Vizita regală în Iordania, a treia zi

În ziua de miercuri, 11 octombrie 2017, a treia zi a vizitei în Regatul Hașemit al Iordaniei, Custodele Coroanei și Principele Radu au continuat vizita în orașul Amman și în alte importante centre ale țării. Au luat parte la întâlniri rectorii a șapte universități din România, din municipiile București, Timișoara, Târgu-Mureș, Sibiu și Brașov.

Principele Radu a vizitat Universitatea iordaniană pentru Ştiinţe şi Tehnologie din oraşul Irbid unde Alteţa Sa Regală s-a întâlnit cu dl. Prof. Dr. Omar Jarrah, rectorul Universităţii. Universitatea a fost fondată în anul 1986 și numără astăzi mai bine de 30 000 de studenți, care învață în 16 facultăți. Au luat parte rectorii universităților din România care participă la vizită. La încheierea vizitei, au fost semnate 7 memorandum-uri de înţelegere privind colaborarea bilaterală cu Universitatea în cadrul programului Erasmus Plus finanţat de Uniunea Europeană, câte un memorandum pentru fiecare universitate românească reprezentată la întâlnire.

De asemenea, Principele Radu a vizitat Spitalul Universitar Regele Abdullah, aflat sub coordonarea Universităţii, înfiinţat în anul 2011. Aici, a vizitat laboratorul spitalului şi Centrul Cardiologic Principesa Muna Al-Hussein. În încheierea vizitei la Irbid, Alteţa Sa Regală s-a aflat la Institutul Nanotehnologic al aceleiaşi Universităţi.

Crown Princess of Romania visits Jordan National Red Crescent

Princess Muna receives Romanian Royals

Crown Princess Margareta visits King Hussein National Oncologic Center

President of Hashemite University meets Prince Radu

Prince Radu meets the Minister of Higher Education

Vizita Principelui Radu a continuat la Universitatea Haşemită din oraşul Zarqa. Universitatea a fost fondată în anul 1994 și numără peste 20 000 de studenți. Aici, Alteţa Sa Regală a avut o întâlnire cu Prof. Kamal Bani-Hani, Președintele Universităţii, precum şi cu vicepreşedinţii instituţiei de învăţământ. Universitatea deţine un parc energetic funcţional, care acoperă întreg necesarul energetic al instituţiei. Alteţa Sa Regală a vizitat, în final, Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii Haşemite, precum şi parcul energetic. Conducerea universității a oferit, apoi, un prânz de lucru Alteței Sale Regale, precum şi delegaţiei universitare.

În cursul serii, Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu au participat la ultimul eveniment al vizitei lor în Iordania, recepția oferită de ambasadorul României în Regatul Hașemit, Excelența Sa dl Nicolae Comănescu, și de doamna Comănescu. Au participat un impresionant număr de personalități. A fost prezentă pentru a onora seara românească Alteța Sa Regală Principesa Muna Al-Hussein, mama suveranului hașemit. Au reprezentat Executivul iordanian cinci miniștri: ministrul Învățământului Superior, ministrul Sănătății, ministrul pentru relația cu Parlamentul și politică, ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, ministrul pentru Investiții. Au reprezentat Corpul Diplomatic acreditat la Amman șefii de misiuni ai Statelor Unite ale Americii, Belgiei, Turciei, Italiei, Suediei, Australiei, Braziliei, Bulgariei, Canadei, Republicii Cehe, Egiptului,  Ungariei, Olandei, Poloniei, Greciei, Africii de Sud, precum și atașați militari. Delegația română a fost prezentă în totalitatea ei. Principesa Moștenitoare Margareta, Custodele Coroanei, a luat cuvântul, după intonarea celor două Imnuri de Stat.

În urma vizitei au fost acordate 8 burse de studii pentru România și au fost semnate 7 memorandum-uri între tot atâtea universități românești și instituții iordaniene. A fost luată decizia ca întâlnirea rectorilor de universități românești și președinți de universități iordaniene să devină un eveniment anual, alternativ în România și Iordania. Familia Regală a României va reveni în Iordania în anii următori, pentru susținerea relațiilor economice dintre cele două țări.

Fotografii de Bogdan Șerban-Iancu și Mihai Covrig.

 

7 comentarii

 1. Gabriela Bucur

  RESPECT!!

 2. ionela stanescu

  O prezenta feminina incantatoare!!

 3. Foarte frumos si mult RESPECT !!!!

 4. O vizita de cel mai inalt nivel – eu asa o consider, chiar daca termenul este folosit de obicei pentru vizite la nivel de sefi de state, pentru ca o vizita intreprinsa de Custodele Coroanei ESTE una de cel mai inalt nivel – care s-a finalizat cu incheieri de memorandum-uri de intelegere intre ministere si universitati din cele doua tari, care cu siguranta vor duce colaborarea dintre Romania si Iordania la un nivel superior, si vor intari si mai mult relatiile deja foarte apropiate dintre cele doua Case Regale. Felicitari Altetelor Lor Regale si membrilor Delegatiei Romaniei pentru ducerea la bun sfarsit a acestei splendide initiative !

 5. Tudorache Simona

  Ne era dor de ASR Principesa Margareta, sa o vedem din nou intr-una din tinutele foarte elegante si purtand frumoasele bijuterii regale – in care ii sta atat de bine – si implicata activ intr-un proiect atat de amplu si complex. Ne dorim sa o vedem implicata si pe viitor, in cat mai multe proiecte – cel putin asemanatoare – si sa ne incante numai in tinute elegante care ii pun in valoare regalitatea – si majestatea Altetei Sale – pentru ca avem mare nevoie sa o vedem asa si numai asa. Ii dorim multa sanatate, multe bucurii si cele mai frumoase sentimente de implinire si satisfactie pentru toate proiectele pe care le coordoneaza in prezent – si pe care le va coordona in viitor. Avem nevoie sa ne pastram speranta – si sa ne trezim. Felicitari Casei Regalea Romaniei.

 6. Ionut Sorin Ticu

  Discursurile ES domnului Nicolae Comănescu, ambasadorul României în Regatul Hașemit și al ASR Principesei Moștenitoare Margareta, Custodele Coroanei romane cu ocazia recepției de la Ambasada României în Regatul Hașemit al Iordaniei:

  https://www.facebook.com/maria.barakat.962/posts/10155666955458363

Lasa un comentariu

© 2007-2018 Casa Majestății Sale Regelui Mihai I. Toate drepturile rezervate

Visits: 21765362
Familia Regală           Fundația Principesa Margareta a României           YouTube           Facebook