Festivalul Naţional de Literatură “Dorel Sibii” la Săvârşin

În zilele de 9 şi 10 septembrie 2017, la Castelul Regal Săvârșin, a avut loc cel de-al nouăsprezecelea Festival Național de Literatură “Dorel Sibii”. Muzeul Regal al Automobilului din cadrul Domeniului Regal Săvârşin a găzduit cele două zile de întâlniri ale festivalului.

Ca în fiecare an, a fost decernat “Premiul pentru Literatură Principesa Margareta” celui mai bun scriitor al festivalului, domnul Traian Ştef.

Festivalul din acest an s-a bucurat de o largă prezență și de aprecierea oamenilor de artă și a jurnaliștilor prezenți. Au luat parte membri ai Uniunii Scriitorilor din filialele Arad, Timiș, Hunedoara și Bihor.

Festivalul este unul dintre puținele evenimente anuale cu caracter național care se desfășoară într-o localitate rurală.

Fotografii realizate de Adriana Weimer

3 comentarii

 1. Festivalul National de Literatura de la Savarsin a devenit deja un eveniment cultural recuunoscut la nivel naaional. Initiativa Altetelor Lor Regale de a-l gazdui pe Domeniul regal de la Castelul Savarsin este de mare merit. Complexul Regal Savarsin isi dezvaluie cu generozitate, an de an, multiplul sau potential care este a bia la inceput.

  As avea o singura dorinta – in masura in care cineva din afara poate face o astfel de sugestie – si anume ca gazonul din fata Castelului Savarsin sa fie la fel de verde si de des precum cel de la Palatul Elisabeta.

 2. Liliana Sora

  ”Un popor fără literatură este un popor mut.” Miguel Delibes
  Tot respectul şi toată consideraţia pentru Familia Regală care , la Castelul Regal Săvârşin, găzduieşte în fiecare an Festivalul Naţional de Literatură ”Dorel Sibii” , considerând ” literatura – tezaurul spiritual al Omenirii ” care ”…ca orice artă, descoperă viaţa”.
  Trăiască Regele !

 3. Excelent eveniment organizat de Casa Regală a României!

Lasa un comentariu

© 2007-2018 Casa Majestății Sale Regelui Mihai I. Toate drepturile rezervate

Visits: 20642989
Familia Regală           Fundația Principesa Margareta a României           YouTube           Facebook