Startul Maratonului Regal 2012

Astăzi dimineață, la ora 8, a fost dat startul Maratonului Regal, ediția 2012, organizat în cinstea zilei de 10 mai. S-au alăturat la linia de plecare sportivi amatori de toate vârstele, dornici de a onora în mod demn, competitiv și generos semnificația zilei Independenței și Suveranității României.

La ora 15, Principesa Moștenitoare Margareta va prezida, la Palatul Elisabeta, ceremonia premierii câștigătorilor.

Fotografii de Daniel Angelescu

23 comentarii

 1. Ana-Maria Trusculete

  La multi ani cu ocazia zilei de 10 mai Casei Regale ! ! !

 2. Tiberiu Chiriloaia

  10 Mai ! La multi ani ! Majestatilor Voastre & Casei Regale ! Ma scuz,daca am inversat prioritatea formularii,ne-cunoscand prea bine protocolul ! Daca am gresit ,va rog sa ma corectati ! Incerc sa sparg ghiata,scriind mai mult,fata de simpatizantii Casei Regale pe acest site ! Cu stima, Tiberiu

 3. Partidul Golanilor din Romania

  La multi ani cu ocazia zilei de 10 mai, Ziua Nationala a Romaniei!
Traiasca Romania Mare, si Majestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei!PGR pro Monarhie!Nihil sine deo!

 4. Florin T. Voicu

  La multi ani cu ocazia zilei de 10 mai, Ziua Nationale a Romaniei!

 5. Fanel Sava

  La Multi Ani Romania! La Multi Ani Casei Regale a Romaniei! Dumnezeu sa binecuvanteze Romania si pe Majestatea Sa Regele!

 6. Liliana

  La multi ani cu ocazia zilei de 10 mai, Ziua Nationala a Romaniei!


 7. FP

  Cele mai sincere urari de sanatate si perseverenta intregii Familii Regale a Romaniei,cu ocazia ” sfintei zi de 10 Mai”!.

 8. Dan Ivanus

  Ne pare rau ca nu serbam azi ziua nationala. TRAIASCA REGELE si multa sanatate intregii familii regale. Cu stima, fam. Dan Ivanus din Sibiu

 9. La multi ani Romania, La multi ani Majestatilor lor Regele Mihai I si Regina Ana, La multi ani Familiei Regale si Casei Regale a Romaniei.

 10. Boor Branko

  Traiasca Maiestatea Sa Regele Mihai !
  Regele Si Patria!

  Un gand bun si sincer Principelui si Principesei,
  ing. Boor Branko

 11. N.N.

  Alteța Voastră Regală,

  Primiți, vă rog, și din partea mea, gândurile cele mai calde, pe care le adresez Familiei noastre Regale, într-o zi atât de importantă!

  La Mulți Ani!

  Cu profund respect,
  Noel Negrea

 12. Frumoasa zi.Aceasta este adevarata zi nationala a Romaniei.Principele Radu a facut multe ptr monarhia romaneasca.Este un ginere de isprava.A reinviat o epoca de mult ingropata in cenusa istoriei si dc Dumnezeu va dori vom fi Regat.

 13. Cerasela Platz ( Esmyana Martisor )

  Maratonul Regal, in fiecare an o sansa pentru Romania Altfel, sunt cu sufletul alaturi de voi.
  La Multi Ani Romania, oriunde te-ai afla, cu ajutorul Domnului.

 14. Stelian Rotaru

  La Multi Ani , MS Regele Romaniei, La Multi Ani Casei Regale a Romaniei ! Nimic fara Dumnezeu !

 15. Florian-Rareș Tileaga

  La multi ani singurei institutii respectabile din Romania!

 16. Gabriela Bucur

  Printre participanti in fotografii am observat si o mica asiatica. De admirat.Onoare si felicitari celor care au fost la acest maraton.In acest mod si’au aratat respectul fata de aceasta sfanta zi :10 MAI.

 17. Maratonista asiatica este Hiroko Ogawa din Japonia, care participa la numeroase competitii atat in Romania cat si in Japonia. Mi-a marturisit ca a fost onorata sa alerge un maraton un onoarea Casei Regale din Romania. De altfel, Hiroko a si castigat proba feminina de Maraton.

  Multumim! Am dorit intr-adevar sa marcam o zi omportanta din Istoria Romaniei.

  La inceputul cursei maratonistii au trecut si pe sub Arcul de Triumf.

  Desi vorbesc in numele meu, va pot spune ca toti alegatorii au fost incantati sa alerge acest maraton si intalneasca membrii casei regale. Multumim Princepelui radu pentru onoarea de a da Startul Martaonului si de a strange mana alergatorilor aflati la Start.

 18. Ilie Rosu

  Putini sunt cei care cunosc istoria primei editii a maratonului regal. Acesta s-a nascut la Rasnov, la Cabana Himalaya, imediat dupa primul maraton pe zapada din Romania, cand maratonistii care nu au reusit sa alerge un maraton in Antarctica, au adus-o pe aceasta in Romania. A fost initiativa a doi braileni, a lui Ilie Victor, maratonistul cu cele mai multe maratoane din Romania si a doamnei Lacramioara Cristea. Ilie numai tu poti sa faci asta, mi-au spus cei doi! Vei regreta toata viata daca nu-l organizezi! Avusesem initiativa organizarii a inca 3 maratoane: Maratonul “Pe aici nu se trece”, Maratonul “Reintregirii Neamului Romanesc” si Maratonul zapezii. Pe toate le-am inclus intr-un ciclu de maratoane istorice, in care concurentii nu alearga doar pentru premii, ci si pentru intalnirea cu Istoria Romaniei. Si am pornit la treaba. Mai mult de o luna au durat schimburile de e-mailuri cu Casa regala, pana cand, gata i-am convis. La prima intalnire am primit in dar o fotografie cu Majestatea Sa Regele Mihai. Pe spate era scris un mesaj, din care am extras cuvintele: mandrie, identitate, continuitate, traditie. Am hotarat atunci ca le voi inscriptiona pe tricoul meu de concurs, ceea ce am si facut, “Impreuna, mandrie, identitate, continuitate, traditie” fiind mesajul purtat de mine in cursa. O intalnire cu Istoria Romaniei, cu un mare maratonist al istoriei Romaniei, majestatea sa Regele Mihai, pe de o parte, si noi, maratonistii de azi, pe de alta parte, asta s-a dorit a fi acest maraton.
  In acelasi timp eram fascinat de Arcul de Triumf, caruia i-am dat de multe ori ocol, luand la citit inscriptie, cu inscriptie. cu multe referiri la Casa Regala, Regele Ferdinand, Primul Razboi Mondial, Marea Unire… ar fi o onoare sa trecem pe sub acest monument, chiar la inceputul cursei de 42 de km.

  Intoteauna intr-un maraton cineva trebuie sa vina cu entuziasmul. Probabil ca eu am fost acela, insa un singur om nu poate organiza un maraton, el trebuie sa aiba in spate o echipa, dar nici echipa nu este suficienta, pentru ca trebuie sa-i convingi pe alergatori sa vina ca sa alerge.

  Echipa Maratonului Regal s-a numit: Casa Regala a Romaniei, Corporeanima, OMNIASIG, Dental Implant, Best Broker, Fabrica de Steaguri, ISOSTAR, Federatia Romana de atletism, Primaria Generala a Municipiului Bucuresti, Asociatia Running Club Bucuresti, Alerg, Cariere on line, National Magazin, Liber in miscare, Think Outside The Box, si nu in ultimul rand, Ilie Rosu si maratonistii din Ro Club Maraton.

  Am apelat repede la doua dintre asociatiile cu care am mai organizat impreuna maratoane. Au ezitat. Salvarea s-a numit Daniel Lixandru, presedinte la Corporeanima. Impreuna cu el am pus la punct detaliu, cu detaliu, obtinand la final aproape tot ce ne-am propus: sa se cante imnul Romaniei inainte de start. asa cum am facut la fiecare dintre maratoanele noastre istorice si sa-l intalnim pe majestatea sa Regele Mihai, diplome..

  Dar cum sa ii atragi pe concurenti sa se alinieze la startul unui maraton organizat intr-o zi lucratoare? Mai trebuia ceva, iar acel ceva s-a numit trecerea pe sub Arcul de Triumf. Nici nu vreau sa povestesc cat a durat ca sa obtin acest lucru. Cred ca drapelele mele, cele ale Romaniei, UE si ONU, care au facut inconjurul lumii in cursele de maraton, pe care le-am pus pe masa comisiei, au convins oamenii de la primarie. Alergam din dragoste pentru Romania, cu drapelul Romaniei, altii cu el in buzunuralul de la spate, iar cine nu are cu el un drapel alearga cu drapelul Romaniei in suflet! Si am reusit!

  Oare cu ce drapele va alerga Ilie? Sigur va avea cu el steagul regal. Si n-au gresit.
  Prezenta dumneavoastra la startul cursei a insemnat energizantul de care are nevoie in cursa un maratonist. Am cantat impreuna imnul. Am simtit in acele momente, ca maratonistii din Romania nu au fost niciodata atat de mult respectati. La cateva minute dupa start am trecut emotionati, maratonisti si semimaratonisti pe sub Arcul de Triumf. A fost o mare onoare! Fiind colonel (rez) cunosc acest sentiment, dorindu-mi inca din perioada mea de cadru activ sa fac acest lucru, dovedindu-se astazi, ca niciodata nu-i prea tarziu sa-ti indeplinesti o dorinta. Va multumim pentru ca ne-ati dat posibilitatea sa participam la manifestarile organizate de ziua de 10 mai si pentru ca ne-ati primit in casa dumneavoastra!

  Pe data de 10 mai Steagul Regal a alergat primul sau maraton, trecand pe sub Arcul de Triumf. As fi onorat daca l-ati primi din partea noastra, a maratonistilor, impreuna de drapelul Romaniei, alergand impreuna in cursa Maratonului Regal.

  Dupa festivitatile de premiere maratonistii si-au exprimat dorinta sa aibe o diploma din partea Casei regale, pe care sa o puna acasa in rama si care sa le aminteasca ca au alergat 42 de km intr-o zi de 10 mai, de Ziua Regelui. Nu stiu, poate ca niciodata nu-i prea tarziu… unii dintre concurenti venind tocmai de la Timisoara, Constanta, Braila, Brasov sau Iasi, iar altii, apropiindu-se de varsta de 80 de ani.

  Cu deosebit respect,
  col. (rez) Ilie Rosu
  http://www.ilierosu.ro

 19. nin

  frumoasa initiativa, felicitari lui Ilie Rosu, un patriot si un om de toata isprava! Dupa ingemanarea drapelului Romaniei cu multe altele, in foarte multe alergari, acest maraton “de suflet” merita respectul si aprecierea noastra!

 20. Col. ing (r.) Ioan Burdusel

  Transmit tuturor organizatorilor si participantilor calde felicitari si satisfactia deplina ca istoria poporului nostru nu a fost uitata, ci dimpotriva, este cinstita cum se cuvine de oameni cu mare demnitate si noblete sufleteasca asa cum este Majestatea Sa, Regele Mihai si distinsii sai reprezentanti. Ca simplu roman, care a absolvit de curand si Facultatea de Teologie, cred cu putere ca acest minunat popor isi va gasi demnitatea, asa cum merita. Vorbele mele nu reprezinta nimic pe langa versurile urmatoare:

  Din viaţa ta – cum văd – înseamnă
  Poporule mult zbuciumat
  Că eşti ca grâul cel de toamnă:
  În ploi şi vânturi semănat.

  Tu eşti odrasla cea mezină
  A trunchiului daco-roman,
  Născut cu sabia în mână
  Aici, în câmpul dunărean.

  În vremea cea de suferinţă
  Biserica te-a îndulcit
  Cu laptele bunei credinţe
  Şi paşii ţi-a călăuzit.

  Din gura ei înveţi tu graiul
  Frumos ca imnul îngeresc
  Şi ea îţi pregăteşte Raiul
  În slava Tatălui Ceresc.

  Deci nu slăbi şi crede numa
  Ca ,,Maica’’ nu te-a părăsit,
  Ci darul ei, întâi şi-acuma,
  Te sprijină necontenit.

  De vei păzi, ,,credinţa tare’’
  Precum din veac s-a moştenit
  Vei fi slăvit din nou sub soare
  Mai mult de cum ai fost slăvit.

  Fragment din poezia ,,POPOR MARTIR’’ scrisă de Sfântul
  Ieroschimonah Ioan Iacov Hozevitul

  LA MULTI ANI CASEI REGALE!

 21. Pingback: Maratonul Regal - de la vis, la realitate | Ilie Rosu

 22. Luciana Rucsandra Victoria Constantinescu

  Felicitari organizatorilor!
  Cinste Casei Regale a Romaniei!
  La Multi Ani, Majestate! La Multi Ani, Distinsa Principesa!

 23. Doina Constantinescu

  Multumim Casei Regale pentru implicare si devotament!
  Regele Mihai si Regina Ana sunt dovada demnitatii, echilibrului si distinctiei pe care Casa Regala a oferit-o Romaniei de-a lungul anilor!
  La Multi Ani pentru Ziua de 10 Mai, Ziua Nationala a Romaniei!

Lasa un comentariu

© 2007-2018 Casa Majestății Sale Regelui Mihai I. Toate drepturile rezervate

Visits: 19705796
Familia Regală           Fundația Principesa Margareta a României           YouTube           Facebook