Centenarul Bătăliei de la Mărășești

Duminică, 6 august 2017, Alteța Sa Regală Principesa Maria a luat parte la ceremonia de comemorare a eroilor căzuți pe Câmpul de Luptă de la Mărășești cu prilejul împlinirii unui secol de la începutul acțiunii militare.

În cadrul ceremoniei de la Mausoleul Mărășești, Principesa Maria a depus o coroană în numele Familiei Regale a României.

Ceremoniile militare și religioase s-au desfășurat în prezența Președintelui României, Excelența Sa domnul Klaus Werner Iohannis, prim-ministrului Mihai Tudose, președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu și președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

Au luat parte reprezentanți ai autorităților centrale și locale, ai Bisericii și Armatei, membri ai Corpului Diplomatic.

Ceremonia a mai cuprins survolul aerian efectuat de avioanele de luptă din dotarea Forțelor Aeriene Române, precum și defilarea Gărzii de Onoare.

Programul comemorării a fost organizat de către Consiliul Județean Vrancea, în cadrul proiectului „Centenarul Marelui Război Vrancea Eroică 1917- 2017”.

7 comentarii

 1. Gabriela Bucur

  RESPECT!!Casa Regala a Romaniei.Cinste eroilor cazuti in lupta ,pentru apararea patriei!!

 2. Am urmarit ceremonia Comemorarii Eroilor Romani de la Oituz – Marasti – Marasesti si m-a bucurat nespus participarea Altetei Sale Regale Principesei Maria la eveniment. Personal ii felicit pe organizatori pentru fastul si rigoarea in care ss-au desfasurat elementele componente ale integului eveniment (cred ca o contributie hotaratoare a venit si din partea Institutiei Prezidentiale – rigoarea germana si-a spus cuvantul – ), asa cum vizibile si meritorii sunt si eforturile din ultimul an al organizatorilor diverselor ceremonii cu inalta participare de a se debarasa de impresia de improvizatie pe care ne-au lasat-o, dealungul anilor, evenimente asemanatoare. Nu am scapat cu totul de unele jenante nesincronizari si balbaieli de organizare, dar efortul – si rezultatele bune – sunt vizibile. De exemplu, desi toti il iubim si apreciem inalta maiestrie a maestrului Gheorghe Zamfir, cineva ar trebui sa ii spuna ca aatunci cand canta la un eveniment de o asemenea maxima anvergura, in aer liber si in fata unei asistente nu doar numeroase, ci si selecte, Domnia sa ar trebui sa stie ca nu poate canta doar pentru a se auzi pe sine, ci pentru a fi auzit de intreaga asistenta (in cazul sau sonorizarea a fost aproape neputincioasa) si nici nu ar trebui sa lungeasca interpretarea peste limita de rabdare a auditoriului, mai ales tinand seama si de ceea ce se numeste ‘economia spectacolului’.

  Oricum, evenimentul a fost foarte bine organizat, motiv pentru care ii felicit pe cei implicati in organizarea sa.

 3. Pantea Alexandru Sorin

  Mie mi-a placut intreaga ceremonie. Nu stiu cum s-a vazut la fata locului manifestarea dar transmisia TVR a fost excelenta. Mi-a placut intreaga atmosfera, interpretarile diferitilor artisti iar in ceea ce il priveste pe dl. Gheorghe Zamfir momentul prezentat de acesta a fost poate cel mai frumos din intregul spectacol. Dl. Zamfir nu doar canta. El creeaza si simte. Repet, eu am vazut totul la televizor iar acolo nu am remarcat nicio defectiune de sonorizare si nici o depasire a anumitor limite. Pe de alta parte ceremonia si spectacolul au fost in direct si intotdeauna apar si unele greseli.

 4. Viorica V. Mwais
 5. Cristian Sandu

  Principesa Maria a fost cea mai aplaudata personalitate prezenta!Dinastia pe Tronul Tarii!

 6. FELICITARI TELEVIZIUNII “ARTE” PENTRU ALEGEREA TEMATICII SI PENTRU REALIZARE !
  Träiascä regele si casa regalä a ROMÄNIEI

 7. Remus-Dumitru Mihuțiu, mun. Oradea, jud. Bihor

  Felicitări Alteța Voastră Regală ! Am urmărit cu mare interes, plăcere și emoție întreaga ceremonie, în direct la TVR 1.Trăiască Regele ! România Regat ! Nihil Sine Deo !

Lasa un comentariu

© 2007-2018 Casa Majestății Sale Regelui Mihai I. Toate drepturile rezervate

Visits: 21011838
Familia Regală           Fundația Principesa Margareta a României           YouTube           Facebook