Corul Regal la Biblioteca Națională a României

Duminică, 1 iulie 2018, la Biblioteca Națională a României, Corul Regal a prezentat primul concert din Turneul Capitalele Unirii. Concertul a reprezentat debutul noii formule a ansamblului și al dirijorului Andrei Stănculescu.

Corul Regal, aflat sub Înaltul Patronaj al Principelui Radu al României, a început astfel cel mai amplu proiect desfășurat de la înființare până acum. La Biblioteca Națională, Corul Regal a evoluat alături de Corul BRD.

Corul Regal va continua în perioada iulie-noiembrie 2018 turneul muzical “Capitalele Unirii”, dedicat Centenarului Marii Uniri. După București, ansamblul va evolua la Râmnicu Vâlcea, Cluj, Iași, Chișinău, Cernăuți și Alba Iulia.

Corul Regal va concerta alături de diferite ansambluri corale care își desfășoară activitatea în orașele itinerariului. Repertoriul va cuprinde creații ale unor importanți compozitori români de ieri și de astăzi, din toate provinciile istorice ale țării.

Turneul Capitalele Unirii va aduce un omagiu Familiei Regale a României, care a contribuit decisiv la realizarea evenimentelor de la 1918.

Datele și locația următoarelor concerte vor fi anunțate pe pagina Internet a Corului Regal.

Ansamblul a concertat pentru prima oară la Palatul Elisabeta, în Sala Regilor, în ziua de 6 iulie 2012. Anul acesta, Corul Regal a fost distins cu Medalia Regală pentru Loialitate.

Fotografii de Claudiu Dumitrescu

Lasa un comentariu

© 2007-2019 Casa Majestății Sale Regelui Mihai I. Toate drepturile rezervate

Visits: 23557551
Familia Regală           Fundația Principesa Margareta a României           YouTube           Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate