Ora Regelui CCCIV

TVR Moldova a prezentat sâmbătă, 11 august 2018, a 304-a ediție a emisiunii “Ora Regelui” (redifuzare a ediției din 24 martie 2018).

Sumarul:

  • De ce a fost atât de iubit și de respectat Regele Mihai? Pentru că a trebuit să fie om de rând și extraordinar în același timp, atins de divinitate și totodată ca toți oamenii. Așa au spus cei care au venit să își ia rămas bun. În ”Ora Regelui”, memento – decembrie 2017.
  • Instituțiile publice implicate în efortul național care a arătat România ca pe o națiune măreață au fost vizitate de Majestatea Sa Margareta spre a le mulțumi personal. Familia Regală a fost si la Televiziunea Română, în semn de preţuire faţă de profesionalismul de care a dat dovadă echipa TVR în cele 12 zile de transmisii live din timpul funeraliilor Regelui Mihai.
  • Monarhie sau Republică, aceasta-i tema dezbaterii dintre istoricii și jurnaliștii prezenți la lansarea volumului ”Cum supraviețuiește Monarhia într-o Republică”. Autorul, istoricul Alexandru Muraru, face o cronică a ultimilor 25 de ani.
  • Zece universități din România și Comitetul Olimpic Sportiv s-au reunit pentru o vizită în Regatul Marocului. Dupa întâlnirea din Emiratele Arabe Unite, pentru promovarea învățământului superior românesc în țările Golfului, Alteța Sa Regală Principele Radu a reprezentat pe Majestatea Sa Margareta în această vizită. Au fost discutate relațiile bilaterale ale Regatului Marocului cu România în domeniul învățământului universitar, al dezvoltării economice, precum și aspecte legate de cooperarea între Uniunea Europeană, Africa de Nord și Orientul Mijlociu.

Producător, Lidia Voicu / Realizator, Bogdan Șerban-Iancu.

 

Lasa un comentariu

© 2007-2019 Casa Majestății Sale Regelui Mihai I. Toate drepturile rezervate

Visits: 23900975
Familia Regală           Fundația Principesa Margareta a României           YouTube           Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate