Onorarea memoriei eroinei sublocotenent Ecaterina Teodoroiu

 

Ecaterina Teodoroiu

Vineri, 17 martie 2017, Alteța Sa Regală Principele Radu a luat parte, la Ministerul Apărării Naționale, la evenimentul de onorare a memoriei eroinei sublocotenent Ecaterina Teodoroiu, la un secol de la trecerea ei la cele veșnice, în timpul bătăliilor Primului Război Mondial.

Principele Radu a fost întâmpinat de secretarul de Stat Otilia Sava, care a prezidat întreaga ceremonie. Au fost prezenți ofițeri și subofițeri ai Armatei României, oameni de cultură și autorități locale ale Bucureștiului, județului Gorj și municipiului Târgu Jiu.

Alteța Sa Regală a dat citire unui mesaj din partea Custodelui Coroanei Române.

A fost prezentat un film documentar realizat cu ocazia centenarului morții Ecaterinei Teodoroiu, cuprinzând ample imagini-document din epocă și de pe front.

Cu această ocazie, în mod simbolic, au avut loc avansări în grad ale unor femei ofițeri și subofițeri.

Principele Radu, comemorarea la MApN a eroinei sublocotenent Ecaterina Teodoroiu, 17 martie 2017 ©Daniel Angelescu Principele Radu, comemorarea la MApN a eroinei sublocotenent Ecaterina Teodoroiu, 17 martie 2017 ©Daniel Angelescu Principele Radu, comemorarea la MApN a eroinei sublocotenent Ecaterina Teodoroiu, 17 martie 2017 ©Daniel Angelescu Principele Radu, comemorarea la MApN a eroinei sublocotenent Ecaterina Teodoroiu, 17 martie 2017 ©Daniel Angelescu Principele Radu, comemorarea la MApN a eroinei sublocotenent Ecaterina Teodoroiu, 17 martie 2017 ©Daniel Angelescu Principele Radu, comemorarea la MApN a eroinei sublocotenent Ecaterina Teodoroiu, 17 martie 2017 ©Daniel Angelescu Principele Radu, comemorarea la MApN a eroinei sublocotenent Ecaterina Teodoroiu, 17 martie 2017 ©Daniel Angelescu

Principele Radu, comemorarea la MApN a eroinei sublocotenent Ecaterina Teodoroiu, 17 martie 2017 ©Daniel Angelescu Principele Radu, comemorarea la MApN a eroinei sublocotenent Ecaterina Teodoroiu, 17 martie 2017 ©Daniel Angelescu Principele Radu, comemorarea la MApN a eroinei sublocotenent Ecaterina Teodoroiu, 17 martie 2017 ©Daniel Angelescu Principele Radu, comemorarea la MApN a eroinei sublocotenent Ecaterina Teodoroiu, 17 martie 2017 ©Daniel Angelescu Principele Radu, comemorarea la MApN a eroinei sublocotenent Ecaterina Teodoroiu, 17 martie 2017 ©Daniel Angelescu Principele Radu, comemorarea la MApN a eroinei sublocotenent Ecaterina Teodoroiu, 17 martie 2017 ©Daniel Angelescu Principele Radu, comemorarea la MApN a eroinei sublocotenent Ecaterina Teodoroiu, 17 martie 2017 ©Daniel Angelescu Principele Radu, comemorarea la MApN a eroinei sublocotenent Ecaterina Teodoroiu, 17 martie 2017 ©Daniel Angelescu Principele Radu, comemorarea la MApN a eroinei sublocotenent Ecaterina Teodoroiu, 17 martie 2017 ©Daniel Angelescu Principele Radu, comemorarea la MApN a eroinei sublocotenent Ecaterina Teodoroiu, 17 martie 2017 ©Daniel Angelescu Principele Radu, comemorarea la MApN a eroinei sublocotenent Ecaterina Teodoroiu, 17 martie 2017 ©Daniel Angelescu Principele Radu, comemorarea la MApN a eroinei sublocotenent Ecaterina Teodoroiu, 17 martie 2017 ©Daniel Angelescu

Fotografii de Daniel Angelescu

Mesaj ASR Principesa Mostenitoare a Romaniei - Mesaj la comemorarea MApN Ecaterina Teodoroiu 17martie2017

6 comentarii

 1. Viorica M.V.

  CRED ca Romania va deveni una dintre tarile cele mai civilizate; in care cetateanul roman va fi un exemplu de onorabilitate.

 2. Diana Lucia Zotescu

  Un mesaj plin de substanta, pe care Alteta Sa Regala Principesa Margareta, Custodele Coroanei Romane, l-a adresat nu numai militarilor babati si femei ci si tuturor cetatenilor Romaniei care treb uie sa stie ca patriotismul nu este un lucru desuet, ceva legat doar de trecut, ci o calitate perena, o datorie sacra nicicand abandonata – sau abandonabila – pentru ca ea tine de calitatea de cetatean.

  Ecaterina Teodoroia si fratii sai si-au serv it cu devotiune Regele si Patria, chiar daca stiau ca si-ar putea pierde viata. Fie-le amintiea vesnica si far calauzitor pentru viitorime.

 3. Emilian T.Vandenboer

  Preiau cu ingaduinta Doamnei Viorica.M.V. ideia ca “…Romania va deveni una dintre tarile cele mai civilizate; in care cetateanul roman va fi un exemplu de onorabilitate.” atunci cand oficial statul roman va reveni la forma sa statala legala de Monrahie Constitutionala si cand in viitorul Regat al Romaniei de la sine inteles vor fi respectate : Declaratia drepturilor Omului si legile fundamentale care stau la baza existentei si dezvoltarii societatii umane. Cu greu in aceste momente de “dualism” Casa Regala de Romania depune eforturi cumplit de grele pentru a se ajunge la asemenea tel. Admir pe membrii Casei Regale de Romania care participa la diferite evenimente oficiale in cadrul Romaniei de astazi si privesc cu semetie inainte pentru binele poporului si Patriei cu toate ca forma de astazi statala a Patriei este de “dualism”. Sunt ferm convins ca poporul Romaniei priveste cu incredere spre viitorul apropiat cand oficial Romania va renunta la forma statala de “dualism” si cu mandrie pe baza rezultatelor din istorie care au demonstrat ca Regalitatea este singura forma statala acceptabila Patriei , se va trece in fine la forma statala legala – la Monarhia Constitutionala.
  Admir gradul inalt al membrilor Casei Regale de Romania de diplomatie Regala si cu o rabdare de neinchipuit de mare merg drept inainte spre telul suprem de a convinge suflarea Romaniei ca numai Monarhia Constitutionala poate aduce Regatului Romaniei progres si liniste.
  Nimic fara Dumnezeu !
  Nimic fara Rege si Regina !
  Asa sa ne ajute Dumnezeu
  Emilian T.Vandenboer

 4. ing. agronom Teodor Iliescu

  Traiasca Armata Regala Româna !

 5. Remus-Dumitru Mihuțiu, mun. Oradea, jud. Bihor

  Trăiască Regele ! România Regat ! Nihil Sine Deo !

 6. Cristian Sandu

  Sa ramina vesnic in memoria tuturor!Toata stima viitoarei noastre Suverane, care pretuieste cum se cuvine eroii neamului, precum gloriosii Sai inaintasi!

Lasa un comentariu

© 2007-2018 Casa Majestății Sale Regelui Mihai I. Toate drepturile rezervate

Visits: 19655321
Familia Regală           Fundația Principesa Margareta a României           YouTube           Facebook