Aniversările regale din acest an

Nicolae_Grigorescu_Atacul_de_la_Smardan

În anul 2017, o serie de evenimente istorice, deopotrivă importante pentru Familia Regală și pentru întreaga societate românească, împlinesc o vârstă rotundă.

La 10 mai 2017 vom sărbători 140 de ani de la declararea Independenței României.

La 20 iulie 2017 se vor împlini 90 de ani de la moartea Regelui Ferdinand I și de la urcarea pe Tronul României a Regelui Mihai I.

La 29 octombrie 2017, Principesa Sofia a României, a patra fiică a Regelui Mihai și Reginei Ana, împlinește 60 de ani.

La 27 decembrie 2017 se împlinesc 100 de ani de la sărbătorirea Nunții de Argint a Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria la Iași. Suveranii se găseau în refugiu, alături de Parlamentul și Guvernul României.

La 30 decembrie 2017 se împlinesc 70 de ani de la abdicarea forțată a Regelui Mihai (1947), 20 de ani de la discursul Majestății Sale în fața reprezentanților Parlamentului și Guvernului de la București (1997) și 10 ani de la semnarea de către Rege a Statutului Casei Regale a României (Normele Fundamentale ale Casei) la Castelul Săvârșin (2007).

11 comentarii

 1. Norica Vasilian, București

  AN NOU CU SANATATE ȘI ÎMPLINIREA DORINTEI ADEVARAȚILOR ROMĂNI – REVENIREA LA MONARHIE ! LA MULȚI ANI !

 2. Vişan-Miu Tudor

  La 15 octombrie 2017 se împlinesc 95 de ani de la Marea Încoronare de la Alba Iulia a Suveranilor Întregitori Regele Ferdinand şi Regina Maria.

 3. Mihaela Nichita

  An Nou,cu sănătate familie regale!
  La multi ani!

 4. Livia mogosan

  Traiasca monarhia! Traiasca regele!

 5. Toate cele bune!!! Familiei Regale si Casei Regale a Romaniei

 6. Liliana Sora

  Chiar dacă viaţa de zi cu zi pune stăpânire pe noi şi multe lucruri importante sunt împinse în afara minţii noastre , chiar dacă sunt prea multe probleme care ne frământă gândurile cotidiene, nu trebuie ca evenimentele ce aparţin trecutului să cadă pradă uitării. Sunt multe lucruri pe care le avem de învăţat pentru că ” viaţa fiecărui om este o istorie” (William Shakespeare) şi oricât timp am lăsa să treacă, orice s-ar întâmpla pe parcurs, sunt evenimente şi momente care nu se uită niciodată. Tot respectul, toată admiraţia şi preţuirea pentru Familia Regală a României pentru care, toate evenimentele istorice şi momentele importante ale vremii sunt ca o piatră de temelie şi amintiri care rămân de neclintit, fâcându – ne întotdeauna părtaşi călătoriilor prin istorie . Stimă şi consideraţie pentru MS Regele Mihai şi întreaga Familie Regală ! Trăiască Regele !

 7. Cristian Sandu

  Se cuvine că după exact 70 de ani, să revenim la forma de guvernământ care ține de fibra noastră națională! Sper ca liderii politici ai momentului sa demonstreze înțelepciune!

 8. Ceica Manuela Elena

  Familiei Regale-toata stima si pretuirea noastra,acum si totdeauna!

 9. Diana Lucia Zotescu

  Toate aceste importante evenimente de mare valoare istorica sunt adevarate ‘borne kilometrice’ ce ne marcheaza traseul mersului nostru ca popor ‘prin timpii seculari’ (l-am citat aici pe marele Vasile Alecsandri in neuitata sa “Latina Ginta”), dar si al Regilor nostri si al Casei Regale a Romaniei. Cuvine-se deci a fi ele sarbatorite cu toata cinstirea si entuziasmul, pentru ca nicicand sa nu mai lasam noi a se asterne rusinoasa si ignobila tacere peste ele, asa cum s-a intamplat in timpul ‘noptii polare’ comuniste.

  Aceste aniversari ne sunt – TOATE – necesare pentru a reface puntea cu propriul nostru trecut, inextricabil legat, marcat si faurit de Regii nostri. Faptul ca vom putea sarbatorii, de exemplu, 90 de ani de la stingerea din viata a Regelui Ferdinand si de la urcarea – in secunda urmatoae – pe Tronul Romaniei a Majestatii Sale Regelui Mihai, aniversare ce se va desfasura – cu voia Bunului Dumnezeu – in timp ce Regele nostru este in viata va fi, alaturi de toate celelalte evenimente mentionate mai sus, o binevenita ocazie de refacere a sentimentului de apartenenta la acelasi popor.

  Si, exact cum a spus mai sus domnul Cristian Sandu, s-ar cuveni ca cei 70 de ani de rusine ce s-au scurs de la trista abdicare din decembrie 1947 sa fie anulati prin singurul gest capabil sa faca acest lucru: REVENIREA LA MONARHIE !

  Asa sa ne ajute Dumnezeu ! Nihil Sine Deo !

 10. Remus-Dumitru Mihuțiu, mun. Oradea, jud. Bihor

  Trăiască Regele ! România Regat ! Nihil Sine Deo !

 11. Iuri Blioju

  Sper din toată inima, ca odată și odată, vom trece noi romanii, la Sistemul Monarhic.alături de Casa Regala a României!

Lasa un comentariu

© 2007-2019 Casa Majestății Sale Regelui Mihai I. Toate drepturile rezervate

Visits: 23913336
Familia Regală           Fundația Principesa Margareta a României           YouTube           Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate