Declarația ASR Principesa Elena

Biroul de Presă al Majestății Sale Regelui Mihai I este autorizat să transmită declarația Alteței Sale Regale Principesa Elena, mama dlui Nicolae Medforth-Mills:

9 noiembrie 2017

Sunt foarte dezamagită și îngrijorată de faptele fiului meu, Nicolae. Prin comportamentul său din zilele trecute, Nicolae a nesocotit intimitatea, suferința și demnitatea tatălui meu, Regele Mihai.

I-am transmis, în trecut, lui Nicolae faptul că Regele nu dorește să îl vadă din cauza comportamentului său lipsit de principii morale. Chiar Regele, primind vestea căsătoriei fiului meu, i-a transmis lui Nicolae, într-o scrisoare privată din 4 august 2017, că este profund întristat că Nicolae nu a făcut nimic pentru a clarifica paternitatea presupusului său copil, o fetiță de aproape doi ani. Aceasta arată o lipsă de responsabilitate inacceptabilă.

La cea mai recentă vizită a mea la Aubonne, în luna august, tatăl meu mi-a confirmat personal decizia sa de a nu-l primi pe Nicolae, lucru cunoscut de fiul meu. Regele Mihai a făcut cunoscut, de câteva ori chiar în scris, că motivul deciziei de a-i retrage lui Nicolae titlul regal este că fiul meu nu are calitățile necesare pentru o poziție în Casa Regală a României.

Faptele lui Nicolae din aceste zile sunt profund greșite, moral si uman. Fiul meu a dat dovadă de dispreț față de România, față de poporul ei și față de principiile Casei Regale. Pentru mine, ca mamă, acest aspect este devastator.

1 comentariu

  1. Negrea Romeo

    Mă bucur pentru aceste precizări pentru ca vin sa lămurească o atitudine pe care noi nu am înțeles-o de la început. Toți avem de învățat din aceasta lecție de demnitate și respect pentru datorie. Ne pare nespus de rău pentru aceste incidente pentru că multi români s-au atașat de fostul Prinț Nicolae și au văzut în domnia sa un posibil rege. Totodată ne dorim ca acum la aceste momente de suferință fizică Regele nostru, Mihai I, să aibă parte de liniștea și respectul care i se cuvin după o viață închinată datoriei.
    Românii care au sentimente monarhice vor înțelege atitudinea Familiei și o vor respecta chiar dacă noi nu suntem la zi cu lecția de demnitate, corectitudine și datorie. Toți trebuie să fim alături de Majestatea Sa, Regele Mihai prin rugăciune și alături de Familia Majestății Sale, prin loialitate, atașament și supunere în fata hotărârilor și deciziilor privind disciplina membrilor familiei Majestății Sale Regelui Mihai.
    Trăiască Regele!
    Cu deosebit respect, prof. dr. Romeo Negrea

Lasa un comentariu

© 2007-2017 Casa Majestății Sale Regelui Mihai I. Toate drepturile rezervate

Visits: 16379937
Familia Regală           Fundația Principesa Margareta a României           YouTube           Facebook