Imagini de la evenimentul de lansare a volumului „Regalitatea, astăzi”

Miercuri, 3 iunie 2015, Foaierul Ateneului Român a găzduit evenimentul de lansare a volumului “Regalitatea, astăzi” scris de Alteța Sa Regală Principele Radu al României, publicat de Editura Curtea Veche. Cu această ocazie, Corul Regal a susținut un scurt recital.

Au luat cuvântul, alături de Alteța Sa Regală Principele Radu, domnul Andrei Dimitriu, directorul Filarmonicii “George Enescu” și domnul Nicolae Drăgușin, istoric.

La evenimentul de lansare au participat reprezentanți ai Instituției Președintelui României, ai Corpului Diplomatic, personalități din societatea civilă, precum și reprezentanți ai presei.

Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de autografe oferite de Alteța Sa Regală.

Volumul “Regalitatea, astăzi” privește din perspectivă istorică și europeană atât situația monarhiei ca formă de guvernământ, cât și Casa Regală ca instituție. Cititorii pot afla din aceste pagini detalii inedite despre legăturile Casei Regale a României cu celelalte Case Regale din Europa și, de asemenea, despre cele mai importante evenimente istorice care s-au petrecut în țara noastră, în ultimii 150 de ani – de când datează monarhia română.

Totodată, cartea prezintă și o serie de interviuri și discursuri pe tema regalității în zilele noastre, relatări despre Crăciunul la Săvârșin, Trenul Regal, aniversările Majestății Sale Regelui Mihai și ale Majestății Sale Reginei Ana, jurnale de călătorie ale Familiei Regale în alte țări, precum și numeroase articole scrise de Alteța Sa Regală Principele Radu al României.

Fotografii realizate de Daniel Angelescu

 

10 comentarii

 1. PISOSCHI ALEXANDRU-GRIGORE

  CARTEA “REGALITATEA ASTAZI”, PE CARE O DATORAM ASR PRINCIPELUI RADU , VINE SA ADUCA CITITORILOR NU NUMAI NEUITAREA ISTORIEI MODERNE A TARII, CI SI NOI ARGUMENTE PENTRU REINSTITUIREA MONARHIEI CONSTITUTIONALE, CEA MAI ELEVATA SI MAI DEMOCRATICA FORMA DE ORGANIZARE A STATULUI.
  IMI PERMIT SA IMI EXPRIM BUCURIA SI ADMIRATIA PENTRU AUTORUL CARTII, O CARTE DEDICATA FIECARUI CETATEAN AL ROMANIEI !

 2. Diana Lucia Zotescu

  Alteta Voastra Regala,

  Am citit cu nespusa bucurie aceasta deosebita trecere in revista a principalelor puncte ce constituie prezenta regala in Romania, influenta Casei Regale in viata romaneasca sub toate aspectele sale, acestea fiind, dupa cum V-ati exprimat, motivele ce au condus la scrierea cartii la a carei lansare vom particicpa in ziua de 3 iunie.

  Lansarea prefigureaza, de asemenea, un binevenit preambul la apropiata aniversare a zilei de nastere a Altetei Voaste din data de 7 iunie. Gandurile noastre cele mai alese vor fi indreptate catre Alteta Voastra in acea zi, cu urari de fericire, viata senina si plina de impliniri, belsug, sanatate si energii creatoare in vederea sustinerii multelor implicari ale Altetei Voastre in eforturile conjugate ale Familiei Regale de a contribui la reformarea Romaniei.

  Astept cu nerabdarea citirea acestei noi carti a Altetei Voastre, cu increderea ca voi gasi acolo date de pret pentru intregirea imaginii pe care noi ne-am faurit-o
  deja – dar o tot completam – despre semnificatia adanca pe care Regele, Regina, Altetele Voastre si activitatile zilnice ale Familiei Regale o au pentru noi, pentru viata noastra si pentru viitorul urmasilor nostri.

  Cu profunda loialitate, credinta si iubire fata de Rege si Coroana,

  prof. Diana Lucia Zotescu
  dr. arh. Robert Eugen Zotescu

 3. vladut mihaela

  Asteptam cu nerabdare acest frumos eveniment .Traiasca Casa Regala a Romaniei !

 4. Cristina-Adriana Popescu

  Alteta Voastra Regala, felicitari! Asteptam cu nerabdare noi idei care sa ne insufleteasca si sa ne incurajeze zilnic!

 5. Liliana Sora

  Fiecare carte este o urmă lăsată pentru posteritate, una interesantă, deosebită, așteptată și primită cu mult interes. Și acest volum vine să completeze zestrea cărților regale, o avere de preț a românilor și nu numai , moștenirea de drept a generațiilor ce vor urma , care conectează generațiile de oameni de-a lungul timpului . Sunt cărți în care descoperi lucruri extraordinare despre OAMENI MARI dar atât de simpli și obișnuiți, care ne arată că poți trăi într-o lume complicată rămânând un om demn și corect, într – o lume de multe ori nedreaptă, rămânând un om onest, într-o lume falsă, rămânând un om autentic și fără pată…., că poți trăi dăruind iubire și respect, înțelegere și dragoste de oameni . Sunt cărți care ne ridică din viața noastră cotidiană către o lume altfel, cu idei, concepții, principii, viziuni, lecții și experiențe de muncă și viață, etc. demne de luat în seamă și de urmat. Toată admirația și prețuirea pentru ASR Principele Radu, înzestrat și cu talent scriitoricesc, OMUL care știe că fără efort nu poți avea nici un merit, fără loialitate nu poți avea afecțiune, fără demnitate și bune maniere nu poți fi respectat, etc, și pentru care înțelepciunea și cunoașterea, dreptatea și adevărul înseamnă împlinire. Stimă și considerație pentru Familia și Casa Regală a României ! Trăiască Regele !

 6. Cristian

  Traiasca Monarhia!!!

 7. Sabina Rusu

  Sansa Romaniei mi- au spus – o bunicii mei, parintii mei si cred si eu – este Regele nostru!!

 8. Gabriela Bulzan

  Foarte frumos, Radu al Romaniei, multa sanatate Familiei Regale!!

 9. Viorica Mwais

  ASR Principelui Radu al Romaniei:
  La multi ani!

 10. Aurel Zgheran - Confluențe - Regalitatea, astăzi

Lasa un comentariu

© 2007-2018 Casa Majestății Sale Regelui Mihai I. Toate drepturile rezervate

Visits: 21765442
Familia Regală           Fundația Principesa Margareta a României           YouTube           Facebook