Înmormântarea Gabrielei Duda

Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta, Custodele Coroanei române, și Principele Radu au participat ieri, 14 septembrie 2017, la Bârlad, la înmormântarea doctorului Gabriela Duda, mama Principelui Radu. La ceremonia funerară au luat parte fratele principelui, profesorul Dan-Gabriel Duda, și familia lui, precum și rude ale celei care a trecut la cele veșnice. Au fost de asemenea prezenți angajații Casei Majestății Sale Regelui.

Slujba de înmormântare a fost condusă de Înalt Preasfinția Sa Arhiepiscopul Ioachim al Romanului și Bacăului. Alături de ierarh au fost protopopul Bârladului, părintele Vasile Lăiu, parohul bisericii Sfântul Dumitru, preotul Răzvan-Andrei Acostioaiei, precum și un sobor de preoți ai Protopopiatului Bârlad.

La ceremonie au asistat personalități din societatea civilă bârlădeană, alături de prieteni și colegi ai Gabrielei Duda, veniți din diverse colțuri ale țării. Deși ceremonia funerară a avut un caracter privat, sute de bârlădeni au ținut să fie prezenți, în fața bisericii.

Slujba de înmormântare a avut loc la Biserica Sfântul Dumitru, locul unde a fost botezat Principele Radu în iunie 1960. Ceremonia finală a avut loc la Cimitirul Eternitatea, unde Gabriela Duda își doarme somnul de veci, alături de soțul ei, René Duda, și de alte două generații ale familiei.

14 septembrie 2017, Biserica Sfântul Dumitru

 

 

14 septembrie 2017, Cimitirul din Bârlad

Fotografii de Daniel Angelescu

Gabriela Duda a murit la miezul nopții de 10 spre 11 septembrie 2017, la un spital din municipiul Iași. Altețele Lor Regale, ca și fratele Principelui Radu, profesorul asociat doctor Gabriel-Dan Duda, sosiseră la Iași în primele zile ale lunii septembrie.

Gabriela Constandache s-a născut la 6 martie 1938 la Bârlad, unul dintre cei șapte copii ai Mariei Stoica și ai lui Panait Constandache. A absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași în anul 1961 și a urmat o eminentă carieră medicală. A fost medic de țară, apoi medic specialist de laborator, cu specialitatea microbiologie. A servit medicina românească timp de mai bine de patru decenii.

Gabriela Constandache s-a căsătorit cu profesorul doctor René Duda în anul 1957, acum șaizeci de ani. Au avut doi fii, pe Principele Radu al României, născut la 7 iunie 1960 la Iași, și pe medicul Gabriel-Dan Duda, profesor asociat la Universitatea Harvard din Statele Unite ale Americii, născut la 16 iunie 1968, la Iași. René Duda a decedat în anul 1999.

În ultimele 30 de zile, Gabriela Duda s-a aflat într-o stare foarte gravă, iar în ultimii trei ani a luptat cu un diagnostic necruțător.

Bârlad, 1955

Iași, 1962

Iași, 1962

Lausanne, 1996

Versoix, 1996

Iași, 2011

Bârlad, 13 septembrie 2017, seara dinaintea înmormântării

©Cătălin Titire

15 comentarii

 1. Liliana Sora

  Amintiri frumoase , o formă de mângâiere şi un loc de întâlnire, o hrană pentru suflet pentru prezent şi viitor ! Un pios omagiu unui OM minunat !
  Dumnezeu să o odihnească în pace !

 2. TRIST!!Dumnezeu sa o odihneasca in pace si lumina!!CONDOLEANTE !!

 3. PISOSCHI ALEXANDRU-GRIGORE

  PIOS OMAGIU SI AMINTIRE VESNICA DOAMNEI DOCTOR GABRIELA DUDA, ON DE PROBITATE MORALA SI VALOARE STIINTIFICA, MAMA ASR PRINCIPELUI RADU AL ROMANIEI !
  DUMNEZEU SA O ODIHNEASCA IN PACE !

 4. Mady

  Drum Bun draga mea Gabi ! Dumnezeu sa te odihneasca si sa te aiba in Lumina si Dragoste vesnica ! Ai fost o mama minunata si o prietena desavarsita ! Ma doare sufletul ca nu mai pot sa te sun dar vei fii mereu in inima si rugaciunile mele ! Cu toata Dragostea , Mady din Elvetia

 5. Ganduri pioase pentru un om, un medic si un parinte minunat, care a trait o viata frumoasa, implinita profesional si, mai ales, implinita pe plan personal prin aducerea pe lume, cresterea si educarea a doi fii minunati, la randul lor oameni cu care atat dr. Gabriela Duda , ca mama, in timpul vietii sale, cat si societatea s-au putut si se pot mandri.

  Dumnezeu sa-i adaposteasca sufletul frumos si bland la sanul Sau.

 6. Pingback: Gabriela Duda, mama Principelui Radu, a fost condusă pe ultimul drum la Bârlad, în sărbătoarea Înălţării Sfintei Cruci | Monarhia Salvează România

 7. ZOLTAN ANA

  Dumnezeu sa o odihneasca in pace si lumina !!!CONDOLEANTE ,PACE IN SUFLET !

 8. Vanda Woloszyn

  Clipe de tristete. Am avut onoarea sa o cunsc la Iasi pe Doamna Doctor. Sincere condoleante familiei. Vanda Woloszyn de la Varsovia impreuna cu mama Stanislawa Petrescu-Dimbovita

 9. Cristina Popescu

  Dumnezeu sa o odihneasca! Suntem alaturi de Familia Regala in aceste momente grele.

 10. Dr.Doina Uricariu și Prof. dr. arhitect Liviu Dimitriu, New York

  Dumnezeu s-o odihnească între cei drepți, în Lumina Lui. Condoleanțe.Principelui Radu, Principesei moștenitoare, Custodele Coroanei, ASR Margareta, fratelui Principelui Radu și tuturor ce suferă această pierdere

 11. TRIST!!Dumnezeu sa o odihneasca in pace si lumina!!CONDOLEANTE !!

 12. Radu Traian

  Așteptăm,așteptăm… imagini de la slujba de înmormântare…Dumnezeu să o odihnească în pace!!

 13. Somn lin distinsei doamne Gabriela Eugenia Duda, medic prestigios, soție, mamă și bunică exemplară! Dumnezeu să le dea mângâiere tuturor celor dragi, în aceste momente de grea durere! Condoleanțe Casei Regale a României! Nihil sine Deo, nihil sine Rex!

 14. Radu Traian

  Multumim pentru imagini de la inmormantare !!!

 15. HERZLICHES BEILEID, Frau Dr. Duda war ein wundervoller Mensch und Mutter….

  Sincere Condoleante din Germania….

  Cu drag,
  Dietmar Melzer
  -Deutschland/Germania

Lasa un comentariu

© 2007-2017 Casa Majestății Sale Regelui Mihai I. Toate drepturile rezervate

Visits: 16380132
Familia Regală           Fundația Principesa Margareta a României           YouTube           Facebook