Elisabeta, prima regină a românilor

Omul este ca o vioară. În clipa în care i se rupe ultima coardă, ajunge a fi o bucată de lemn.

Regina Elisabeta a României

Anii 2016-2022 aduc românilor aniversări rotunde ale unor evenimente care au marcat profund întreaga istorie modernă a țării: 150 de ani de la fondarea Casei Regale și consfințirea Constituției României moderne, 140 de ani de la obținerea Independenței, 100 de ani de la încheierea Primului Război Mondial și de la Marea Unire, 140 de ani de la proclamarea Regatului (în 2021) și 100 de ani de la Încoronarea de la Alba Iulia (în 2022).

În tot acest șir de evenimente faste pentru români, se distinge cu discreție, dar cu proeminență, figura unui lider atipic din istoria Europei: Regina Elisabeta a României. Femeie într-o lume a cârmuirii masculine, poetă într-o lume de pragmatism și violență, străină într-o țară plină de xenofobie, Elisabeta a lăsat o urmă luminoasă în identitatea și cultura țării căreia îi poartă numele.

În cursul anului 2018, la Curtea Veche Publishing va apărea albumul “Elisabeta. Portretul unei Regine”, încheind astfel colecția portretelor dedicate reginelor României.

În anii din urmă au fost publicate Elena. Portretul unei Regine (2007, Editura RAO), Ana. Portretul Reginei (Curtea Veche Publishing, 2013), Margareta. Portretul Reginei (Curtea Veche Publishing, 2018) și Maria. Portretul unei Regine (în curs de apariție la Curtea Veche Publishing).

Elisabeta. Portretul unei Regine va ajunge la cititori înainte de Crăciun.

Lasa un comentariu

© 2007-2019 Casa Majestății Sale Regelui Mihai I. Toate drepturile rezervate

Visits: 23900953
Familia Regală           Fundația Principesa Margareta a României           YouTube           Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate