O nouă carte despre Regina Maria

Cartea „Regina Maria” face parte din „Colecția Centenarul Marii Uniri” a Editurii Librex și este scrisă de istoricul Cristian Moșneanu.

“Iubirea mea pentru această ţară, pe care am făcut-o a mea prin lacrimi şi suspine, a ajuns pentru mine ca o religie. Mă simt legată de ea prin lanţuri de oţel, legată prin inimă, prin creier şi prin sânge. Simt că fiecare din cei şase copii ce i-am dat, e unul din inelele acestui lanţ pe care numai moartea şi dezastrul ȋl pot sfărâma” (REGINA MARIA)

Robert D. Kaplan afirma: “Regina Maria, mai mult decât oricine altcineva, s-a bătut pentru a asigura reîntoarcerea Transilvaniei, Basarabiei și Bucovinei la România, la sfârșitul Primului Război Mondial. A dormit pe câmpurile de luptă ale celui de-al Doilea Război Balcanic și ale Primului Război Mondial, alături de soldații săi. Prin forța de nezdruncinat a voinței sale, această prințesă britanică s-a redefinit pe sine însăși ca româncă oferindu-le supușilor săi o mai bună înțelegere a ceea ce urma să fie România, decât oricare din viziunile fasciștilor sau comuniștilor autohtoni care au urmat după ea”.

3 comentarii

  1. Mihaela Paraschiva

    O sa comand aceasta carte!

  2. PISOSCHI ALEXANDRU-GRIGORE

    RECUNOSTINTA SUVERANILOR SI TUTUROR FAURITORILOR ROMANIEI MARI !

  3. Diana Lucia Zotescu

    Neasemuita Marie a Romaniei, frumoasa, neobosita, neinfricata Mama a Ranitilor, aparatoarea inversunata a intereselor tarii Sale, Regina Maria, Sfinta Sfintelor din istoria neamului romanesc, va dainui deapururi in dragostea, inima si memoria supusilor Sai de atunci, de azi si de maine. Glorie eterna !

Lasa un comentariu

© 2007-2019 Casa Majestății Sale Regelui Mihai I. Toate drepturile rezervate

Visits: 23558192
Familia Regală           Fundația Principesa Margareta a României           YouTube           Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate