Acum 90 de ani

Revista saptamanala de stiri Pathfinder, Washington DC, numarul din 20 august 1927

În numărul din 20 august 1927, revista săptămânală de știri The Pathfinder din Statele Unite ale Americii consacra prima sa pagină Regelui Mihai I al României, care succedase cu o lună înainte bunicului său, Regele Ferdinand I, la vârsta de cinci ani.

Săptămânalul american The Pathfinder a fost fondat în anul 1894 în capitala Statelor Unite, la Washington DC, câștigându-și o mare reputație pentru acuratețea știrilor prezentate. A avut o majoră influență în viața publică în anii 1910-1922, fiind predecesorul publicațiilor de mai târziu precum Newsweek și Time.

Revista a fost fondată de George Mitchell, un tânăr întreprinzător, fără mari resurse financiare, dar cu energie și viziune. El a condus redacția din 1894 până în 1936, când s-a retras. După patru decenii de existență, The Pathfinder era a doua revistă de știri a Americii, cu 1.2 milioane de exemplare săptămânal.

Coperta originală a revistei înfățișând pe Regele Mihai copil a fost donată de ziaristul Flavius Boncea și face parte din Biblioteca Regală de la Săvârșin.

4 comentarii

  1. MS Regele Mihai I este pretios prin tot ce a facut si face pt Romania si Natiunea Romana!!Cu mare regret spun ca cei care au puterea de a duce Tara si Natiunea Romana pe un fagas bun si normal prin asezarea MS Regele Mihai I si Familia Regala pe locul cuvenit,….nu o fac!!!Poate Dumnezeu si Maica Domnului ne ajuta si in curand vom fi norocosi sa primeasca locul cuvenit!!Toate cele bune!!God save the King Mihai I!!!

  2. PISOSCHI ALEXANDRU-GRIGORE

    MAJESTATEA SA REGELE MIHAI ESTE UN EXEMPLU DE VIATA DEVOTATA ROMANILOR ! CEI CARE CONDUC ASTAZI TARA AR TREBUI SA IA AMINTE !

  3. Remus-Dumitru Mihuțiu, mun. Oradea, jud. Bihor

    Trăiască Regele ! România Regat ! Nihil Sine Deo !

  4. Acum la 40 de zile dupa disparitia fizica de langa noi a Regelui Mihai I,-Odihnessca-se in pace si lumina Regele Mihai I a Romaniei .!Doamne ajuta pe romani!!!Regele Mihai I a Romaniei toata viata si-a dedicat-o pe langa familie , Tarii sale si Natiuni Romane. Asa sa ne ajute Dumnezeu si Maica Domnului!!!

Lasa un comentariu

© 2007-2018 Casa Majestății Sale Regelui Mihai I. Toate drepturile rezervate

Visits: 20642843
Familia Regală           Fundația Principesa Margareta a României           YouTube           Facebook