Regele Juan Carlos al Spaniei, 80

Astăzi, 5 ianuarie 2017, Majestatea Sa Regele Juan Carlos I al Spaniei a împlinit vârsta de 80 de ani.

Alături de Regina Sofia, Regele Juan Carlos a luat parte la un dineu de familie, la Palatul Zarzuela, oferit de suveranul spaniol, Majestatea Sa Regele Felipe al VI-lea, și de Regina Letizia. La dineu au luat parte membri ai Familiei Regale a Spaniei și un număr de personalități din societatea spaniolă de astăzi.

Regele Juan Carlos I s-a născut la Roma, în ziua de 5 ianuarie 1938, ca fiu al Principelui Juan de Bourbon, Conte de Barcelona, și al Principesei Maria de Bourbon, Contesă de Barcelona. Familia Regală spaniolă se afla pe atunci în exil în Italia.

Regele a urcat pe Tronul Spaniei în anul 1975 și a fost suveranul țării timp de aproape 40 de ani, în cele mai dificile momente ale tranziției ei către o democrație avansată, stabilă și prosperă. În anii domniei lui Juan Carlos I, Spania a devenit membră NATO și apoi membră a Uniunii Europene, a cunoscut o profundă dezvoltare și prosperitate și a devenit una dintre cele mai influente țări ale continentului.

Regele Juan Carlos și-a încheiat domnia în anul 2014, când i-a succedat la Tron fiul său, actualul Rege Felipe al VI-lea.

Familia Regală a României are strânse legături de rudenie și de prietenie cu Familia Regală a Spaniei. În ultimii treizeci de ani, cele două familii s-au întâlnit adesea, la Madrid și Barcelona, la București și Sinaia, ca și în alte părți ale Europei. Ultima vizită a Familiei Regale a României în Spania a avut loc în anul 2010, când Regele Juan Carlos și Regina Sofia au primit la Palatul Zarzuela pe Regele Mihai și Regina Ana, în compania celor două cupluri princiare, la vremea aceea, Principii Moștenitori Felipe și Letizia, precum și Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu. Ultima vizită a Familiei Regale a Spaniei în România a fost cea din decembrie 2017, când Regele Juan Carlos I și Regina Sofia au participat la funeraliile naționale ale Regelui Mihai I.

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, a avut o convorbire telefonică, în seara zilei de vineri, 5 ianuarie 2017, cu Regele Juan Carlos, în cursul căreia l-a felicitat și i-a transmis urări de la mulți ani și sănătate, în numele Familiei Regale a României.

Stockholm 2016 ©Casa Majestății Sale Custodelui Coroanei

17 comentarii

 1. LA MULTI ANI, MAJESTATE

  HERZLICHE GLÜCKWÜNSCHE ZUM 80. GEBURTSTAG, MAJESTÄT

 2. Cristian Sandu

  Multi ani cu sanatate Mjestatii Sale Regelui Juan Carlos si recunostiinta noastra pentru prietenia statornica aratata poporului roman!

 3. Tatiana Cristi-Dumitru, București

  La multi ani ,Majestate !

 4. Mihaela Olteanu

  La multi ani si Lui 80 si mie.60 Cand eram mica visam sa ne serbam ziua impreuna… visuri de copil

 5. Remus-Dumitru Mihuțiu, mun. Oradea, jud. Bihor

  La mulți ani, cu sănătate și fericire Sire !

 6. Mihaela Nicoleta

  La multi ani Majestate! Feliz cumpleanos Majestad!

 7. La multi ani Regali ROMANIA!!Sire Juan Carlos!!!Toate cele bune!!

 8. La multi ani Regali ,…..Sire Juan Carlos!!Si va multumesc eu si Romania pentru prezenta impreuna cu Regina mama Sofia la funeraliile Regelui Mihai I a Romaniei !!Toate cele bune!!!Traiasca Regatul Spania!Traiasca viitorul Regat,Romania!!!

 9. Elena Costache, Iași

  La multi ani Majestate!

 10. Mery Irimia

  Feliz año nuevo !!

 11. Felicia Piscu - Zărnești

  LA MULTI ANI !

 12. Dorina Ignat

  Felis Cumpleaños Majestate !
  O ţară unde se poate trăi frumos ,15 ani am trait alaturi de poporul spaniol si stiu bine cît apără Un Rege poporul ,Doamne ajuta ca şi poporul român să facă pasul asta foarte bun pentru țară și popor !

 13. PISOSCHI ALEXANDRU-GRIGORE

  LA MULTI ANI CU SANATATE MAJESTATII SALE REGELUI JUAN CARLOS SI INTREGII FAMILII REGALE, SA VADA SPANIA UNITA IN DORINTA DE A INFLORI MAI DEPARTE SPRE O PROSPERITATE COMUNA A CETATENILOR EI !

 14. Dragos Marinescu

  La mulţi ani, Sire ! Vă dorim viaţă lungă şi vă mulţumim pentru că, împreună cu Doña Sofia, aţi venit la funeraliile Regelui nostru. Viva el rey emérito !

 15. Aurelia Rusu - Beriu, Hunedoara

  La multi ani, Majestate!

 16. Angela Florea - Alba Iulia

  Tanti auguri Majestate.

 17. Doina Grigoras - Iasi

  LA MULTI ANI !

Lasa un comentariu

© 2007-2019 Casa Majestății Sale Regelui Mihai I. Toate drepturile rezervate

Visits: 23233147
Familia Regală           Fundația Principesa Margareta a României           YouTube           Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate