale, ai conducerii Universității de Medicină și Farmacie, ai Universității „Petru Maior” din Târgu Mureș, membri ai Corpului Diplomatic acreditat la București, reprezentanți ai mediului universitar, precum și reprezentanți de seamă ai mediului de afaceri și ai societății civile.

Imagini din cadrul vizitei:

Vizita la Universitatea de Medicină și Farmacie

Lansarea volumului „Margareta. Mărturia unui sfert de veac regal”

Dezvelirea efigiei Majestății Sale Regelui la Universitatea de Medicină și Farmacie 

Conferința susținută de Principele Radu la Facultatea de Medicină Militară

Dineu în onoarea Principesei Moștenitoare Margareta 

Fotografii realizate de Daniel Angelescu

 

4 comentarii

  1. vladut mihaela

    Monarhia este un reper de onoare si cinste pentru toti romanii din tara si din afara ei !

  2. Liliana Sora

    Locuri și OAMENI a căror dăruire și pasiune, educație și inteligență, înțelepciune și experiență…., sunt puse în slujba BINELUI, valoarea acestor oameni minunați măsurându -se prin ceea ce oferă, prin interesul plin de solicitudine pe care îl depun. Vizita celor două Familii Regale la Tg. Mureș este expresia consolidării cordialelor relații dintre acestea , și a voinței reciproce de a susține și promova, de a continua și dezvolta , colaborarea și dialogul la nivelul instituțiilor de profil , unite de aceleași valori , de a corespunde necesităților sociale și idealurilor generate de acestea. Tot respectul și considerația pentru Familia Regală Hasemită și Familia Regală a României !

  3. ionela stanescu

    Ceea ce a fondat Tatal,Regele Mihai l,in 1945,a finalizat Fiica,Principesa Margareta,printr- un gest de recunostinta,in…2015! O alta reintregire care a asteptat o perioada indelungata sa se realizeze!Cata bucurie si mandrie pentru Principesa sa continuie,cu cinste,initiativele Regelui!

  4. Szabolcs

Lasa un comentariu

© 2007-2018 Casa Majestății Sale Regelui Mihai I. Toate drepturile rezervate

Visits: 21765409
Familia Regală           Fundația Principesa Margareta a României           YouTube           Facebook