Televiziunea ARTE, două filme documentare în România

Pe parcursul lunii iulie 2017, o echipă a reputatei televiziuni franco-germane ARTE s-a aflat în țara noastră, pentru a realiza două filme documentare având ca subiect Familia Regală a României. Echipa a cuprins specialiști germani, francezi și români.

Primul documentar va fi consacrat activității și poziției în societatea contemporană a Familiilor Regale din România, Bulgaria și Muntenegru. Al doilea film va fi dedicat în întregime ospitalității regale din România, în perspectiva tradiției și a prezentului. Cele două filme vor fi difuzate în premieră la televiziunea ARTE în a doua parte a anului.

Oamenii de televiziune francezi și germani, alături de colegii lor români, au însoțit și filmat Familia Regală la Mărășești, Mărăști, Focșani, Onești, Oituz, Sinaia și București.

La finalul șederii lor în România, reprezentanții televiziunii ARTE au fost primiți la Palatul Elisabeta de Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare și Principele Radu.

7 comentarii

 1. PISOSCHI ALEXANDRU-GRIGORE

  FELICITARI TELEVIZIUNII “ARTE” PENTRU ALEGEREA TEMATICII SI PENTRU REALIZARE !

 2. FELICITARI,Televiziuni-ARTE-!!Toate cele bune,pt.ASR PRINCIPESA MOSTENITOARE MARGARETA CUSTODELE COROANEI, ASR PRINCIPE RADU si Casei Regale a Romaniei!Traiasca Regele! God save King Mihai I !!!

 3. Liliana Sora

  Toată consideraţia şi preţuirea pentru Familia Regală , care merită această mediatizare , pentru tot ceea ce a fost şi este , pentru tot ceea ce a făcut şi face pentru oameni, pentru români, pentru popor.
  ”Trăim o viaţă şi nu ni se întâmplă să avem nici cinci minute de comunicare atât de puternică, atât de adevărată, ca aceea prilejuită de un spectacol de teatru sau de un film.” spunea Amza Pellea
  Viaţa Familiei Regale este un real subiect de film, iar realizatorii de film care sunt atenţi la viaţă, sunt observatori profesionişti ai procesului vieţii şi au ceva de spus despre acest lucru, sunt demni de tot respectul şi admiraţia.
  Comunicarea este foarte importantă, iar arta face acest lucru, fie că e vorba de film , de teatru, de carte, de muzică , etc.
  Trăiască Regele !

 4. Gabriela Bucur

  RESPECT!!

 5. O splendida initiativa! Tarile europene trebuie sa cunoasca faptul ca, in Romania, Familia Regala este nu doar foarte activa, aducandu-si astfel din plin contributia la progresul tarii si al poporului roman, ci si acela ca este foarte iubita de romani si ca are un inalt procentaj de sustinatori ai Coroanei si ai Monarhiei ca sistem.

  Astfel de filme au, de asemenea, calitatea de document pentru generatiile viitoare, care vor cunoaste astfel, dintr-o sursa ce este total impartiala, adevarul despre rolul hotarator, crucial al Dinastiei in devenirea statului si poporului roman, pe care i-a inscris definitiv pe traiectoria Europei.

 6. FELICITARI TELEVIZIUNII “ARTE” PENTRU ALEGEREA TEMATICII SI PENTRU REALIZARE…..
  Mä bucur deja acuma, sä pot vedea aceste Filme, care vor fi difuzate in Germania.
  Doresc sä vä transmit, cä imi impliniti o dorintä, care credeam cä nu se va implini. Vä rog transmiteti aicea, cänd se va difuza, aceste filme….
  Multumesc la toti…. si mai ales casei regale a Romäniei…..
  Cu drag,
  Dietmar Melzer
  -Deutschland/Germania-

 7. Viorica M.V.

  Felicitari!

Lasa un comentariu

© 2007-2018 Casa Majestății Sale Regelui Mihai I. Toate drepturile rezervate

Visits: 21011842
Familia Regală           Fundația Principesa Margareta a României           YouTube           Facebook